Wednesday, September 24, 2014

Best Buy World MY : Shopping Make Up Di Sini Lah Best!

Assalamualaikum semua

Mana-mana yang tahu, Nanie memang akan balik ke Johor setiap dua minggu. Bukan sekadar balik ke Johor malahan kebelakangan ni Nanie boleh dikatakan banyak jugak travel sana-sini. Walaupun travel, satu benda yang memang Nanie tak akan tinggal adalah make up beg. Adui, kalau tertinggal make up beg ni memang spoilt mood betul lah! 

Bila travel, kita tak boleh bawak semua benda dalam satu beg. Kena select make up stuff yang penting dan betul-betul digunakan je. Satu masalah yang Nanie perasan adalah, sangat susah nak dapat make up stuff bersaiz travel. Tapi mujur ada Best Buy World, satu laman web online shopping yang sangat terkenal dan memang terbaik!




         


Best Buy World (BBW) adalah satu laman web online shopping yang menawarkan pelbagai barangan kecantikan dan aksesori kepada pengguna. BBW juga menawarkan lebih daripada 100 jenama terkenal seluruh dunia seperti Clinique, SK-II, Estee Lauder, Aesop dan banyak lagi  yang mana barangan yang ditawarkan sudah semestinya 100% original!




Mula-mula tu bila Nanie nak shopping dengan BBW ni, of course lah Nanie macam ragu-ragu sikit. Ye lah, kebanyakannya BBW menawarkan harga yang lebih murah daripada pasaran. Manalah tau kalau ia tak original ke apa kan. 


Tapi bila tengok customer feedback, tambah pulak ada beberapa teman blogger sepeti Namee Roslan (KLIK SINI), Fishiee (KLIK SINI) dan Fatin Suhana (KLIK SINI) yang turut sama dah pernah bershopping disini, secara tak langsung membuktikan yang BBW bukan sebarangan. Baca jugaklah review daripada mereka ni. Itu yang tambah lagi yakin. Terus je Nanie cepat-cepat pilih make up stuff yang Nanie berkenan. Kena cepat takut kehabisan!

Lepas dah pilih dan buat pembayaran semua, esok paginya parcel dari BBW dah sampai. Mak oi, boleh tahan laju jugak tu. Apa lagi, gembira lah Nanie. Ye lah kita bajet dalam 3 hari bekerja ke kan, sekali satu malam je diperlukan untuk servis penghantaran BBW ni. Laju!

Makeup stuff yang Nanie beli dah sampai! Yeaaaaay!!!
 

Pandangan peribadi Nanie, ada beberapa kelebihan yang Nanie perasan sepanjang Nanie membeli-belah barangan make up di BBW, antaranya ialah :

  • Membeli barangan yang original dengan harga yang murah
  • Pelbagai pilihan produk 
  • Banyak sale dan diskaun yang diberikan
  • Beroperasi 24/7, jadi tengah malam pun boleh shopping
  • Mudah untuk buat pembayaran
  • Ada servis COD dan free delivery dengan pembelian lebih RM 150
  • Ada sistem ganjaran point yang diberikan sekiranya korang buat produk review
  • Ada happy hour yang memang selalu ditunggu-tunggu 
  • Banyak promosi yang menarik ditawarkan setiap bulan dan kepada pengguna setia 




Nanie rasa dengan adanya laman web seperti BBW ni, kaum perempuan lebih mudah membeli belah barangan make up mereka. Malahan secara tak langsung boleh juga berjimat sebab harga yang ditawarkan sangat murah. Memang berbaloi! 


Untuk maklumat lanjut, korang semua boleh klik link-link dibawah : 

Website BBW :

Facebook :

Instagram :
@bestbuyworldmy 




6 comments:

  1. tq sharing info.....boleh try online plak biasa prg butik utk beli makeup:)

    ReplyDelete
  2. Banyak betul Nanie borong ni..kalau suka make up why not kan membeli time sale macam ni.

    ReplyDelete
  3. comel betul barang2 yang kak nanie beli ^_^ mieza pernah berangan nak beli from Best Buy World tapi belum jadi kenyataan lagi. nanti bila perlu nak beli barang esp cosmetics boleh la try :D

    ReplyDelete
  4. Blogger aktif yang banyak event nak kena attend macam nanie memang perlu satu travel make up kit mcm ni.. Senang nak bawa ke mana2.. Akak pun tengah duk pikir nak cari makeup kit khas utk travel.. Tapi nantilah.. Hehe..
    Rosmiza Ali Official Blog™

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork