Saturday, October 4, 2014

Collection Look Book Contest : Untuk Penggemar OOTD & FOTD!

Assalamualaikum semua


Kalau Nanie on instagram kan, ramai betul yang pandai bergaya ala-ala OOTD dan FOTD (outfit of the day & face of the day). Masing-masing semua comel dan bijak mensuai pada gaya dengan event yang dihadiri. Pada Nanie sendiri, kalau nak bergaya perlu bijak! Nanie paling suka tengok yang jenis pandai 'mix and match'. Pandai betul dorang ni... kreatif! Lagi satu, dah pakai cantik-cantik... make up juga memainkan peranan untuk menyempurnakan penampilan. 

Bagi anda yang suka bergaya, berfesyen dan sudah semestinya suka bermekap... Nanie ada sesuatu untuk anda. Sesuatu yang memang sesuai dengan anda dan sesuatu yang bakal mengujakan bulan Oktober anda. 

   



Sebagaimana yang pernah Nanie beritahu di ENTRY INI, Collection Cosmetics satu brand yang terkenal dari UK telah melancarkan satu facebook contest makeup dan fashion yang dinamakan Collection Look Book. Collection Look Book yang didatangkan dengan 4 tema berbeza pada setiap minggu mencari 4 orang pemenang yang bijak bergaya dan menata rias diri mereka mengikut tugasan yang diberikan setiap minggu.

       


Antara tema yang telah di pertaruhkan adalah seperti Candy Crush untuk minggu pertama dan Gorgeously Sweet untuk minggu kedua. Bagi minggu ketiga dan keempat pulak, akan diberitahu melalui Facebook Collection Cosmetics Malaysia. Jadi bagaimana penggemar OOTD dan FOTD boleh turut serta dalam contest ni? 

  


LANGKAH - LANGKAH UNTUK SERTAI CONTEST

Contoh make up yang Nanie dan kawan-kawan pilih : Gorgeously Sweet 
   
Anda boleh hantarkan penyertaan anda melalui 2 cara iaitu menggunakan Instagram anda sendiri atau pun melalui aplikasi Facebook. 

MELALUI FACEBOOK APP 
  1. Like  Collection Cosmetics MY Facebook (KLIK SINI)
  2. Snap gambar OOTD dan FOTD anda mengikut tema yang diberikan setiap minggu 
  3. Hantarkan gambar anda di Collection Look Book App (KLIK SINI

MELALUI INSTAGRAM 
  1. Snap gambar OOTD dan FOTD anda mengikut tema yang diberikan setiap minggu.
  2. Hantarkan melalui Instagram dan hashtag gambar tersebut dengan #CollectionLookBook dan tema yang betul :
  •  Candy Crush : #candycrushcollection
  •  Gorgeously Sweet : #gorgeouslysweetcollection        

Setiap minggu seorang pemenang akan dipilih dan pengumuman pemenang akan di buat melalui Facebook Collection Cosmestics. Jadi kalau dah ada pemenang, mestilah ada hadiah kan? Sudah semestinya lah Collection Cosmetics menyediakan hadiah yang sangat menarik untuk direbut bersama : 


  • 4 pemenang mingguan akan mendapat hadiah bernilai RM 800 yang terdiri daripada barangan mekap Collection Cosmetics  dan barangan fesyen dari F Block. 
  • 1 Xiomi Smartphone bernilai RM 800 
  • Photo Shoot bersama Duta Collection Cosmetics, Nelydia Senrose dan berpeluang untuk muncul di Collection Look Book 
  • Top-to-Toe Makeover Party bersama Nelydia Senrose 

Jadi apa tunggu lagi? Serlahkan bakat fesyen dan make up anda dengan menyertai Collection Look Book Contest ini. Siapa tahu rezeki anda kali ni? Dan siapa tahu, sentuhan anda bakal memikat hati Nelydia Senrose? Jangan berlengah, cepat hantarkan gambar OOTD dan FOTD anda sekarang. Untuk maklumat lanjut, klik sini : 






Jemput follow instagram Nanie :



6 comments:

  1. Jarang pulak ambik gambar #ootd..good luck untuk mereka yang join :)

    ReplyDelete
  2. wow hadiah contest ni boleh tahan. dah lama benor tak makeup-makeup.
    Should be apart ni. thanks nanie komen di blog saya. sempat pulak saya terjah ke sini dan dapat info best ini.
    :)

    ReplyDelete
  3. Nie untuk Kifli sesuai sangat nie kan

    Wiida pun sesuai gak

    Eh... Nanie pun sesuai sangat!
    Singgah entry saya gak ye. TQ

    ReplyDelete
  4. Interesting.. Tapi tak berapa pandai nak bergaya.. Huhu..
    Btw, all the best buat semua yg join!^_^
    Rosmiza Ali Official Blog™

    ReplyDelete
  5. Make up?Irna x pernah make up like this..Heheehe..Cuma make up biasa ja..Cuma compact powder n lip gloss...

    good luck nanie..

    ReplyDelete
  6. do visit my ig shop for beauty product lover.. harga mampu milik serta berpatutan..

    instagram: instarina_beautyshoppe

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork