Friday, May 8, 2015

Review 3CE Lip Pigment Yang Unik & Cantik

Assalamualaikum semua

Lipstick berevolusi dengan sangat cepat. Kalau dulu, kita hanya tahu lipstick dan lipgloss sahaja kan... tapi hari ni ada macam-macam produk untuk kecantikan dan penjagaan bibir. Malahan warna lipstick juga tidak lagi terhad kepada warna merah semata-mata, malahan ada banyak lagi shades warna yang sesuai dengan tona kulit orang Asia atau orang Malaysia.

Nanie antara orang yang paling suka dengan lipstick. Kadang tu beli lipstick sebab saja-saja suka and collection lipstick memang banyak. I am a lipstick lover! Heheheh. Sepatah kata Wiida Ribbon,  "lipstick is a girl bestfriend".


Nanie diberi kesempatan untuk review 3 Concept Eyes Lip Pigment dari Maystar.my baru-baru ni. Brand 3CE ni berasal dari Korea dan baru-baru ni memasuki pasaran Malaysia. Dengan berkonsepkan solekan ala Korea, brand ini antara yang famous dan sangat mendapat sambutan.




Dari segi packagingnya memang sangat comel. Dalam bentuk tube 11g, dan kelihatan seperti saiz mini ia sebenarnya mudah di bawa kemana-mana. Mempunyai 7 warna yang semua cantik-cantik belaka, tekstur 3CE Lip Pigment agak lembut dan mudah di apply pada bibir. Warnanya memang vibrant dan pekat. Gunakan sikit sahaja dan jadi cantik dan terang. Tanpa sebarang bau, matte finishing dan tidak terlalu berminyak ia menjadikan warna-warna Lip Pigment cantik pada bibir.




Disebabkan ia datang dalam bentuk tube, maka untuk apply kena guna jari atau brush. Agak leceh jugak lah sebab bila dah guna jari sah-sahlah jari akan kotor kan. Tapi Nanie guna je apa yang ada. Nanie gunakan permukaan licin tube tersebut untuk ratakan secara kasar pada bibir. Lepas tu, Nanie just ketap-ketap je bibir and ratakan. Mudah.


Namun, ada sesuatu yang membezakan 3CE Lip Pigment dengan lipstick dari jenama lain. Nak tahu apa? Part ni paling Nanie suka sebenarnya... 3CE Lip Pigment ni boleh dicampurkan warnanya. Bila dua warna dicampur, ia akan menghasilkan satu lagi shades yang sangat cantik. Sebagai contoh, warna yang Nanie ada ni Mellow Pink + Mink Beige, akan menghasilkan warna Pink Coral. Cantik sangat! :)





Rata-rata review yang Nanie baca semua menyatakan yang 3CE Lip Pigment ni sebagai suatu produk kosmetik yang unik. Ye lah dengan beli 2 shades, boleh dapat 3 shades sebenarnya. Mudahlah untuk perempuan mix and match dengan outfit pada hari tu. Bukan tu je, ada juga review yang cuba jadikan Lip Pigment sebagai blusher. Dan katanya, ia juga sesuai sebagai blusher sebab teksturnya yang ringan dan mudah diapply. Wah!!! Kena cuba ni...



Secara keseluruhan, Nanie suka produk 3CE Lip Pigment ni. Versatility dan unik. Boleh diguna dengan pelbagai cara. Dan paling penting adalah teksturnya yang bagus menjadikan ia antara yang terbaik dalam range kosmetik negara Korea. Harga untuk 3CE Lip Pigment adalah RM 75 dan mungkin boleh bertahan 2-3 bulan *bergantung pada penggunaan*.


Korang boleh BELI 3CE Lip Pigment ni pada link - link di bawah :


Website : 

Facebook :

Instagram : 



8 comments:

  1. bagus nye boleh mix macam macam warna

    ReplyDelete
  2. wahh lipstick mcm ni bestlah, boleh mix kan pula tu dan nampak natural jea..cantik nanie pakai.

    ReplyDelete
  3. OOhhh, kirenye yg kale putih tu just nak tone down any other color, bagi milky2 gitu. Pandainye konsep! I mean, packaging pon dah ala2 art supplies. Selalu je usha brand ni.. cambest. :) Cantik, simple and nampak avant garde gitu.. (ceh, entah betul entah tidak pakai adjective avant garde kat sini)

    Kalau la lip products tak macam dah nak melimpah ruah, mesti rase nak try -_-

    Ashchronicles

    ReplyDelete
  4. Menarik ade lipstick macam ni..beli 2 dapat 3..warna mix pun dah awesome! cuma kena sediakan brush la untuk sapuan lebih kemas :)

    ReplyDelete
  5. I can't resist anymore, your review has convinced me to take the plunge! But the colours are all so beautiful, it's gonna be hard for me to narrow them down to 2...

    ReplyDelete
  6. cam best plak lipstick ni, tak comot kan

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork