Thursday, July 2, 2015

Jenis Kawan Macam Ni Jangan Dilepaskan!

Assalamualaikum semua

Semalam lepas balik kerja, Nanie sempatkan ke Mid Valley untuk berbuka puasa dengan kawan-kawan baik Nanie. Kebetulan semalam semua free. Jadi kami plan berbuka sama-sama. Dulu masa universiti, senang sangat nak jumpa semua orang. Cukup korum! Tapi bila masing-masing dah ada kerja, aduhai... seminggu sekali nak jumpa pun payah. Mujur ada whatsapp. Selalu lah update kan. 

Kawan baik Nanie yang nama Shakirin pulak sekarang ni dah jadi Flight Steward. Lagi lah sibuk ke sana sini kan. Dan semalam, hari terakhir dia stay di TTDI. Lepas ni dia duduk jauh sikit dari Nanie. Dia akan pindah ke Sepang. Terasa jugaklah Nanie! Sedih...

This is my beloved friends. Depan Kirin, Ara & Arif. Nanie dan yang comel depan ni Oche.
Atas saranan Arif, kami semua berbuka di Amarin Heavenly Thai Mid Valley. Terletak sederet dengan Sony Centre dan Samsung. Atas Kamdar. Sekali tengok macam ala-ala Absolute Thai, tapi semalam lepas try makan kat Amarin, I can conclude Amarin lagi sedap sikit dari Absolute Thai. 

Decoration Amarin cantik jugak


Nanie sampai kat situ paling awal dan terus order makanan. Kang takut lambat tak sempat. Nama makanan kat situ semua nama Thailand. Pang-pung krap, pap-pap entah apa entah! Hahaha. Tak dan nak sebut satu-satu. Tapi yang Nanie order kerapu 3 rasa, tomyam goong untuk 4 orang, sayur campur. Air pulak order masing-masing tekak selera apa. 

Ikan Kerapu 3 rasa ni sedap. Tapi ikan keciklah. Berebut sikit kami makan.

Tom Yang Goong. Yang ni untuk 2 orang. Kami beli dua set. 
Sayur campur. 
Disebabkan lama sangat tak jumpa, lebih kurang almost a month jugaklah kan tak lepak jadinya macam-macamlah cerita kiteorang semua. Dengar cerita Kirin lah paling syok. Kalau korang nak tahu, Kirin ni jenis suka becerita. Dari A-Z dia akan cerita. Memang dah jadi kebiasaan, kami ni semua akan dengar cerita dia sampaikan kawan-kawan dia yang baru tu pun kami dah kenal. Sambil- sambil tu selfie, wefie bagai lah sementara nunggu waktu buka kan. 
Gambar noise sikit. Sebab guna fisy eye dan front camera. 




Boys Talk. Entah apa je Kirin tak puas hati tu. 
Macam tadi Nanie cakap, Amarin Heavenly Thai ni memang sedap lah! Sesuai dengan tekak kami semua. Ara, Oche dengan Arief baru balik Krabi & Phuket... so dorang pun cakap Amarin punya makanan lebih pure dari Absolute Thai. Tapi still tak boleh lawan pure Thai lah kan! Dah berbuka masing-masing senyap!

Time buka semua senyap kan. Sumbat makanan.



Dah kenyang masing-masing pergi solat. Lepas tu sambung balik lepak situ. Entah macam mana secara kebetulan, Oche, Kirin & Ara rupanya bawak souvenir untuk setiap sorang. Kirin bagi keychain Sarawak & make up bag dari Manila. Ara bagi kad ucapan comel. Oche pulak bagi cute pail. Alah sweet!!! Nanie je tak bawak apa-apa. Segan gak... tapi Nanie bagi kasih sayanglah kat semua! :)

Cehhhh muka happy dapat souvenir! 
Borak punya borak, gelak punya gelak. Tiba-tiba ada lagu "Happy Birthday". Galak jugak lah Nanie, Kirin dan Oche nyanyi sambil cari meja mana lah yang sambut birthday tu kan... Syok-syok nyanyi tanpa sapa pun sedar, ada kek datang dan diletakkan depan Nanie. Ya Allah!!! Terharunyaaaaa lahai. Kejutan dari Ara & Arief untuk sambut birthday Kirin, Nanie dan Oche serentak. Sumpah tak sangka!

Kek kami yang comel. 

Kirin sampai gigil-gigil tangan terkejut. Sweet gila lah Ara & Arief ni. Haihhh terharu kejap Nanie. Menitik air mata sat. Tu lah kan kalau dah nama kawan. Cepat atau lambat celebration tu dah tak kisah dah. Yang penting kesetiaan dan sokongan kawan-kawan.

To be honest, Nanie paling selesa dengan mereka-mereka ni. Saling menyokong, mendoakan dan sentiasa ada untuk satu sama lain. Alhamdulillah, Nanie syukur sangat Nanie kenal orang-orang ini. Terima kasih banyak-banyak pada Ara, Arief, Kirin dan Oche sebab sudi terima Nanie jadi kawan baik korang. :)

So, disebabkan Nanie takde hadiah untuk semua.... ni Nanie nak bagi ucapan sikit lah... hahahaha. Nanie bagi kat sorang-sorang : 

1. Ara : Ara, macam yang Ara cakap, walaupun kita baru kenal... tapi Alhamdulillah kita serasi. Kita suka gila tengok Ara sekarang. You turn to a better person and I need to learn from you as well. Insya Allah, moga-moga hubungan kita ni kekal sampai bila-bila and kita paling suka dengar Ara ketawa! 

2. Oche : Haaa ni mek kelate ni... kadang blur, kadang advanced kemain! Hehehe. Oche, you are such a sweet girl. Suka kacau-kacau Oche...tapi Oche rileks je... Ingat tak masa Oche mintak kita teman Oche belajar drive mula-mula kereta sampai. Hahahaha. Kita beranikan diri je duduk sebelah Oche. And yes... you made it girl! Balik kelate drive dah sekarang! Pawer! 

3. Arief : Yes. My sayang-sayang. Thank you so much Arief for everything. Serius dalam ramai-ramai kawan, kau antara yang aku paling suka "pillow talk". Pengalaman, motivasi dan cerita-cerita yang kau pernah lalui, selalu aku ambil jadikan ingatan. Thank you so much for being my best friend Arief. Insya Allah susah senang kita sama-sama. Kau susah aku tolong, time aku susah...aku yakin kau ada dengan aku kan. Thanks BARIP! 

4. Kirin : So much sweets words to describe you my dear friends. Yang penting, you are a dream achiever! Apa kau nak, susah senang memang kau dapat. Kau banyak gila tolong aku. Tak kira lah dari zaman study sampai sekarang ni. Sampai mati aku ingat semua jasa baik kau Kirin. Aku sentiasa doakan kebaikan dan kejayaan kau. Alhamdulillah, dah bertahun kita kawan and Insya Allah sampai bila-bila kita kawan!!!! 


Huhuhu.... nangis sat. Lap air mata kat lengan baju. Tu lah kan, kawan ni... gelak sama-sama... nangis sama-sama. Allah syukur sangat ada kawan macam ni lah... kawan yang Insya Allah masa susah senang ada bersama. Tak kira jauh beribu batu, celah mana kau duduk, tapi kalau ada kawan yang jenis macam ni... kau jangan sekali lepaskan ok!


K lah... bye. Heheheh


13 comments:

  1. Ohhh im so touched bergenang air mata baca tq nanie aka fateen for this touching post friends forever ;)

    ReplyDelete
  2. you're so lucky dapat kawan2 terbaik mcm ni...hehe *tetiba teringat kwn2 sy...semua tinggal jauh so jrg sgt dpt berjumpa..

    ReplyDelete
  3. bagusnya kalian...semoga persahabatan kalian terus begini :)

    ReplyDelete
  4. bestnyeee. kite plak jauh dgn kwn2 baik, balik kmpung je jumpa. tapi sekali jumpa tu kan, sembang 3 hari 3 malam pun tak puas. hehehe

    ReplyDelete
  5. kengkawan baik mesti dijaga kan nanie... love them ye.....

    ReplyDelete
  6. Sekali sekala keluar dengan kawan kawan memang best kab. Makanan tu sedapnyaaa :)

    ReplyDelete
  7. Bertuah nanie, dikelilingi dengan rakan dan sahabat baik yg senantiasa support each other...kipidap dik

    ReplyDelete
  8. sahabat yg macam ni susah kita nak cari...yg rela berkorban utk kita dan tidak mudah berkira..

    ReplyDelete
  9. sahabat susah senang mmg payah dicari...
    best tgk friendship korang...

    salam, tengs drop by my blog n drop ur comment, i follow sini terus ye...

    ReplyDelete
  10. bestnye ada lg kawan2 mcm ni... daku entah mana kawan2.. hubung kt whatsapp jela... xdan nk jumpa dek komitmen masing2..

    Err penah makan kat amarin ni memang sedap! tp bos belanja segan nk makan byk2 muahaha

    ReplyDelete
  11. Touched.... Mula2 baca best je last2 b'kaca jgk mata ni.... Ni lah namanya sahabat....;-)

    ReplyDelete
  12. seronok ada kawan-kawan yang macam ni

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork