Tuesday, May 31, 2016

Me'nate Steak Hub : Istimewa Menu Ramadhan!

Assalamualaikum semua

Isnin depan, Insya Allah kita semua akan menjalani ibadah puasa. Pantas betul kan masa berlalu. Moga-moga kita semua dipermudahkan untuk mengharungi puasa. Nanie berdoa sangat jangan panas terik. Tapi, kata orang kalau tak panas, tak challenge lah. Tak lah kita ni insaf diri menahan lapar dan dahaga. 


Semalam Nanie berkesempatan untuk menghadiri Majlis Preview Ramadhan di Me'nate Steak Hub. Kebetulan, lokasinya depan office Nanie je. Balik kerja, terus Nanie ke sana. Walaupun lokasinya kurang 5 minit dari office Nanie, tapi Nanie tak pernah lagi menjamu selera di Me'nate Steak Hub ni. Setiap petang Nanie lalu situ memang ramai orang. Boleh Nanie nampak dia hampir full house lah jugak! Lokasi yang strategik, betul-betul menghadap Jalang Genting-Klang, serta suasana restoren yang luas dan selesa menjadikan ia satu tempat makan pilihan ramai!


Me'nate Steak Hub ni memang famous. Walaupun ada yang mengeluh kata harganya mahal lah apa lah, tapi kalau nak sedap... nak benda berkualiti yang memang sekali makan teringat dua tiga hari, memang kenalah dengan harganya kan! Hehehehe. 

Disebabkan Nanie first time, Nanie pun usha-usha jugaklah harga daging yang ditawarkan. Range harga sekitar RM 30 - RM 400! But, don't panic! Ianya ikut kesesuaian potion, ikut jenis/bahagian daging dan yang paling penting... ikutlah kemampuan korang. If ada rezeki lebih, nak rasa real and fresh steak, apa salahnya nak merasa kan!


Ada banyak pilihan kat sini. Tepuk dada tanya selera... dan tanya poket juga! :)


Yang part ni memang kena tanya poket. Tapi kalau dah biasa, or willing
to spend and celebrate any special day or special person apa salahnya kan! :)





Tujuan Nanie dan kawan-kawan blogger yang lain dijemput semalam adalah bersempena Ramadhan Preview mereka. Kawasan Setapak, Danau Kota ni semua kan ramai orang Melayu. Jadi kalau esok masa bulan puasa teringin makan steak boleh lah singgah Me'nate Steak Hub ni. Ubah selera sikit kan. Ok jom tengok apa Promo Ramadhan mereka!



Bersempena dengan Ramadhan yang bakal menjelang ni, Me'nate Steak Hub turut menyediakan pelbagai pilihan makanan berkonsepkan ala-ala nasi arab. Potion untuk setiap hidangan adalah 
untuk 4-6 orang. Tapi jangan risau. Memang banyak, mengenyangkan dan memuaskan. Paling penting masakannya lazat dan sedap! 



Antara pilihan hidangan untuk Ramadhan : 

1. Heavenly Beef 
- Nasi Me'nate & Beef Short Ribs : RM  300 
- Nasi Me'nate & Wagyu Spare Ribs : RM 400


2. Heavenly Lamb
- Nasi Me'nate & Lamb Shoulder : RM 350
- Nasi Me'nate & Lamb Shank : RM 350 


3. Heavenly Chicken 
- Nasi Me'nate & Grill Chicken : RM 99


4. Group Steak  (Pilihan Lamb/Beef & Grilled Chicken) : RM 80/pax with 
(Min.order 4 pax) 
- Sos
- Salad 
- Coleslaw
- Mashed Potato
- Nasi Me'nate / Aglio Olio












Daripada apa yang Nanie rasa, grilled lamb & beef mereka memang terbaik. Rasa smoke & perapan rahsia mereka tu. Lazat! Daging pun dimasak sempurna. Berbaloi dengan harga. Tak salah kan kalau nak makan yang luar biasa sikit sewatu berbuka nanti. 

Untuk mereka yang nak cuba datang & merasai nikmat makan steak yang memang terbaik ni... jemput singgah restoren ME'NATE STEAK HUB  di alamat berikut : 

Me’nate Steak Hub has 3 outlets
Setapak: Starpac Point, Jalan Tamn Ibu Kota, Off Jalan Genting Klang, 53300 Kuala Lumpur.

Ampang Branch: No.16, Jalan Kerja Air Lama Satu, Taman Shuet Liang, Ampang Jaya, Selangor.

Bangi Branch: No. 25, Jalan Medan Pusat 2d 3b, Curve Business Park, Seksyen 9, 43650 Bandar Baru Bangi, Selangor.

Hotline

4 comments:

  1. bilalah dapat merasa makan dekat sini

    ReplyDelete
  2. harga dia memang wow..se wow rasanya kan. Sesekali kalau nak merasa why not mencuba kalau ada rezeki lebih :)

    ReplyDelete
  3. teringin nak makan disini. Tengok food presentation dia memang wow la! :)

    ReplyDelete
  4. Wah boleh tahan harga dia tapi setiap kali lalu aja , full house. In sha Allah ada rezeki lebih nak bawa my mummy and daddy makan kat sini, dah lama derang sebut2 teringin.

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork