Thursday, August 6, 2015

Review B.Liv Off with those heads : Hilangkan Whiteheads & Blackheads pada Hidung

Assalamualaikum semua

Selama ni kan, Nanie fikir tak mungkin whiteheads kat hidung Nanie yang berlambak-lambak ni dapat dihilangkan. Macam takde solusi lagi. Buntu. Sampaikan Nanie dah malas fikir, biarkan jelah whitehead tu duduk atas hidung. Kalau nak picit,tak tahan sakit pulak. Sampai berair bijik mata. Ada lah jugak rasa malu tu datang bila bercakap dengan orang depan-depan. Sebab hidung menggerutu kan. Geram je tengok bijik-bijik putih atas hidung!!! Eeeeiiii.... 


Nanie diberikan "b.liv by Cellnique - off with those heads" lebih kurang sebelum Hari Raya hari tu. Ya Allah rasa macam tak percaya pulak. Sebabnya Nanie dah perasan dan target product ni lama di SaSa. Nanie baca review memang ramai yang kata bagus. Tapi masa tu Nanie masih was-was. Ye lah tak kan lah benda dah bertugu tangga bertahun boleh dihilangkan. Tapi, takpe kita try dulu. 



Daripada packaging, it claims that it can remove white and blackheads without violence and pains and stop them from appearing again. The gel softens the clogging blocking your pores, allowing for effortless extraction and remove of all sores.


Sehingga hari ni, Nanie gunakan dua kali sehari iaitu sebelah pagi dan sebelah malam. Nanie akan letakkan di bahagian atas hidung dan menuju ke sekitar T-Zone iaitu sehingga ke bahagian tengah dahi. Urutan lembut diperlukan dan cecair b.liv off those heads diratakan. Malahan Nanie juga letakkan di sekitar dagu sebab kat situ pun ada whiteheads jugak.





Produk b.live off with those heads ni bewarna jernih dan agak pekat. Mempunyai sedikit bau seakan-akan skincare dan memberikan cooling sensation bila dipakai. Paling Nanie suka produk ni sebab ia sangat mudah menyerap. Pakai dan ratakan, terus serap. Tak perlu dikeringkan lama. Malahan cooling sensation yang wujud selepas guna, tak menyakitkan sama sekali. Sebelum ni Nanie pernah lah gunakan produk sebegini untuk buang white/blackheads, tapi selepas guna... rasa panas dan sakit. Terus Nanie tak pakai.



HASIL PENGGUNAAN

Macam yang Nanie beritahu di awal tadi, Nanie tak expect banyak pun sebenarnya sewaktu gunakan produk untuk whiteheads dan blackheads ni. Tak kisahlah apa, nose strip ke, mask ke, atau apa juga yang same line kan. Tapi suprisingly, this product memang betul-betul memberikan kesan yang bagus dan menyebabkan Nanie yakin masalah white dan blackheads ada penyelesaiannya.

Boleh nampakkan biji putih (whiteheads) berkurang. Patutlah Nanie pegang licin je... hehehe.
I can't believe it. But thanks b.liv! :) 

Selepas lebih kurang tiga minggu Nanie gunakan produk ni, Nanie dapat rasakan sendiri yang whiteheads atas hidung Nanie ni semakin berkurang. Malahan ia juga melembutkan kulit di sekitar kawasan tersebut. Bila Nanie sentuh tu, tak rasa lagi menggerutu. Biji-biji putih tu semakin sikit dan tak nampak dah. Selain tu, Nanie perasan yang kawasan T-Zone semakin kurang berminyak. Bila kurang berminyak, secara tak langsung liang pori juga lebih terbuka dan takde sekatan. Sebab daripada pembacaan, punca whiteheads adalah apabila liang pori tersumbat daripada minyak. 



Selain daripada penggunaan b.liv Off with Those Heads ni juga, mereka turut cadangkan Nanie gunakan mask muka Absolute Matte Don't Get Mad, Get Matte. Setakat hari ni Nanie belum cuba lagi. Namun daripada pembacaan Nanie, mask muka ini berfungsi untuk mengecilkan pori-pori di sekitar kawasan pipi dan muka. Penjagaan daripada B.Liv nampaknya memang menyuluruh kan? Insya Allah nanti Nanie dah gunakan mask ni Nanie akan review lagi.



INFO & HARGA PRODUK 




1. b.liv off with those heads - 15ml : RM 85.00
2. b.liv off with those heads - 30ml : RM 145.00
3. b.liv off with those heads - 45ml : RM 189.00




     Absolute Matte 7pcs/box : RM 52.90
     Link : http://bit.ly/1IYgGBj


     Absolute Matte 1pcs : RM 9.50
     Link : http://bit.ly/1UprxpU







REDEEM b.liv ANDA UNTUK HILANGKAN WHITE/BLACKHEADS! 

Atas kolaborasi ni, Nanie dan pihak b.liv nak bagi hadiah pada pembaca Blog Coklateyes. Ye lah, Nanie dah cerita semua kan kebaikan b.liv off with those heads ni, mesti korang pun nak cuba kan? Jadi, Nanie nak bagi FREE TRIAL PACK untuk korang yang ada masalah Whitehead & Blackhead ni.

Caranya mudah :

1. Register details anda di sini  :

2. Redeem Trial Pack & gunakan code - INNANIETRIAL  : 

***
Trial pack includes : off with those heads 3ml, drench me 3ml, 1 pc of absolute matte mask
*Limited to the first 30 readers
*Only valid for one redemption per reader
*Redemption are for legal residents of Malaysia only



DISKAUN UNTUK PEMBACA BLOG COKLATEYES

Bukan tu je tau, ada lagi seronok. Sekiranya korang yang baca Blog Coklateyes ni nak beli star produk b.liv off with those heads ni, korang boleh dapat 50% DISKAUN tak kiralah beli saiz 15/30/45ml. Apa yang korang perlu guna adalah code : INNANIE50 untuk dapatkan diskaun tu. Malahan, free shipping sekiranya pembelian korang melebihi RM 60. Seronok kan? Promosi diskaun ini tamat sehingga 31 Ogos 2015. Promosi ini adalah sah dengan pembelian di laman web b.liv sahaja. 

Untuk sebarang maklumat lanjut boleh klik link-link berikut : 

Official Website : 

Facebook :

Instagram : 


18 comments:

  1. kawan mieza ada masalah yg sama, so mieza recommend dia pakai B.Liv Off With Those Heads. lepas sebulan pakai dia ada bgtau yang blemishes makin kurang seiring dgn kurangnya blackheads whiteheads. Mmg bagus produk ni :)

    ReplyDelete
  2. sukanya tengok bila dah berkuang whitehead tu kan..kalau tak rasa nak pakai mask je la bagi hilang..tapi pakai mask agak leceh..huhu

    ReplyDelete
  3. Nice pakaging dia...cun habis...bagus review nanie...keep it up dik

    ReplyDelete
  4. x pham la, nk register tuuu cmne ?

    then........... cmne nak redeem yg free tuu ? xjumpe kod sis punye?

    ReplyDelete
  5. @bb_nona :

    saya dah betulkan linknya... ada masalah link sebelum ni. Sekarang dah boleh redeem :)

    ReplyDelete
  6. tapi..code nye yg manaaaa..?

    saya try INNANIETRIAL but can't :(

    mcm ne nk dpt free trial tuuu, huhu..siap emel dorang, tunggu reply,

    nk free, x mau promo tu,hahha

    ReplyDelete
  7. Hi b.livers,

    We are from b.liv. Thanks for the interest to redeem samples from b.liv.

    Step 1 : Register yourself as a user
    http://www.bliv.com/my/index.php/customer/account/create/

    Step 2 : Ensure no items in your shopping cart

    Step 3 : http://www.bliv.com/innanie
    PS : U will see the added item of trial pack into the cart

    Step 4 : Apply the promo code INNANIETRIAL

    Step 5 : Checkout

    Kindly email to myenquiry@blivskin.com if you face any difficulties on redeeming the samples.

    Thanks

    Cheers,
    b.liv

    ReplyDelete
  8. @bb_nona : dah betulkan sekali lagi. cuba cuba!!! heheheh :)

    ReplyDelete
  9. Salam, sy try nak beli utk dpt 50% dis tu.. tapi code is invalid. Macam mana ye?
    sy dh try dekat gift code & promo code tp still xboleh :(

    ReplyDelete
  10. @jayllytaa : I will assist you later after I get clear on this matter with the person in charge. Or maybe you can email them pr@blivskin.com. Thank you.

    ReplyDelete
  11. HI , I nak tanya bila sign up for the bliv account dia mintak referral information can i know diorang nak apa ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hello dear,

      Maybe you can put my code : INNANIE50. :)

      Thank you.

      Delete
  12. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  13. Salam sis..sy nak try yg 50% tu.. tp code nya tak valid lah..mcm mne ye sis? Sis blh tlg sy?:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dear, you kena register details dulu. baru boleh apply code tau! :)

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
    3. Sis, sorry.. dah boleh dah guna code tu..yeayy..hehe tq for the respon ye sis :)

      Delete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork