Friday, October 21, 2016

Beli Kelengkapan Rumah Ala IKEA dengan EZBUY

Assalamualaikum semua

Nanie selalu bayangkan tau kalau lah satu hari nanti Nanie ada rumah sendiri, haih memang macam-macam kelengkapan rumah yang Nanie nak beli. Dah berangan nak hias rumah macam yang selalu kita tengok dekat IKEA tu. Cantik, kemas dan siap ada tema-tema bagai kan. Kalau Nanie, of courselah Nanie suka minimalist tapi yang clean dan selesa. Paling penting, ia tak terlalu mahal dan within my budget. 

Inspiraciƃ³n para decorar nuestra casa.:


Tapi tu lah, masalahnya... bukan senang nak dapat barang-barang kelengkapan rumah yang comel-comel dan berpatutan harganya. Semua kena spent banyak tau. Kena pandai riki-riki harga baru boleh dapat yang kenan di hati. Nanie sajalah tengok-tengok dekat online kan, apa barang rumah yang menarik sekarang ni. Eh.. Nanie ada jumpa satu online website ni, namanya ezbuy. Seronok bukan main Nanie scroll sana sini di ezbuy tengok barang yang dijual. Cantik-cantik dan berpatutan pulak tu harganya. 




Di ezbuy, ada banyak sangat pilihan yang diberikan. Pelbagai kategori ada. Cakap je korang nak cari apa semua ada. Dari segi barangan perempuan, lelaki mahupun kanak-kanak, semua lah ada di ezbuy. Ada beribu pilihan, design yang berbeza, mengikut citarasa pembeli, up-to-date dan paling penting sangat berbaloi dengan harganya. 




KENAPA PERLU SHOPPING DI EZBUY 


1. PILIHAN BANYAK & MENEPATI CITARASA 


Penting ni tau. Sebagai online shop platform, mereka pelu sentiasa memberikan pilihan yang up-to-date dan menepati citarasa pelanggan. Barangan yang dijual mestilah sesuatu yang eksklusif, cantik dan praktikal. Bukan tu je, di ezbuy ni, pilihan yang ada banyaaaaaak sangat! Seriously Nanie kadang rambang mata nak masuk seksyen yang mana satu dulu. Kalau boleh semuanya nak order hari tu jugak. Kalau korang tak percaya, korng cuba tengok GALERI HOT ITEM EZBUY ni. Meriah wei! 



2. SHIPPING RATE YANG PALING RENDAH & JIMAT 

Kena ingat ye, kalau beli online... perkara yang perlu di ambil kira adalah shipping rate. Korang kena tahu berapa yang nak kena bayar nak kasi barang yang diorder tu sampai dengan selamatnya. Nanie adalah buat beberapa research on this matter and shipping rate untuk ezbuy adalah paling rendah! Tudiaaaa kalau dah rendah, maksudnya menjimatkan dan boleh korang allocate duit untuk beli lebih banyak di ezbuy

Klik sini untuk semakan jadual shipping rate : https://ezbuy.my/Help/QuickGuide#Shipping



3. ADA PRIME SERVICE! 



Yang ini paling menarik hati Nanie. Dalam banyak-banyak online shop, tang PRIME SERVICE ni Nanie memang paling suka. Dia sangat unik dan memang berbaloi serta menguntungkan pelanggan! Seriously, Nanie paling suka yang ini tau...PRIME SERVICE adalah kadar shipping yang fix. Tak kisahlah beli berapa banyak sekali pun, besar mana macam mana pun, harga shipping TETAP SAMA iaitu hanya RM 8.80 je!!! 


Contohnya macam barangan di atas tu, kalau dikira-kira... keseluruhan untuk shipping sahaja adalah sebanyak RM 1415.20, tapi kalau gunakan PRIME SERVICE cuma RM 8.80 sahaja dengan berat sebanyak 356kg! Berbaloi kot. Boleh shopping lagi banyak tu! 



Macam mana nak dapatkan PREMIUM SERVICE dari ezbuy? Senang sahaja! Korang hanya perlu subscribe untuk yearly services sebanyak RM 188.00, kemudian sewaktu shopping tu korang just pastikan item yang dipilih ada tanda PRIME. So item tu layak untuk dimasukkan dalam Prime Service tadi. 




4. SELALU ADA VOUCHER & DISKAUN 



Voucher dan diskaun adalah salah satu perkara yang boleh encourage Nanie berbelanja. Di ezbuy, ada banyak voucher serta diskaun yang diberikan. Bukan sekali dua ye, setiap hari pun ada. Tak percaya? Ni ha... kalau korang daftar kat REGISTRATION TO GET DISCOUNT terus dapat 15% discount ye. Malahan, untuk any festival dan celebration, confirm ada diskaun jugak. Oh, ye sebelum terlupa... kalau korang nak shopping di EZBUY, silakan guna DISCOUNT CODE : ezship15 untuk korang dapatkan harga potongan yang berbaloi ye! 


Bila Nanie tengok ezbuy ni, makin hari makin jatuh cinta tau. Semua benda kalau boleh Nanie nak shopping dekat ezbuy. Geram sebab semuanya cantik-cantik dan comel-comel. Betul lah orang cakap, sebelum beli barang di luar better kena check di online dulu. Dah lah jimat masa dan tenaga, paling penting boleh jimat masa. So sapa-sapa yang nak mencari barang kelegkapan rumah terutamanya yang ala-ala IKEA tu, boleh singgah ezbuy untuk scroll sampai korang tak tahu nak beli yang mana. Hehehehe. Untuk maklumat lanjut, klik link dibawah : 

Website  : 

Instagram : 



4 comments:

  1. Cantiknya semua..ni yang rambang mata nak pilih ni. adesh =__='

    ReplyDelete
  2. duhhh benda paling disuka tgk benda2 mcm ni. tak blh byg kalau ada rmh sendiri! part hias menghias tu yg best :D

    ReplyDelete
  3. Wah, beautiful collections they got there. Confirm rambang la mata para gadis gadis di luar sana :)

    ReplyDelete
  4. hahha..samalah..dah rambang mata tengoknya

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork