Thursday, May 29, 2014

Blogger & Pembayaran Advertorial

Assalamualaikum semua

Nanie perlu berhati-hati bercakap mengenai perkara ini. Ya, sebagai seorang blogger ianya merupakan isu sensitif. Walaupun Nanie masih mentah dan belum cukup pengalaman dalam perihal advertorial ni, tapi tak salah untuk berkongsi maklumat, pandangan dan juga sedikit teguran. Bukan apa, supaya sama-sama kita gembira dalam dunia blogging ni.



Nanie nak ketepikan soal berapa bayaran bagi setiap advertorial sebab pada Nanie itu bergantung pada blogger tersebut, juga bergantung pada kemampuan pihak pengiklan. Mahal atau tidak bukan urusannya. As long as pengiklan suka dan yakin pada blog & blogger tersebut, Insya Allah rezekinya ada. 

Begini halnya, sebelum seorang blogger menerima tugasan advertorial, kebiasaannya kita akan tahu dengan segala macam terms and condition yang diletakkan pihak pengiklan. Segalanya perlu diteliti satu per satu supaya tidak ada masalah di kemudian hari. Termasuklah cara dan tempoh pembayaran advertorial tersebut. Nanie yakin, blogger biasanya boleh mengikut T&C yang diletakkan walapun kadang-kadang ada yang 'kurang masuk akal'. Tapi dah orang nak gitu kan, kita ikut jelah...


Malangnya, ada sesetengah pengiklan setelah semua advertorial dibuat dan diselesaikan, mereka tidak membuat pembayaran mengikut waktu yang ditentukan. Sekiranya mereka berjanji untuk selesaikan dalam masa 2-3 minggu, Insya Allah Nanie yakin para blogger akur dengan janji tersebut. Malahan kami blogger faham dengan birokrasi yang wujud. Tetapi, sekiranya menginjak ke 2-3 bulan bagaimana pula kan?

Mungkin ada sesetengah pengiklan kata "Mintak duit cepat-cepat, dah takde duit sangat ke?". Senang je Nanie jawab. Ada duit atau tidak, itu bukan persoalannya. Persoalannya, kenapa tak pegang pada janji? Pada Nanie, once kita blogger dah tunaikan part kita, pihak satu lagi (pengiklan) mesti tunaikan janji mereka juga. Ikut segala syarat yang ditetapkan. Jadi profesional dan matang. Jangan pentingkan diri sendiri. Yelah, mereka dah dapat apa yang mereka nak, mereka dah dapat promosi dari blogger dalam tempoh yang ditetapkan,  kita pun mesti dapatkan hak kita juga. Pembayaran advertorial adalah hak blogger.

Pernah dulu, ada kes blogger dibayar hanya separuh daripada ganjaran yang dijanjikan setelah semua kerja diselesaikan. Nak bayar separuh tu pun makan masa 3-4 bulan. Hmmm apa lagi, senang je Nanie cerita kat pengiklan tu. Kalau awak bayar separuh, saya pun nak delete lah separuh entry saya tu. Senang cerita. Hah, terus hari tu jugak bayar full. Eh, boleh pulak bayar full kan? Alaa bukan ribu-riban pun...kata company besar, tak kan bajet takde.

Selalu sangat Nanie dengar blogger dibayar lambat. Bukan Nanie tak faham dengan situasi birokrasi, tapi kata orang kalau kita push hari-hari mesti jadi. Dalam hal ni, terlalu ramai blogger yang haknya dicabuli. Mereka (pihak pengiklan) tu bijak. Kerja nak buat dulu, bayar nak lambat-lambat. Jangan begini. Kalau korang nak makan, kami yang blogger pun nak makan. Kalau korang ada anak bini, kami pun ada family. Ada hutang perlu diselesaikan lagi. Jadi, jangan sekali-kali bersikap pentingkan diri. Bila kita berjanji cubalah ditepati. Elakkan segala birokrasi dan amalkan sikap profesional. Barulah orang hormat dan pandang tinggi.

Bagi blogger pula, rajin-rajin follow up dengan client. Mana tahu mereka lupa... Jika mereka berjanji akan selesaikan dalam tempoh tersebut, cuba 'ingatkan' mereka dengan janji itu. Buat secara baik ye, bukan marah-marah. Jaga hubungan dan jaga hati juga. Jika pembayaran masih lagi lewat.... hmm, cubalah gunakan kuasa yang ada dengan sebaiknya. Jangan takut untuk bersuara. Itukan hak kita. Lebih elok jika client tak tetapkan tempoh pembayaran, kita sendiri yang letakkan syarat itu. Contohnya, awal-awal beritahu T&C kita "Pembayaran mestilah dibuat dalam tempoh bla-bla-bla setelah kerja diselesaikan".

Nanie berpesan ni sebab Nanie perasan, hak blogger seperti dipermainkan mereka. Sama-samalah kita jadikan dunia blog satu dunia yang profesional. Saling menjaga hak sesama kita.

P/S: Semoga pesanan ini bermanfaat.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

FENOMENA BAZAAR TERBESAR MAKIN HAMPIR




Tinggal tiga minggu saja lagi untuk kita semua memeriahkan sejarah bazaar terbesar di Malaysia, Eh Eh Mega Bazaar 2014 yang menghimpunkan lebih 1000 vendor termasuk lebih 50 selebriti terkenal. Bayangkan betapa meriahkan bazaar  anjuran syarikat Eh Eh Bazaar Sdn Bhd yang bakal berlangsung pada 21 dan 22 Jun depan bertempat di MAEPS Serdang ini?

Kenapa kita perlu pergi? Kerana hanya di sini saja sepanjang dua hari kesemua vendor akan memberikan diskaun istimewa selain menawarkan pelbagai pakej jualan dengan hadiah istimewa kepada semua yang datang 'bershopping'. Malah kesemua selebriti terkenal seperti Neelofa, Yana Samsudin, Adi Putra, Adira, Hanez Suraya, Eira Syazira, Ameer (Forteen), Kaka Azraff, Rosyam Nor, Sharol Shiro, Afdlin Shauki dan ramai lagi akan turut sama menemani anda semua untuk membuat persiapan Ramadan dan Aidilfitri di booth mereka. 
  
Pihak penganjur sendiri sudah pun mengaturkan pelbagai aktiviti menarik dan cabutan bertuah kepada mereka yang hadir pada 21 dan 22 Jun depan.  Menurut Pengarah Urusan Eh Eh Bazaar Sdn Bhd, Puan Iffah Zaimi, hanya tinggal 50 booth saja yang masih kosong untuk sesiapa yang berminat untuk menjadi sebahagian daripada sejarah ini.
  
"Kami akan menyediakan pelbagai aktiviti menarik bagi mereka yang hadir seperti cabutan bertuah dengan hadiah-hadiah istimewa termasuk barangan elektrik dan pakej percutian, sesi minum petang ekslusif dengan selebriti terkenal dan macam-macam lagi. 
  "Hanya tinggal 50 ruang niaga yang kosong dan ramai-ramai hadir untuk memeriahkan Mega Bazaar 2014 ini nanti," katanya.  

Jangan tunggu lagi dan fikir panjang. Dapatkan gerai anda sekarang dengan menghubungi +60 12 292 0131 atau ikuti kami di laman instagram @ehehbazaar. Jumpa anda di sana!



Friday, May 23, 2014

Morning Random Thought #2

Assalamualaikum semua

Post kali ni Nanie kena schedule kan. Kalau sekarang ni korang baca lepas pukul 9 pagi, maksudnya Nanie on the way ke PD atas urusan kerja. Walaupun demam, takpe kena pergi jugak sampai Ahad petang. 


1. Sambil menaip entry ni, kat TV3 ada WWE. Eh menyampah pulak Nanie tengok mat saleh poyo semua dok bantai musuh tapi tak keluar darah. Nampak sangat penipunya. Drama lebih dorang ni. Tapi jangan tak tahu, masa kecik Nanie kaki WWF tau. *masa dulu panggil WWF*. Masa zaman The Rock, Stone Cold, Triple H, Undertaker semua tu. Hahaha. Kelakar kan budak perempuan suka wrestling. 

2. Kesian pada Izreen Asmidar sebab kena cerai di lokasi penggambaran. Nanie terus fikir yang orang sekarang ni especially artis, takde langsung perasaan hormat pada agama. Mereka sewenang-wenangnya kahwin-cerai sesuka hati. Walaupun dihalalkan, tapi itulah perkara yang dibenci Allah. 





3. Dapat hadiah lipstick MAC Plumfull dari kak Sabby Prue sempena hari lahir Nanie. Suka sangat dengan warnanya. Cantik dan sangat sesuai dengan tona kulit Nanie. This is my first MAC Lipstick. Thank you so much Kak Sabby! :)




4. Kisah Hari Guru tahun ni sangat tak dapat dilupakan. Korang bacalah caption kedua-dua gambar atas tu ye.


 

5. Alhamdulillah, Batch Maria dah sold out semuanya. So, yang atas ni wide shawl Batch Raudhah. Insya Allah semuanya cantik-cantik, bold colour & design serta esklusif. Harganya murah saje, RM 10. Sapa yang berminat atau nak tengok-tengok dulu, meh follow instagram Nanie @innanieariff.






6. Dekat Mid Valley sekarang ada dua robot ni Optimus Prime & Bumblebee. Besar gila woi. Tinggi dia sampai tingkat 3! Cantik. Pi lah cepat. Ambil gambar banyak-banyak. Nanie sarankan pergi weekdays. Kalau weekend confirm penuh.



7. Selepas habis baca buku Kamar Sutera [LINK], sekarang ni Nanie tengah baca buku The Tipping Point. Selepas diperkenalkan oleh iamkumbre di Instagram. Sapa yang tak kenal iamkumbre, cubalah korang search iamkumbre. Than tahulah anda siapa dia. :)




8. Mega Bazaar 2014 anjuran syarikat Eh Eh Bazaar Sdn Bhd yang bakal diadakan pada 21 dan 22 Jun depan bertempat di MAEPS Serdang adalah ibarat sebuah perhimpunan ramai artis terkenal Malaysia apabila hampir 100 booth sudah pun dipenuhi mereka. Akan berlangsung selama dua hari pada 21 dan 22 Jun depan bertempat di MAEPS Serdang. Jangan lepaskan peluang untuk menghubungi +60 12 292 0131 bagi keterangan lanjut. Jumpa anda di sana! 


Wednesday, May 21, 2014

Mega Bazaar 2014 : Bazaar Hebat Dengan 1000 Vendor Online Shop!

Assalamualaikum semua

Salah satu rutin favourite aku bila pegang handphone adalah Scroll Instagram! As korang tau lah, instagram sekarang merupakan platform paling hebat dalam perniagaan online atau 'online shop'. Kata orang semuanya dihujung jari. Nak beli apa? Semua ada! Ada beribu online shop sekarang ni. Dan, dapat tak korang bayangkan bagaimana hebatnya bila 1000 vendor online shop di kumpulkan? WOAH!!!! Memang terbaik. 

   

Kepada para online shopaholic, dengar sini semua. Sila cepat-cepat block tarikh anda pada 21 & 22 Jun 2014 ini untuk satu bazaar paling gempak iaitu Mega Bazaar!!! Mega Bazaar merupakan bazaar usahawan online Melayu terbesar di Malaysia dan ini merupakan acara yang julung kali diadakan. 

  


Inilah masanya untuk korang melihat, mencuba, memegang dan merasai sendiri barang-barang yang dijual secara online oleh 1000 vendor online shop terkemuka negara. Bukan sekadar dari segi pakaian, tudung, kasut, makanan, barangan kosmetik, produk kesihatan, beg tangan tapi ada pelbagai lagi barang yang dijual disana. Tambahan pulak sekarang ni dah dekat nak raya. Mesti banyak promotion price yang diberikan. Confirm murah-murah lah kan!

  

Selain daripada tu, penganjuran Mega Bazaar ini secara tak langsung dapat membantu pengguna menilai dan mengelakkan diri mereka daripada penipuan jual beli online. Ha, kan bagus gitu. Ye lah, kadang di online shop ni kita selalu mis-communication kan.




So, bila jumpa depan-depan senang. Suka terus beli. Tak suka, cari lain! Yang penting ada 1000 vendor yang turut serta dalam Mega Bazaar ini. Bukan tu je, para selebriti yang turut berniaga online pun ada saa. Mereka bersama memeriahkan lagi Mega Bazaar yang cofirm gempak ni! 

  

Jadi apa lagi? Cepat semua kakak-abang-adik-makcik-pakcik-cucu-cicit semua jemput ke Mega Bazaar dan rasai nikmat pembelian 'online shop' secara realiti! Sebagaimana dibawah merupakan lokasi Mega Bazaar. 


MEGA BAZAAR 

TARIKH : 
21 & 22 JUN 2014 

LOKASI :
 Hall A
Malaysia Agro Exposition Park Serdang

 (MAEPS)


Facebook : 

https://www.facebook.com/ehehbazaar


Website : 

http://www.ehehbazaar.com/



Twitter:

https://twitter.com/ehehbazaar


Instagram :

@ehehbazaar



Untuk update terkini dan info-info, boleh follow link-link atas tu.  Buat yang berminat nak turut serta sebagai vendor, boleh hubungi urus setia. Dengar cerita, harga satu booth memang murah! Cubalah dapatkan info. Mana tahu rezeki anda di Mega Bazaar bertambah. Jangan lupa ye! Beritahu rakan-rakan dan sanak saudara juga!

 


kredit : sumber gambar --- Google





LUX Exclusive Event Bersama Fazura & Bunga Cinta Lestari

Assalamualaikum semua

LUX bukanlah satu jenama syampu mandian baru di Malaysia, malahan di seluruh dunia juga. Bermula sejak 1925, LUX telah mencipta sabun kecantikan pertama di dunia. LUX juga telah bekerjasama dengan lebih 400 selebriti wanita yang cantik-cantik belaka seantero dunia seperti Elizabeth Taylor, Marilyn Monroe, Aishwarya Rai, Shu Qi, Erra Fazira, Sheila Majid dan paling terkini Nur Fazura. 



   

Akhir April lepas bertempat di Sunway Resort Hotel & Spa, satu majlis pelancaran Koleksi Klasik LUX yang baru dengan wangian eksklusif telah diadakan. Kali ni, bukan sekadar Fazura je yang ada, malahan LUX turut membawa pasangan selebriti terkenal Bunga Cinta Lestari dan suaminya, Asyraff Sinclair. 

meh sembur sikit perfume best ni...



KOLEKSI KLASIK LUX DENGAN WANGIAN EKSKLUSIF BARU

Sabun mandian mestilah berbau wangi. Untuk Nanie sendiri, Nanie suka yang lembut dan ada sense relaxing gitu. Ye lah bila balik kerja semua badan dan melekit peluh-peluh, bau sabun mandi tu mestilah semerbak. Baru semangat sikit nak mandi dan bersihkan diri kan? Jadi apa yang menarik koleksi klasik LUX ni? 

Harga : 950ml - RM 17.90, 220ml - RM 6.00 & pek refill - RM 8.90
  
Koleksi LUX ini menggabungkan haruman bunga-bungaan dan juga wangian eksklusif yang diinspirasikan daripada perfume-perfume terkenal dunia. Koleksi ini terdiri daripada 5 jenis wangian yang setiap satunya ada kelembutan dan kesegaran tersendiri. 


SOFT TOUCH 
(Pink)
Bunga ros + freesia + melur & mimosa



Velvet Touch
(Gold)
Gabungan bunga eksotik + mus




Magical Spell
(Purple)
Bunga Eksotik Orkid Hitam + Peony + Melur & Tuberose




White Impress
(Silver)
Gabungan Muberi & Madu



Aqua Sparkle
(Biru)
Garam Mineral + Rumpai Laut & Haruman bunga


Kalau tanya Nanie, mana satu Nanie suka... rasanya Nanie prefer Magical Spell. Bau dia sangat lembut, menyegarkan dan rejuvenate. Selain daripada memberi kesan relaks pada badan, setiap mandian LUX juga memelihara kelembutan dan kelembapan kulit kita. 

Majlis malam tu diacarakan oleh Cheryl Samad. Macam biasalah, Cheryl memang bijak mengacarakan majlis dan sangat spontan. Nanie kalau tengok pengacara yang bijak kawal majlis ni memang suka sangat sebabnya ye lah bukan senang kan nak handle majlis besar. 


Kemunculan dua jelitawan Fazura & Bunga Cinta Lestari pula memang ditunggu-tunggu. Tengok BCL & Asyraff, boleh buat cemburu jugak. Romantik sangat Asyraff melayan BCL. Cantik? Jangan cakap lah. Macam anak dara lagi si BCL tu. 


Fazura pula ada gaya pukau tersendiri. Mengenakan rekaan busana Rizman Ruzaini, Fazura memang anggun. Gaya dia yang bersahaja melayan peminat memang menjadikan dia seorang yang mudah didekati. Kalau ada yang menonton "Kami Histeria", watak Cik Lang tu macam Fazura in real life jugak sebenarnya. 


Sempena perasmian tersebut jugak, LUX ada melancarkan pertandingan Facebook di seluruh negara yang dinamakan "Ignite The Spark" bermula 28 April sehingga 6 Julai 2014. Caranya mudah, hanya perlu berkongsi gambar kenangan bagaimana mereka semarakkan rasa cinta bersama yang tersayang dengan kata-kata romantis. Tiga gambar yang terbaik akan menjadi pemenang dan memenangi pakej percutian ke Itali, Maldives dan Bali. Malahan setiap minggu pula ada pemenang mingguan.

Peraduan Lux 'Ignite the Spark'


Kalau nak tahu lebih lanjut dan turut serta dalam pertandingan ni, boleh klik link di bawah : 


Facebook LUX 




Monday, May 19, 2014

Morning Random Thought #1

Assalamualaikum semua

Sibuk. Kalau itu yang aku beritahu, memang dah basi punya alasan lah kan? Sorry lah. Aku terpaksa guna alasan tu jugak. But kali ni super damn busy. Ni entry pertama aku untuk Random Thought. Takde apa fungsi, sekadar cuba allocate satu entry untuk update diri sendiri. Tengok Instagram aku @innanieariff tu macam banyak benda aku promise kat korang nak cerita kan? Again, kekangan masa menghalang. Ecewah. So this is a quick update of myself and my thought. Ok. 





1.Kalau dulu aku tak confident nak pakai flat, sekarang rasa flat is the best. Tak sakit, senang buat jalan. Cuma kaki besar, jadi susah sikit cari saiz. Mujur kat Kluang ada satu kedai plussize shoes yang murah. Bantai beli situ je!


  
2. Last week balik Johor, ayah admit ward untuk 4 hari 3 malam. Dua malam pertama aku jaga. Dan pada malam pertama tidur di hospital teman ayah, menyaksikan kematian seorang lelaki tua berbangsa cina. Takut. Tapi buat-buat berani. 


   
3. Baru ada passport. Orang lain kecik-kecik dah merantau. Aku umur dah tua baru merasa pegang buku merah. 


4. Bakal beraya di perantauan. Bye-bye Malaysia. Sedih dan sebak kejap. Raya jauh dari keluarga.


   
5. Terfikir untuk bela hedgehog (landak kecik) setelah kematian ikan puyu kesayangan bernama Tutu. Tapi, mak tak bagi bela hedgehog. Mula jatuh cinta pada hedgehog masa pergi Lost World of Tambun dulu. 

   
6. Sedang mula berjinak-jinak menceburi bidang perniagaan. Menjual wideshawl koleksi kegemaran. Jemput datang instagram @innanieariff dan #BCEHijabCollection. Plan nak buat giveaway. Peminat wideshawl, mari serbu. 


7. Tengah aim nak beli lipstick MAC Ruby Woo yang merah menyala, delicious gila. Jeles tengok si Wiida Ribbon pakai.  But, Russian Red pun mengancam! *confused*

8. Tarikh lahir aku rupanya sama dengan Audrey Hepburn. Best quotes Audrey yang memang ngam dengan aku "Happy girls are the prettiest!". Sapa kenal aku memang tau lah aku ni jenis periang yang macam mana. :)



9. Thank you pada semua yang mendoakan aku pada hari kelahiran. The most happening birthday ever terutama dari rakan-rakan blogger dan rakan karib! Allah. Terharu sangat. Thanks again. 

10. Dan yang terakhir aku terfikir, selama aku menulis blog ni ada ke yang baca entry aku word by word, ke scroll down tengok gambar aje? 


Sekian. 


Thursday, May 15, 2014

Food Review : Signature Cafearo by Yves, Shamelin Mall Cafe Pilihan Untuk Bersantai!

Assalamualaikum semua

Entry kedua berturut-turut pasal makan jugak. Bertempat di Shamelin Mall, aku dan beberapa kenalan blogger dijemput untuk satu sesi food review daripada Signature Cafearo by Yves. Terima kasih banyak-banyak Wiida Ribbon sebab berjaya membawa aku kesana walaupun pada asalnya tersesat dekat 20 minit.

Sumber Gambar : Sabby Prue

Signature Cafearo By Yves
Address: C-G-03A, Ground Floor,
1 Shamelin Shopping Mall,
100, Jalan 4/91,
Taman Shamelin Perkasa,
56100 Kuala Lumpur.

Contact: 03-9286 6811

Terletak di bahagian depan mall dan boleh dilihat daripada jalan utama, Signature Cafearo boleh memukau pandangan. Bangunan bercat hijau daun dan putih membuatkan pandangan sangat tenang dan amat sesuai dengan tema mereka untuk menjadikan cafe ini pilihan ramai untuk bersantai. 





Dengan tema santai, dan boleh dilihat lebih kepada coffee and table talk, Signature Cafearo memberikan banyak hidangan lazat ciptaan chef hebat mereka sendiri. Gabungan rasa makanan tempatan, western dan seafood membuatkan Signature Cafearo ada kekuatan tersendiri. 

Bercerita pasal makanan mereka, sesuatu yang aku dapati dari Signature Cafearo adalah "cubaan berani" mereka mengetengahkan pelbagai hidangan fusion dan gabungan hebat resipi tersendiri chef. Dari aspek kelazatan, memang tak dinafikan lah. 

Summer Angel - RM 14.90
Oceanic Secret Night - RM 18.90
Smoked Duck Pesto Fettucini - RM 17.90
Soft Shell Crab Mustard Mayo Wrap - RM 13.90
Vast Ocean Salmon Salad - RM 15.90
Untuk main course mereka, ada pelbagai jenis pilihan hidangan yang disediakan. Salad, salmon, soft shell crab semuanya ada. Spaghetti dan fettucini mereka pun tak kurang hebatnya. Rasa yang sangat sedap, secukup rasa dan sesuai dengan kehendak tempatan. Ada pedas sikit, manis dan masin yang bersesuaian. 

Homemade Roasted Mushroom Soup - RM 8.90
Soft Shell Crab Cheese Bake with Eggs Rice - RM 19.90
*Signature & Recommended*
Smoked Salmon & Spinach Quiche  - RM 15.90
Sebagaimana yang aku bagitau tadi, selain daripada resipi idea chef mereka sendiri, ada juga hidangan yang "home made" dan sangat-sangatlah sedap. Ianya memang merasa dan dibuat dengan penuh kasih sayang. Dari segi potion pula, pada aku hidangan di Signature Cafearo ni memberikan hidangan yang ideal untuk santapan seorang bagi setiap hidangan. Tak terlalu banyak dan tak terlalu sedikit. 

Coffee Cheese Cake - RM 8.90
Carrot Cake - RM 7.90
Bread N Butter - RM 7.90
Pavlova 


Dengan mengekalkan tema mereka sebagai pilihan untuk bersantai dan cafe, di Signature Cafearo ada banyak juga hidangan dan pilihan untuk dessert dan cake. Semuanya lazat-lazat belaka. Sedap? Jangan cerita lah. Walaupun nampak simple, tapi kelazatan dessert mereka tak dinafikan! 


Signature Cafearo by Yves ni boleh aku suggestkan sebagai tempat chit chatting yang bagus. Suasana yang bersih, selesa dan makanan yang lazat-lazat membuatkan pelanggan mempunyai banyak pilihan untuk merasa dan mencuba hidangan mereka. Lebih-lebih lagi resipi chef mereka yang tiada di mana-mana. Jadi, apa kata jemput datang dan cuba lah hidangan di Signature Cafearo by Yves ini! Kami dah... anda bila lagi? 

   


INFO RESTAURANT  - 

Nama : Signature Cafearo by Yves
Lokasi : Shamelin Mall, Taman Shamelin
Tema : Cafe & Restaurant
Signature food : 
Smoked Duck Pesto Fettucini, Soft Shell Crab Cheese Bake with Egg Rice 
& Oceanic Secret Night
Harga : Berpatutan
Servis : Bagus
Kebersihan : Bagus 


Untuk maklumat lanjut : 

Signature Cafearo By Yves
Address: C-G-03A, Ground Floor,
1 Shamelin Shopping Mall,
100, Jalan 4/91,
Taman Shamelin Perkasa,
56100 Kuala Lumpur.

Contact: 03-9286 6811

Facebook 


 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork