Friday, October 2, 2015

Review E.L.F Contouring Blush & Bronzing Powder

Assalamualaikum semua

Sepanjang Nanie gunakan makeup, Nanie belum pernah try buat shading mahupun contouring. Tak berapa reti sebenarnya. Takut tak jadi.... bahaya! So, sebelum Nanie gunakan produk contouring yang jenis cream, its better Nanie try yang jenis powder. Dan Nanie pun cuba e.l.f Contouring Blush & Bronzing Powder dengan code 83601 (st.lucia).



Dah agak lama juga brand e.l.f ni berada di pasaran Malaysia. Cuma kalau nak beli, hanya ada di online. Offline so far tak ada lagi. Brand yang berasal dari USA ni sangat terkenal di kalangan penggemar makeup sebab harga yang diberikan sangat berpatutan dan kualitinya pun bagus. Nanie sendiri beli e.l.f Contouring & Bronzing Powder ni melalui Carousell. Nanie jumpa ada orang jual kat situ. 



Didatangkan dengan dua warna yang sesuai dengan tona kulit Nanie, warna pink sebagai blusher adalah tidak keterlaluan. Sama jugak dengan bahagian bronzer yang mana ianya bewarna mocha chocolate, untuk tona Nanie ia tak nampak terlalu gelap. Masa nak apply, Nanie akan gunakan bronzer dulu di tulang pipi dan kemudian barulah gunakan blusher. Effect keduanya akan berikan muka kita sedikit runcing dan lebih berstruktur. 



E.l.f Countouring & Bronzing Powder ni mudah di blend dan sangat cantik bila ada lighting yang sesuai. Sedikit shimmering diletakkan supaya memberikan hasil glamour! Wah... review Nanie macam nak masuk rancangan Nona pulak! kehkehkeh. So far sepanjang Nanie gunakan, ianya sangat sesuai untuk daily usage. Hari pertama Nanie apply e.l.f Contouring & Bronzing ni, tiba-tiba bos puji kata makeup cantik! Hahahaah. Boss, ni lah rahsianya.... :)



So last but not least, if korang nak try belajar buat contouring dan bronzing, cuba mulakan dengan yang jenis powder. Try gunakan berus yang sesuai dan belajar je teknik makeup dari You Tube. Nanie pun tak pandai, just cuba-cuba je. Cubajaya gitu! hehehehe. 


INFO PRODUK 

E.L.F Contouring Blush & Bronzing Powder
Code : 83601 (St Lucia) 
8.4g

Harga : RM 25
*berbeza mengikut penjual*





7 comments:

  1. HAHAHAHAHHAHA omg i pon baru update bnde de mention ELF jugakk AHAHAHHAHA but mine is a KPOP THING a fan club of Super junior nama pjg nye EVERLASTING FRIEND !! hahahha coincident sgt tp LOL

    ReplyDelete
    Replies
    1. kau peminat Kpop kan? hehehehe ok beb :) kita memang forever friends ni! hahahaha

      Delete
  2. pernah buat entri pasal elf utk contest.. kalah.. hahaha.. cantik sgt nanieee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Contest ELF apa muja????? hahahaha kita biasa saje!!! :)

      Delete
  3. Woww.. the color combination is pretty good! Nanti pika nak cari jugak lahh. Great review Kak Nanie. Pika suka contouring ni.. hehehee..

    ReplyDelete
  4. spek baru?? eh lari topik pulak..cantik sebenarnya bila ada shading kan. nampak curve muka kita :)

    ReplyDelete
  5. kena bukak youtube gak ni belajar cara nak apply bronzer...

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork