Friday, November 11, 2016

Jep Sepahtu Buat Kejutan Di Hari Lahir Sari Yanti. Sweetnya!!!

Assalamualaikum semua 

Setiap pagi dalam kereta nak ke office, Nanie memang dengar Sepahtu @ Sinar.fm. Korang tahulah, kalau Jep dengan Shuib tu memang ada je bahannya. Dari first day dorang masuk konti lagi memang Nanie dah follow dan dengar dorang. Ingat lagi first day dan first task mereka adalah ketika Yus Jambu meninggal dunia. Tough betul tugasan mereka. Yelah, kena ceritakan & handle kisah pemergian Pak Yus, sahabat baik mereka di hari pertama mereka bergelar DJ Radio. Boleh dengar lah suara sedih dan sebak mereka. Tapi, mereka makin lama makin bijak mengendalikan pendengar. Jep dengar usikannya yang tak habis. Shuib, yang kendalikan panel dan selalu diusik. Rahim pulak, ada masa mengusik dan diusik. Perfect combination betul. Dalam minggu lepas, Nanie perasan Jep asyik diusik je. Tak dari pendengar, dari Shuib dan Rahim. Ada yang minta kirim salam "S". Nanie pun fikir siapalah "S" yang dimaksudkan.... 




Even tadi pun Dato Fadzilah Kamsah mengusik Jep. Rupanya, ada ura-ura mengatakan Jep & S yang dimaksudkan adalah Sari Yanti sedang bercinta! Wah wah wah! Siap ada video masa Sari Yanti belajar memanah, yang terkena panahnya adalah Jep. Tak caya tengok IG Jep! 

Lagi tambah hangat, semalam adalah Hari Lahir Sari Yanti. Sepahtu @ Sinar call Sari Yanti sendiri dan berikan ucapan. Dalam banyak-banyak, ucapan Jep lah yang nak ditunggu. Yes, kedengaran sedikit cover-cover tapi dalam maknanyaaaaaaaa! Hahahahaha. Comel je. 



Suka juga dengan Sari Yanti. Biarpun diusik... yelah kau tahulah macam mana Shuib kalau mengusik kan.... dia cool je. Layan je dorang tu. Tak ada pun menggedik bagai. Walhal dirinya berstatus janda. Bukan perawan. Hehehehe. Sari Yanti tu dahlah cantik, bila pandai bawak diri macam ni... lagilah orang suka. Dan pagi ni kecoh di IG & FB semua... katanya Jep buat kejutan untuk Sari Yanti. Tambah best dengan caption sweet Jep untuk Sari Yanti. Alaaa omey! Jep tu nampaknya ganas... tapi padahal suweeet kot. Tak habis-habis dalam taman ada bunga. Eh... ke dalam hati ada taman. 



Tak silap Nanie, mereka mula rapat lepas penggambaran di Jepun kira-kira bulan lepas. Masa tu memang nampak lah IG Jep asyik diserang je dengan hint-hint & cia-cia-cia. Yang buatkan berita ni nampak lagi "betul" bila Shuib dan Rahim turut sama seolah mengiyakannya. 

Walau apa pun, baguslah. Kalau ada jodoh, rasanya memang peminat keduanya tak ada masalah. Sari Yanti tu forever young kot. Macam budak sekolah je tengok. Kecik molek... tak ada gedik-gedik. Kena dan sepadanlah dia dengan Jep. Moga-moga ada jodoh lah ye Jep & Sari Yanti! 

Eh.. Nanie pulak yang excited. Ni jodoh Nanie mana ni? Sesat barat jauh sangat... penat tunggu tau! Heheheheeh. 




5 comments:

  1. Tapi before ni Jep dengan Nazira Sardi tau, tapi lepas tu macam senyap je.mungkin dah busy sambung study.Jep sunyi cari org lain haha..Tapi oke what kak mila suka jugak diawang berdua sweet Sari yanti tu lembut je tak gedik pun.

    ReplyDelete
  2. ala..sweetnya mereka kan nanie...dahlah sasri yanti tu cantik..suka tengok dia..moga ada jodoh untuk mereka kan

    ReplyDelete
  3. suka diorg berdua.. suka jugak sepahtu sinar...

    ReplyDelete
  4. tu laaa bg sesapa yg dgr sepahtusinar mmg bole agak sape si S tu kan....sama2 single so xde masalah pon kan...hihi suka tgk relation jep n sari ni nmpk cool n rilex je.. smoga ke jinjang pelamin....

    p/s: suka baca tulisan u nanie.. sweet jer.. :)

    ReplyDelete
  5. dua dua available... apa salahnya kan.

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork