Monday, November 16, 2015

Shopping Sephora Holiday Collection 2015

Assalamualaikum semua

Bila dah hujung-hujung tahun ni, paling seronok sebab banyak sale! Lagi-lagi nak Xmas kan. Fuhh bukan main semua shopping complex dah mula naik banner YES lah, Mega Sale lah... rambang je mata tengok ni. Kena bajet-bajet sikit. Kata nak kahwin tahun depan? Eh... hahahaha. 


Kahwin tak kahwin, masuk Sephora paling seronok! Holiday Collection is out girls!!! Masa first day Holiday Collection release, Nanie ke Sephora Mid Valley. Dah macam mabuk sekejap Nanie tengok gegirls yang ada kat situ. Hahaha. Termasuk Nanie lah. Ke depan sekejap, ke belakang sekejap. Tak tentu hala. Geram je rasa tengok collection Sephora. 

Antara yang menjadi kegemaran Nanie untuk Holiday Collection 2015 ni adalah barangan dari Tarte. Semua produk mereka didatangkan dalam packaging yang sangat cantik. Warna gold,peach, black and silver. Siap cover case fully sequin yang mengelippppp!!!



Boleh tak bayangkan betapa murahnya bila one set blusher, mascara, bronzer, eyeshadow sampai 24 shades, highlighter semua hanya RM 199. Tak ke berbaloi? Kalau nak beli asing-asing mahu sampai pat lima ratus! Wuiii memang rugi kalau tak beli ni.


Tak cukup dengan tu, brushes set dia pun mengancam habis! RM 174 and boleh dapat 5 Premium Size untuk stroke brush Tarte ni. Dah lah dengan gold finishing holder. Menariknya lahai. Kalau korang nak tengok review boleh tengok vlog Izzati XOXO ni : https://www.youtube.com/watch?v=TxBmldaISpw.

Lagi gembira bila Nanie nampak set Tarte Lips di bawah ni. Ya Allah untuk 5 batang lips srugence ni yang mana 3 darinya adalah matte dan 2 adalah lip tint hanya RM 124. Tak ke murah tu woi??? Kalau harga sebatang RM 94 tau tak. Dan semua warna dia sangatlah cantik dipandang dan dipakai. Apa lagi, memang Nanie tak lepaskan lah. Kena sambar beb! Kena!!!



Masa jadi emcee wedding Sabtu lepas, Nanie gunakan Tarte Lip Surgance Emblaze (yang tengah tu)
Cantik gila colour dia. Dan matte!
Dan semalam, Nani ke Sephora The Gardens Mall. Jumpa something yang sangatlah menggiurkan. Ada ke patut, 3 NYX Soft Matte Lip Cream yang sangat-sangat digilai ramai itu dijual hanya RM 55? Kalau beli sebatang, RM 30. Tak ke berbaloi tak hengat itu? Nanie post kat Twitter pasal ni... aduhai berduyun duyun berhuhu dengan Nanie. 


Nanie tak sure semua Sephora ada tak? Sebab ada rakan twitter Nanie bagitau Sephora Kuching takde. Ini pun kebetulan je Nanie jumpa. Masa Nanie beli, set ni tinggal 2 atau 3 lagi. Shades yang dalam set ni adalah Antwerp, San Paulo (my favourite) dan Amsterdam. Geram Nanie. Wajib sambar! 


Memang betul lah, kalau tak kuat...bila masuk Sephora ni boleh pokai woh. Memang holiday collection antara yang Nanie tunggu-tunggu. Untuk 2015 ni, agak bagus jugak collection mereka. Contohnya macam Soap & Glory set pun berbaloi jugak. Ni Nanie tengah booked untuk Too Faced Melted Lip Set Colletion.

Too Faced Christmas in Paris Holiday 2015 - http://belleblushh.com

Oh ye, kalau korang nak tahu.. actually korang boleh booked pada Sephora sekiranya barang yang korang nak tu habis stock atau belum release. Korang boleh pergi ke kaunter dan mereka akan minta details korang serta produk yang korang nak. Sekiranya produk dah sampai, mereka akan contact. Mudah kan? Tak payah lah 2-3 kali pergi Sephora selalu. Makin selalu pergi, makin kering poket ni! Hahahaha. 

Tak salah nak berbelanja ataupun nak self-reward pada diri sendiri. Asalkan bijak dan jangan membebankan diri di kemudian hari sudahlah. Nanie pun beli mana yang Nanie selalu guna. Nanie bukan makeup artist yang nak kena ada semua benda kan? Hehehe. Ehhh tapi kadang meroyan jugak kat Sephora tu. Kena banyak kawal nafsu! Hahaha. 



12 comments:

  1. kita pulak yang rambang mata tengok koleksi Nanie. memang untunglah beli NYX SMLC tu sebab kita beli 3 pun dah RM100..berhuhu jugaklah kita ni. Tak pernah masuk sephora lagi. Kalau berjaya masuk memang banyaklah shopping. Warna cantik² tu yang tak tahan tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaahah tu lah fizah. kita kalau g shopping mall yang ada Sephora, kalau boleh nak elak lalu depan dia.. bahaya tau!! menggoda habis!

      Delete
  2. berapa harga untuk too faced tu? hahahaha kite baca post awak ni pun rambang mata jugak!

    ReplyDelete
  3. Salam Nanie!! Lepas tengok FB Nanie terus Wa order kat Personal Shopper. Hehe tergoda tengok Tarte Collection :) Btw nanti mintak buat swatch untuk Lip Surgance pleaseeeeee. Teriba rasa nak beli pulak. Taktau pula kite boleh booking dlu, thanks for info!!

    http://wakdingding.blogspot.my

    ReplyDelete
  4. Crazy giler tgk sales mrh. Liz bli last week wondeful dream palate

    ReplyDelete
  5. Semalam g Sephora tak perasan pulak Tarte Lip Srugence tuuuuu.. RUGI NYAAA.. MURAH TUUUU! *Nada jerit kuat2.. Heheheee..

    ReplyDelete
  6. The SMLC! What a great deal!!! *runs to Sephora*
    -Hari

    ReplyDelete
  7. The SMLC! What a great deal!!! *runs to Sephora*
    -Hari

    ReplyDelete
  8. aduiyai nangissss nannie... bile nak pi sephora ni ek

    ReplyDelete
  9. oh mai oh mai...bru berkesempatan nak terjah sephora esok..hopefully still in stock nyx tu ... :(

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork