Monday, May 16, 2016

My 27th Belated Birthday Celebration

Assalamualaikum semua

Tak habis lagi ni pasal Birthday Nanie. Well, this is why I'm in love with May! Cewah. Heheh. Khamis lepas kawan-kawan baik Nanie meraikan hari ulang tahun Nanie. Walaupun lambat, tak pe tak kisah pun sebab faham masing-masing kerja dan ada urusan tersendiri kan. Biasanya kalau kiteorang nak plan apa-apa, kiteorang akan tunggu si Shakirin lah. Bila dia off day. Kalau dia fly memang tak jumpa lah kami. 


Mula-mula ingat tak ada celebration ke apa. Hahahah macam nak sentap kejap lah dengan Kirin kan. Tapi tiba-tiba dorang plan 12 Mei lepas nak jumpa dan celebrate sekali. Lepas balik kerja terus ke Mid Valley. Ya Allah, time tu jugak hujan lebat yang sampai UM banjir kilat tu. Seram Nanie tengok gambar. Laluan Nanie tu. Supposedly Nanie ada di kawasan tu waktu macam tu. Tapi Allah nak selamatkan, hari tu Nanie ada event jadi setel awal terus gerak ke Mid Valley.

Oche, Ara & Kirin 

Sesampai kat sana, yang dah sampai Ara & Arief. Kirin & Oche trap lagi dalam jammed. Tak lama baru dia sampai. Tengah plan nak makan mana, tiba-tiba Kirin hilang. Katanya nak pergi beli barang. Nanie pun terus je lah jalan ke Madam Kwan masa tu. Tak semena-mena Kirin muncul datang bawak Aqeela Faisal. Allahuakbar!!! Memang terkejut habis. Qeela ni kawan sebilik Nanie di Kolej 6 dulu. Dia ni boleh Nanie katakan sebagai motivator Nanie lah. Apa je yang dia bagi nasihat Nanie suka dan terinspirasi tau!



Time ni Arief bersunggh nyanyi happy birthday to you tau! 


The beautiful Aqeela
Geng Spec Mata! Rabun woi...

Disebabkan semua baru balik kerja, kiteroang cepat-cepat order makanan. Lapar tau! Makanan kat Madan Kwan memang sedap-sedap kan. So, semua licin dan laju je habis makan. Than barulah bermula Cake Cutting Ceremony. Thank you so much korang yang gigih penat-penat beli kek semua. Terima kasih banyak-banyak tau!

Setel semua, dah dekat pukul 10. Kiteroang pun apa lagi, jadilah Mid Valley tu kiteorang punya. Amek gambar macam-macam. Sampai tak sanggu nak letak kat blog ni ha. Perangai semua... kemain. Kalah budak kecik kalau depan camera tau! Hahaha.

Self camera saje!


Walaupun Mid Valley dah tutup, kami sambung lagi. Tak puas kan nak borak lama-lama. Nak cerita itu ini. Apa lagi terus ke Chawan, Bangsar. Sambung lepak kat situ. Kebetulan Kirin baru balik dari Jepun, Ara baru balik Umrah, dan Qeela baru balik Cambodia, so semua syok cerita pengalaman! Borak punya borak, pukul 1.30pagi baru balik. Hahahahaha. Sayur je muka masuk office esoknya.

Sambung kat Chawan, Bangsar pulak. Mata dah kuyu dah semua. 








Dear Shakirin, Arief, Ara, Oche & Qeela....

Terima kasih banyak-banyak atas ingatan dan keraian ini. 
Terima kasih sebab selalu ada walaupun jarang berjumpa. 
Terima kasih sebab selalu memberi nasihat, semangat dan kata-kata inspirasi. 
Moga persahabatan kita kekal selamanya. 
Insya Allah. 




Alhamdulillah moga ada kesempatan lagi untuk Nanie menyambut ulang tahun yang akan datang. Mohon juga kawan-kawan dan pembaca blog doakan yang baik-baik untuk Nanie. Moga murah rezeki, diberi kesihatan yang baik, dipermudah urusan dunia akhirat dan jumpa jodoh yang baik dengan cepat. Amin YRA! :)


5 comments:

  1. Happy Belated birthday nanie :)

    ReplyDelete
  2. sebak pulak akak baca entry nie...terasa sangat kasih sayang antara korang nie..

    ReplyDelete
  3. Seronoknya ada kawan yang sentiasa ingat dan menghargai sebuah persabahatan..tumpang happy untuk Nanie :)

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork