Wednesday, September 30, 2015

Inteemor by Ephyra : Jaga Alat Sulit & Peranakan Wanita!

Assalamualaikum semua

MASALAH WANITA 1 :
Pernah tak korang mengalami masalah period tak teratur? Kadang-kadang bulan ni datang, bulan depan tidak. Atau mungkin kalau dia datang pun, tak normal. Kuantitinya tak seperti period yang normal. Atau pun mungkin pernah haid tak datang berbulan-bulan! Haih... Nanie kena macam tu, Nanie boleh stress! Yelah, haid seorang wanita adalah penentu kepada kesuburannya. Dan itu adalah satu penunjuk kepada tahap kesihatan juga. 

MASALAH WANITA 2:
Yang kedua, masalah keputihan. Kajian menunjukkan 87% wanita mengalami masalah keputihan selepas berkahwin. Masalah keputihan ni lagi besar masalah dia! Aduhai, malu kan kalau ada masalah ni. Keputihan ni adalah berpunca daripada pembiakan bakteria pada alat sulit wanita. Sekiranya tidak dirawat atau lambat diberi penawar, boleh menyebabkan ia merebak dan menjadi faktor kepada kurang keyakinan diri akibat bau sehingga boleh akibatkan kanser faraj. 

Sebagai seorang perempuan, masalah sebegini memang merunsingkan kepala. Nak cerita dengan orang segan... jadi terpaksa cari solusi sendiri. 


Baru-baru ni Nanie ada gunakan Inteemor dari Ephyra untuk masalah period tak teratur ni. Kita kenalah cuba dan ikhtiarkan... mana tahu berkesan. Sebab setahu Nanie, kalau masalah wanita macam ni memang memerlukan herba-herba dan petua orang lama untuk selesaikannya. Nak bergantung pada ubat moden tidak digalakkan sebab ubat moden yang banyak kacau bilaukan hormon badan kita. 


Apa itu Inteemor dari Ephyra? 


Inteemor merupakan produk terbaru keluaran Ephyra yang diciptakan khas untuk wanita dan kewanitaannya. Ia melengkapkan kecantikan luaran dan dalaman wanita dengan memfokuskan bahagian intim dan peranakan wanita. Dirumuskan dengan 16 herba terpilih dan makanan Sunnah, Inteemor memberikan kesan yang menakjubkan kepada wanita dalam mengekalkan kesuburan, kecantikan dan kesihatan

Daripada pembacaan Nanie, 16 herba dan makanan Sunnah yang digunakan dalam Inteemor telah terbukti bermanfaat kepada kesihatan wanita. Antaranya adalah Kacip Fatimah (herba terbaik Orang Melayu), Dong Qui (herba terbaik Orang Cina), Akar Serapat, Habbatussauda, Durian Belanda, Sireh, Madu dan banyak lagi. 



Kalau korang biasa dengan produk supplement sebegini, bahan-bahan dan herba yang digunakan Inteemor mempunyai sifat anti-bakteria, anti-kanser dan menstabilkan hormon badan kita. Agen-agen sebegini sangat diperlukan wanita dalam menangani masalah period tak teratur juga masalah keputihan. Tak kiralah masalah itu serius mahupun biasa-biasa. 


APA KHASIAT INTEEMOR? 



Actually Inteemor boleh digunakan oleh semua wanita tidak kira dah berkahwin, anak dara, wanita berpantang mahupun ibu menyusu badan. Seawal usia 18 tahun, Inteemor boleh diambil. Ianya merupakan supplemen yang boleh terus diminum dan sesuai diamalkan untuk pengambilan satu sudu untuk sehari. Tak kira sama ada sebelah pagi mahupun sebelum tidur. 




RAMAI DAH CUBA & PUAS HATI!

Bercakap pasal testimoni dan kepuasan hati pengguna, ramai dah gunakan Inteemor ni. Rata-rata memuji dan suka dengan kesan yang Inteemor berikan. Ada yang masalah period tak teratur hampir dua tahun pun dah kembali pulih. Tak caya boleh tanya Kak Moon. Antara mereka yang terawal katanya mencuba Inteemor (KLIK SINI UNTUK LINK BLOG KAK MOON). Bagi masalah keputihan pun sama, seawal 3 minggu dah nampak kesan yang positif selepas gunakan Inteemor. Tentu gembira kan, bila masalah yang merunsingkan kepala kita, yang menghurung diri kita selama bertahun-tahun dapat dipulihkan dan dirawat.



Bila dah tak ada masalah keputihan mahupun period tak teratur, secara tak langsung keyakinan kita bertambah. Tak segan lagi kalau duduk dekat-dekat dengan orang lain. Malahan buat yang dah berkahwin, tak segan lagi dengan suami. Makin duduk dekat adalah kot! Heheheh. :)

Ada juga testimoni yang beritahu, selain daripada masalah period tak teratur, senggugut sebelum dan semasa period juga berkurang. Ha yang tu pun sakit jugak tu. Kalau kena, boleh tumbang perempuan. Sakit kemain kan? Semua serba tak kena jadinya. Baring salah, duduk salah. Pinggang, perut semua sakit-sakit. Jadi Inteemor boleh atasi masalah PMS tu! 

Sebagai perempuan, menjadi tanggungjawab kita untuk menjaga kesihatan kewanitaan kita secara menyeluruh. Bukan sahaja untuk pasangan tetapi untuk diri kita sendiri. Maklumlah sekarang ni banyak penyakit kronik yang menyerang kaum wanita. Harga Inteemor pun takdelah mahal sangat. Mampu milik kata orang tu. RM 49 sahaja untuk satu botol. Ok kan?


Sekarang ni Nanie baru minum Inteemor untuk seminggu. Nanti selepas 3 minggu Nanie akan review secara menyeluruh dan share sekali dengan korang apa perubahan yang Nanie rasakan. So far memang Nanie perasan ada perubahan positif yang besar berlaku pada diri Nanie. Nak tahu? Tunggu next entry ok. Nanie share! :) 

Untuk maklumat lanjut, boleh klik dan hubungi link-link dibawah :

Website : 

Facebook : 

Instagram :

Hotline Ephyra : 
019.3999.238 / 03.4141.7889


* Pre-Caution : Ibu Mengandung DILARANG mengambil Inteemor
** Wanita bersalin selepas 5-7 hari BOLEH mengambil Inteemor



10 comments:

  1. Best guna ni.. Ena consume baru2 ni, dah tak teruk sgt period pain kalau nak bandingkan dengan dulu.. Alhamdulillah

    ReplyDelete
  2. 1 botol tu brape ml? ibu myusu badan boleh minum x? byk pulak soalan iolls

    ReplyDelete
  3. Sebelum dtg bulan mengambang kak no pun minum Inteemor.. badan sedao. Perut x rasa sakit lenguh sgt. Alhamdulillah.. lancar

    ReplyDelete
  4. Mieza pun baru nak start Inteemor, tengok macam mana hasilnya nanti :) boleh review sama2, hehe

    ReplyDelete
  5. Nak tanya kalau mengandung boleh minum inteemor x?

    ReplyDelete
  6. Nak tanya kalau mengandung boleh minum inteemor x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Auni, Inteemor tak boleh diambil oleh ibu mengandung. harap maklum :)

      Delete
    2. wa'alaikummussalam,ok terima kasih :-)

      Delete
  7. sy pengguna ephyra tp belum cuba lagi inteemor ni..cm besttt je

    http://www.diyanaasraf.blogspot.com

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork