Monday, July 27, 2015

Viral: Kisah Cinta Student & Lecturer Sampai Kahwin!

Assalamualaikum semua

Kecoh dekat twitter bila ada student berjaya tackle dan menjadi isteri seorang lecturer hensem. Maka berduyun-duyunlah student yang angau akan lecturer masing-masing. 



Memang nampak sweet dan sepadan sangat pasangan ni. Macam pinang dibelah dua. Tulah orang kata kalau dah jodoh memang tak kemana. Tak disangka -sangka dari lecturer kemudian bercinta. 






Roomate Nanie masa kat UM nama Anne selalu pesan, kita kena sentiasa nampak cantik. Bukan sebab nak tackle lelaki, taoi sebab jodoh tu dimana-mana! Mana tahu, budak lelaki yang tunggu bas sama-sama dengan kau tu yang jadi suami kau. Sapa tahu kan? 

Bercakap soal jodoh, depan mata Nanie sendiri terjadi perkara ni. Kenal, kawan dan tak sampai berapa bulan terus menikah dan jadi suami isteri yang sah. Itulah rahsia jodoh kan. 

Tapi Nanie selalu pesan pada diri Nanie. Kalau kita berimpikan seorang suami yang baik,yang boleh bimbing kita ke jalan yang betul... Tak susah... Kita sendiri kena jadi baik. Sebab itu janji Allah. Perempuan yang baik untuk lelaki yang baik. Kadang dia tak indah pada rupa. Tapi indah pada adab dan akhlaknya. Tak ke itu juga sebahagian makna sempurna? 

Moga Allah temukan kita semua dengan jodoh yang baik-baik. 

Amin. 




10 comments:

  1. Jodohkan rahsia Dia. Kadang2 orang yang tak disangka pun :)

    ReplyDelete
  2. Sweet sgt cerita ni nanie, akak doakan jodoh nanie akan jumpa suami yg baik2 mcm nanie juga tau....aminnnnn...

    p/s boleh akak pi Johor nanti kan hehhe

    ReplyDelete
  3. so sweet hahaha... senyum sorang2 baca luls..

    ReplyDelete
  4. amin,,, semoga kita diberi jodoh yang baik baik.. btw, saya tak tahu pula kisah mereka ni.. thanks sebab share

    ReplyDelete
  5. hahaha..dulu punpenah berangan dengan lecture hensem..tapi dah kawin rupanya..haaa

    ReplyDelete
  6. jodoh yang tak disangka..Inilah jodoh yang telah Allah tentukan..betul tu nanie, kita kena jadi baik untuk dapatkan yang terbaik.InshaAllah :)

    ReplyDelete
  7. Betul jugak ckp dia tu.tp kalau yg dh kawen cane ni.hehehe. kak rara pon ada kwn yg kawen dgn letcurer.

    ReplyDelete
  8. Semoga semua kekasih yang cinta satu sama lain boleh hidup bersama buat seumur tahun. Mcm ni hidup akan jadi amat bahagia sekali.

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork