Wednesday, February 10, 2016

Nak Makeup Flawless & Jimat Masa?

Assalamualaikum semua 

Makeup ni kena ada feel, kena ada mood tau. Kalau dua element tu takde, bukan sekadar makeup, nak calit bedak kat muka pun malas! Biasalah perempuan, bila banyak benda nak dibuat satu hari, memang tak ada punya nak tepek foundation ke, eye liner ke apa. Cukup sekadar apa yang mudah. Lipstick pun kadang malas... 

Walaupun sibuk, macam Nanie sendiri memang akan pentingkan penampilan. Nanie memang suka kalau ada produk yang boleh jadikan kita cantik, kemas, presentable dalam masa yang singkat. Tak guna masa panjang dan melecehkan. Sebab tu bila Nanie nampak Alifnur Foundation ni, Nanie macam berkenan sangat lah. Foundation yang jimatkan masa makeup kita. 



Mungkin ada yang tak tahu kan apa fungsi foundation dalam makeup. Ok, foundation merupakan lapisan asas dalam solekan. Selain daripada menutup cela dan tona tidak sekata, foundation juga berperanan untuk memberikan finishing yang tahan lama dan blend dengan kulit kita. Seperti juga Alifnur Foundation, ia memberikan banyak kelebihan pada kulit kita. 

Antaranya kelebihan Foundation ALIFNUR : 

🌺Full Coverage!
🌺Menjadikan kulit muka flawless sekelip mata!
🌺Menjadikan kulit muka ‘glowing’ tanpa dipinta
🌺”Jalan mudah”untuk makeup dengan cepat!
🌺Tidak berminyak
🌺Tahan selama 12 jam !
🌺Tidak bercapuk
🌺Tidak merekah
🌺Senang di pakai
🌺SPF 30 melindungi kulit dari cahaya matahari.
🌺Menutup parut jerawat,jeragat serta tanda lahir
🌺Memutihkan kulit muka dengan kandungan Vitamin C
🌺Menutup lingkaran hitam bawah mata
🌺Merawat jerawat,jeragat dan lingkaran gelap bawah mata
🌺Sesuai untuk semua jenis kulit
🌺Mudah dicuci
🌺Boleh dibawa solat
🌺Melembapkan kulit wajah
🌺Merawat kulit kusam
🌺Senang di pakai
🌺Kualiti Antarabangsa pada harga mampu milik !
🌺Satu botol tahan 2 bulan bergantung kekerapan penggunaan.

Walaupun baru dilancarkan, feedback dari pengguna Alifnur sangat memberangsangkan. Kata orang memang tak mengecewakan lah kalau guna Alifnur Foundation ni. Rata-rata yang Nanie tengok, memang nampak perubahan ketara selepas guna foundation ni. Nampak glowing, shining dan yang paling penting tak ubah tona asal kulit pengguna dan makeup tak cakey! Alifnur Foundation memberikan makeup natural, tidak berminyak, dan ringan untuk digunakan. 









Selain daripada tu, antara yang best lagi sebab harga Alifnur Foundation ni murah beb! Memang berbaloi betul lah kalau nak guna untuk harian kan. Dengan harga RM 60 (SM) & RM 66 (SS), sebotol foundation 30 ml ni boleh tahan 1-2 bulan. Depends pada penggunaan. Berbaloi dan jimat kan? 

Lagipun, foundation dengan penjagaan kulit wajah dari cahaya matahari ni pun bagus. Kira macam 2in1 kan. Yelah, Malaysia ni kan selalu panas terik. So, pakai foundation Alifnur, tak perlu dah nak tepek sun block atau sun screen sebab lengkap dengan SPF30++. Lagi satu, Alifnur Foundation senang ditanggalkan bila kita nak solat. Haaaa... muslim friendly ni bagus!!!



Ohhh ye, sekarang ni dorang pun tengah mencari pengedar / agen dropship. Kalau korang berminat nak tambah duit poket, boleh dapatkan informasi di link-link di bawah. Yang nak beli pun boleh contact HQ mereka terus. 

Instagram : 

Facebook : 

Tel : 019-3007 112 

4 comments:

  1. Terpikat plak tengok sebab senang nak tanggalkan bila solat, and then include sunblock...wowwwwwww suka suka suka!

    ReplyDelete
  2. nice wei. memang sangat flawless PG tengok :)

    ReplyDelete
  3. memang best pakai..cepat dan mudah nak bersiap. Tak bercapuk :)

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork