Sunday, July 12, 2015

Kareena Kapoor Di Majlis Perasmian Malabar Gold & Diamonds Malaysia

Assalamualaikum semua

Bila nak raya ni, selain daripada kelengkapan rumah dan kelengkapan diri... orang perempuan pun suka "kelengkapan" yang begemerlapan di sarungkan pada badannya. Apa lagi kalau bukan barangan kemas kan? Ye lah, barang kemas ni kalau sekali sekala pakai... memang boleh menaikkan keanggunan si pemakai. Bukan setakat mak-mak kita je yang suka pakai emas tau, sekarang ni Nanie tengok budak-budak baya Nanie pun dah ada yang suka beli barang kemas. 


Beberapa bulan lepas Nanie dijemput untuk menghadiri Majlis Perasmian sebuah kedai emas terkemuka dari India iaitu Malabar Gold & Diamonds di Jalan Masjid India. Untuk pengetahuan korang, semasa majlis perasmian yang paling menarik adalah apabila pelakon terkenal Bollywood iaitu Kareena Kapoor turut sama hadir. Fuh... tak sangka pulak Nanie dapat jumpa depan-depan dengan Kareena Kapoor. Bukan senang tau!

Lokasi outlet Malabar Gold & Diamonds sangatlah strategik. Kalau korang biasa kat Jalan Masjid India tu, memang ada satu kawasan yang berderet dengan kedai emas. Malabar Gold & Diamonds berada di bahagian belakang Jakel Mall. Ini merupakan outlet pertama mereka di Malaysia dan merupakan outlet ke 133 seluruh dunia. Malabar Gold & Diamonds telah bermula di India sejak tahun 1993 dan telah menembusi lebih 8 buah negara di seluruh dunia seperti Kuwait, Dubai, Oman dan Arab Saudi. 


Dengan menampilkan Kareena Kapoor sebagai simbolik kepada keanggunan dan kemahkotaan wanita melalui emas, Malabar Gold & Diamonds turut menampilkan pelbagai rekaan eksklusif untuk setiap barangan kemas mereka. 

Pengarah Urusan sedang memberi penerangan mengenai Malabar Gold & Diamonds Group

Bila Nanie masuk ke Malabar Gold & Diamonds, first time Nanie teruja tengok barang kemas. Ya Allah memang banyak sangat-sangat. Bayangkan setiap tingkat untuk barangan kemas yang berlainan. Contohnya tingkat 1 untuk cincin, tingkat 2 untuk rantai... berderet dan begemerlapan!

Tak ke bercahaya mata tengok berderet deret cincin ni











Bila Nanie perhatikan setiap barangan kemas dari Malabar Gold & Diamonds ni, buatan dan design mereka cukup kemas, padu dan cantik. Walaupun origin country mereka dari India tapi emas mereka cukup berkualiti tinggi dan design yang diberikan pula bersesuaian dengan semua. Tidak terlalu sarat dan tidak terlalu ringan.

Berbalik pasal Kareena Kapoor tu... agak lama jugak kami tunggu dia. Kawalan ketat dilakukan seawal pagi lagi dan jalan dihadapan kedai ditutup. Nak masuk ke kedai pun kena scan dengan para pengawal mereka. Dan akhirnya, Kareena sampai depan kami. Fuh...memang cantik! Macam anak patung. Kurus tinggi dan memang putih melepak macam kapur.






macam nak je suruh dia menari lagu "Bole Chudiyan"

Ditanya mengenai perasaan beliau atas pemilihan sebagai duta Malabar Gold & Diamonds, Kareena sememangnya merasa cukup bertuah. Jenama dan brand Malabar Gold & Diamonds cukup terkenal dan diyakini di India sebagai salah satu pengeluar emas terbaik. Malahan, beliau juga menyatakan layanan "princess" yang diberikan Malabar Gold & Diamonds menyebabkan dia rasa cukup dihargai. 


Sepanjang sesi soal jawab bersama pihak media, Kareena sangat humble dan peramah. Tak lah macam sesetengah artis Bollywood yang dikatakan agak kekwat dan sombong jika datang Malaysia. Cumanya akibat kawalan ketat, masa Kareena bersama media tak terlalu lama. Kareena kena berjumpa dengan peminatnya di pentas utama. Memang ramai gila orang! Dia bukak pulak lagu hindustan, adalah sekali dua terangkat jugak bahu Nanie ikut irama! hehehe. Hindustan kot... my favourite! 


Sempena Hari Raya ni, kalau korang mencari barangan kemas yang cantik buatannya, kualiti yang tinggi dan murah upah buatannnya boleh klik link-link di bawah :

Facebook :

Website :


2 comments:

  1. Org kata klu pki brng kemas ni ade aura seri...

    ReplyDelete
  2. wow..bling² tengok gold tu.rambang mata tengok ni..
    Cantiknya Kareena..sesuailah tu jadi duta kan :)

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork