Thursday, June 2, 2016

Unbox The Surprise Box from Althea Korea

Assalamualaikum semua

Dalam minggu lepas, tengah Nanie buat kerja kat ofis tiba-tiba collegue Nanie bagitau ada parcel untuk Nanie. Dari jauh nampak warna pink. Dalam hati "Eh bila pulak Nanie beli dari Althea ni???" Memang tahu, kalau kotak pink tu takde orang lain dah. Memang Althea punya.


Memang betul dari Althea. Cepat-cepat bukak email, Tammy ada send SURPRISE ALTHEA BOX rupanya! Fuh nervous Nanie. Ingatkan ada secret admire shopping kat Althea untuk Nanie ke kan. Dalam email tu, Tammy kata dia send the trendy item from Korea tau! Wahwahwah!!! Trendy item ye. So kiranya, di Korea, all these stuff tengah menjadi kegilaan ramai lah gitu. Menarik...menarik! 

So, jom tengok apa dalam box tu!

Korang... Nanie buat dalam video tau. Maaf salah silap kalau ada kurang. Nanie tengah belajar nak buat-buat video sendiri ni. hahahahah! :


1. Honey Snail Ultra Moisturiser

Nanie memang tahu yang dekat Korea tengah trend Snail Mucin (lendiran siput) moisturizer ni. Malahan Barat pun dah start with this. Tapi apa yang Nanie suka adalah sebab ia gabungan Snail & Honey. Wow!  Nanie gunakan this moisturizer as sleeping mask. Sedikit berminyak tapi pagi kulit rasa fresh. 


2. Lala Rose Day Inner Gel Cleanser 

Comelkan packaging warna pink. Dia warna pink ada sebab ok! Actually this one is an intimate gel cleanser. It is for lady parts of course. Bila ia adalah kegunaan "feminine part", so of course ianya PH safe, mild, gentle dan memberikan bauan rose yang segar! 


3. Lala Secret Oil 

This is one set dengan Inner Gel Cleanser tadi. Boleh digunakan dengan cara letakkan setitik pada panties untuk hilangkan bau yang tidak menyenangkan. Ia juga sesuai untuk massage, memberikan bauan segar pada pakaian dan bubble bath! 


4. Herb Warm Patch

Yang ini pulak memang Nanie suka. It helps to relieve your tummy ache /
cramp/ uncomfortable during period pain or PMS!!! Bauan herbanya membuatkan perut sangat selesa. Taulah kalau period pain memang semua sakit-sakit. 


5. Slice Mask Sheet (Lemon / Tomato / Cucumber)

Mask yang ni comel sangat-sangat. Tak pernah jumpa slice mask yang rasa real macam letak cucumber/lemon/tomato sebenar atas muka. This Slice Mask Sheet is very cute! Geram. 

6. Gong Ji Hair Pack
This one agak rare untuk Nanie. Tak pernah jumpa lagi kat Malaysia ni. Ke korang pernah jumpa. It is a hair pack. It is a self heating hair treatment. Since ia baru di Malaysia, so Nanie nak cuba lah. Nak tahu jugak kenapa ia menjadi trend di Korea! 


Last but not least, Thank you so much Althea Korea for the surprise! Hahahaah. Comel je main terkejut-terkejutkan orang ni tau. I am really happy to get all these beauty stuffs. Kalau ada lagi surprise, bagitau ok. Taklah kita terkejut. 

Korang boleh dapatkan semua barang-barang di atas ni melalui laman web Althea Korea sebagaimana link-link di bawah ni : 

Website : 

Instagram : 

Facebook : 


Oh... Jangan lupa subscribe You Tube channel Nanie (https://www.youtube.com/user/ateeninn89)

Insya Allah nanie akan buat video banyak-banyak lagi ok.

psst: 
korang yang nak shopping di Althea tu, nak tak kalau Nanie share code Nanie dan dapat diskaun??? 






3 comments:

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork