Monday, July 13, 2015

Review Dior Diorific #001 Diorama Lipstick

Assalamualaikum semua

Lama betul tak buat review produk. Kali ni Nanie nak review dua lipstick yang sememangnya mengigau-ngigau Nanie bila dapat. Korang tahu kan Nanie memang suka lipstick. Kadang tu dalam seminggu ke ofis, macam-macam lipstick Nanie pakai. Memang ikut mood. Sekejap pink, sekejap coklat, sekejap merah mak ngah. Hehehe. Memang Nanie suka!

Kalau korang ada baca entry Nanie yang lepas-lepas, semasa Nanie menghadiri Majlis Pembukaan Butik Dior di Mid Valley (KLIK SINI), Nanie diberikan sedikit voucher appreciation untuk redeem apa-apa kosmetik yang Nanie suka. So dah semestinyalah Nanie ambil lipstick, walaupun niat di hati pada awalnya nak J'Adore kan. 

Puas pusing-pusing satu butik akhirnya Nanie berkenan dengan : 

1. Rouge Dior Couture Color
2. Diorific Long Wearing True Color Lipstick


Untuk entry kali ni, Nanie review Diorific Long Wearing True Colour Lipstick ye. Nanti next time baru Nanie review yang Rouge Dior tu. Dua-dua pun Nanie suka. Sebab lawa! 





Kalau korang nak tahu, lipstick Diorific Long Wearing True Colour ni dah lama sangat berada di pasaran. Tak silap Nanie, masa Nanie kecik lagi mak Nanie dah pakai lipstick ni. Sebab Nanie ingat packagingnya yang lain dari yang lain tu. Tak macam lipstick biasa kan? Tapi mungkin sekarang dengan new formula ataupun pertambahan seleksi warna yang lebih sesuai dengan tona kulit orang Asia.



Paling Nanie suka untuk lipstick ni adalah dari packagingnya. Berbentuk bulat di bahagian hujung sekali pandang macam miniature perfume pun ada. Nanie memilih warna Diorama 001 sebab dalam koleksi lipstick Nanie belum ada lagi warna seakan-akan Dark Rose Maroon ni. 



Dari segi warnanya, Diorific Diorama memang cantik. Very pigmented and vibrant. The color is just perfect untuk menaikkan kecerahan tona wajah kita dan memberikan satu pantulan eksklusif bila dipakai. 






Yang paling Nanie suka lagi sebab dia Matte Finisihing. Takde glossy dan shimmering. Jadi tak keterlaluan kalau dipakai untuk day-usage kan. Untuk ketahanan pula, boleh dipakai sehingga lebih 4- 5 jam. Patutnya kalau dah nama Long Wearing, mesti lebih lama tahan kan? Hehehe. 

Seperkara lagi, disebabkan ia matte-finishing, biasanya bibir akan rasa sedikit kering. Jadi Nanie sarankan, before pakai... boleh apply lip balm atau lip moisturizer. Tak berapa sesuai kalau nak apply lip gloss sebab nanti warnanya akan totally different. 

Yes, dari segi harga of course Nanie sendiri kena fikir banyak kali kalau nak beli. Heheh. Nasib baiklah ni dapat free kan. Tu yang suka tu. Cumanya, Christian Dior woi... high-end brand kan. Of courselah mahal. Tapi...kalau dah suka, apa salahnya! :) 


Info Produk : 

Diorific Long Wearing True Colour Lipstick - Diorama 001
Harga : RM 116.98
Berat Bersih : 3.5g


Dior Beauty Boutique @ Mid Valley 

G-007, Mid Valley Megamall
Lingkaran Syed Putra, 59200 Kuala Lumpur 
(berhadapan Superdry & Kiehl's) 


Nanie plan 1 Syawal nanti nak makeup & guna Diorific Diorama ni. Bagi mysterious makeup look sikit ke. Sebab warna baju raya pun ala-ala dark maroon macam ni jugak. Eh! Terlepas pulak bagitau warna baju raya. Heheheh :) 



8 comments:

  1. Nanie!!!
    Cantiknya yer lipstik casing Dior ni...huwaaaa teruja tgk warnanya sangat2 sexy...woahhh!

    ReplyDelete
  2. Cantiknya kaler yang Nanie pilih....

    ReplyDelete
  3. wow!!! the packaging is soon nice! so is the price! haha but we definitely gotta treat ourselves once in a while, right? ;) beautiful pictures dear

    www.juliwoi.com

    ReplyDelete
  4. unik bentuk bekas dia tu..warna lipstik pun cantik. untungnya dapat tu :)

    ReplyDelete
  5. packaging dia omg! tak penah try la diorific. rouge dior penah la. bila la dpt merasa beli pulak nii haha

    ReplyDelete
  6. cantiknya lipstik ni..suka packagingnya...

    ReplyDelete
  7. kita punye favourite jugak lah! :D

    ReplyDelete
  8. Cantiknya! I would be so sayang nak guna because the packaging is so perfect and the color is also more on the natural side so you can wear it everyday :) I wish i pun dapat dior free hahaha :)

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork