Monday, September 26, 2016

Tanda-Tanda Badan Berkolestrol Tinggi

Assalamualaikum semua

Nanie kan kalau pagi-pagi sebelum pergi kerja mesti pastikan yang badan Nanie tak simpan 'toksik-toksik' semalam. Ye lah, toksik-toksik sebegini lah yang boleh musnahkan badan kita dari dalam tau. Bahaya! Nanie perasan kalau Nanie tak buang segala toksik, confirm kat office macam tak produktif tau. Rasa lemau je. Heheheh.


Selain dari tu, ye lah Nanie kan plussize... Nanie kena selalu check up tahap kolestrol dalam badan Nanie. Kadang-kadang Nanie ada sakit kepala, dan rasa badan lemah sangat. Tu yang risau tu.... dah kenapa pulak badan rasa sakit-sakit sana sini macam orang tua. Nanie pun cepat-cepat google tanda-tanda badan berkolestrol tinggi.





1. Kaki merasa kebas akibat penggumpalan darah
2. Mudah penat dan letih kerana oksigen tidak beredar sepenuhnya
3. Sering sakit kepala & berat dan tegang di belakang leher
4. Timbul bintik-bintik putih di bahagian mata, leher dan wajah
5. Kaki mudah membengkak
6. Tidur yang sering terganggu & tidak lena 
7. Tumit kaki sakit & seperti mencucuk 

Haa kau... ngeri gak kena simptom kolestrol tinggi ni. Kena check dan ambil tindakan segera. Bukan apa, supaya kita dapat ambil tindakan pencegahan awal.

Baru-baru ni Nanie ambil satu supplement untuk melancarkan pembuangan toksik dari badan. Namanya Vitalluz Powder. Vitalluz Powder adalah minuman detoks yang sangat bagus dan mempunyai pelbagai khasiat kepada badan kita. Bila kita selalu detoks badan, Insya Allah badan jadi semakin segar dan bertenaga.






Sebelum Nanie cerita tentang kebaik Vitalluz Powder ni, meh Nanie share ingredients yang ada. Ingat tau kawan-kawan, kalau nak beli sesuatu produk, korang kena check betul-betul segala bahan yang dimasukkan. Khuatir kalau ada bahan-bahan terlarang. Jadi ini beberapa trivia mengenai Vitalluz Powder :
  • Merupakan jus detoks dengan bahan semulajadi 
  • Selamat dengan sijil KKM (MAL151320006TC) & disahkan HALAL
  • Boleh diminum Lelaki & Perempuan berumur 18 tahun ke atas 
  • Ibu menyusu & dalam pantang juga boleh minum 

Ni Nanie berikan dulu beberapa manfaat Vitalluz Powder ye : 

1. Menurunkan berat badan.
2. Melancarkan buang air besar.
3. Mengempiskan perut buncit.
4. Mengurangkan selera makan
5. Menurunkan tahap kolestrol

*Sesuai untuk darah tinggi, kencing manis, jantung, gastrik, gaut, sembelit dan haid.
-----------------------------------------------------------------------------------
Sangat berkesan kpd yg ada masalah pelawasan. Kesan seawal  6-7 jam selepas minum .. then akan terus membuang tanpa rasa sakit perut cirit birit. 





Haaa mesti ramai nak tahu kan. apa pulak khasiat Vitalluz Powder ni. Tengok pada ingredients nya memang semua memberi khasiat yang tak dinafikan lagi. Antara bahannya adalah ;

1. Avocado 

2. Howthorn Berry 


3. Aloe Vera 




Banyak betul khasiat Vitalluz Powder ni tau. Meh Nanie senaraikan. Mana tahu ada kawan-kawan Nanie yang berminat kan?





Pengalaman Testimoni & Pengalaman Sendiri 


Kalau korang ke laman web Vitalluz Powder ni memang ada banyak testimoni berjaya dan yang puas hati dengan produk terbaik ni. Tak kisahlah sama ada dari masalah apa pun. Memang nampak hasil dan kesannya. Alhamdulillah :)















Nanie sendiri lepas kira-kira 3-4 hari tu memang perasan yang masalah pembuangan toksik berjalan lancar. Masa Nanie nak cuba Vitalluz ni, soaln pertama yang Nanie tanya adalah "Vitalluz Powder ni buat orang cherry berry tak?" Alhamdulillah memang tak... cuma dia jadi pembuangan awal lah. Confirm! Hehehehe

Rasanya pulak macam jus asam jawa sikit. Masam + manis yang boleh diterima. Tak lah rasa tak sedap ke apa. Pekat dan memang sesuai untuk pelawasan. Minum dengan air suam 200ml dan bila dah minum tu, kenalah minum air masak banyak-banyak. Barulah detoks!



Dari segi tenaga dan berat badan pula, Nanie perasan yang badan a bit ringan. Bila tidur malam tu terus rasa macam nyenyak. Kalau dulu kena kalih banyak kali baru terlelap. Dan paling Nanie suka... makan lah apa pun, dalam 20-30 minit terus rasa nak buang toksik tau.

video


Jadi, pada semua pembaca Blog Coklateyes yang berminat dan nak tahu lebih lanjut berkaitan produk terbaik Vitalluz Powder ni, jemput semua singgah ke link- link berikut. Rasakan perubahannya dan selesa sangat untuk lelaki & perempuan.


Facebok: 

Website : 
http://www.vitalluzpowder.com/

Harga : 
1 kotak RM70
3 kotak RM160
(sekotak ada 10 sachet)

Anda nak DISKAUN RM10?

Whatsapp “INNANIE10” ke:
0194544220 / 0194541102

5 comments:

  1. Bagus ada pengesahan KKM itu yang kak julia tgk pertama sekali...bagus kandungan organik dia ye...

    ReplyDelete
  2. banyak khasiat dalam satu paket je. terbaik!

    ReplyDelete
  3. Bagus ada produk ni boleh menyahkan toksik-toksik kolestrol jahat tu

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork