Wednesday, November 30, 2016

Perempuan Sangat Takut Bila Kulit Wajah Tak Setanding Usia?

Assalamualaikum semua

Korang rasa kulit wajah korang mencerminkan umur korang tak? Kalau korang tak sure jawapannya... haaa bawah ni ada sedikit test. Simple je test dia. Mudah & terus tahu result. Cubalah. Selain tu, Nanie sarankan korang baca ENTRY Nanie before this ➡http://bit.ly/2gHpW0e⬅. Dalam tu, Nanie cerita in details satu per satu sebab Nanie suka AnneSuraya skincare tau. Memang berbaloi sapa yang nak cuba. Eh, siap ada PROMO CODE lah. Tak ke untung tu.




PROMO CODE available lagi tak??? Em...em... kalau ikut dah tak available dah. Tapi kan, tadi Nanie tanya founder AnneSuraya, dia kata untuk Nanie dan pembaca Blog Coklateyes.... PROMO CODE masih available!!! Haaaa tu diaaa tudiaaa..... cepat wei. Ni PROMO CODE ada kat entry Nanie → http://bit.ly/2gHpW0e ← Apa lagi.. tak kan nak tunggu. Baik cepat. Banyak jimat tu!!! 


Macam Nanie beritahu dalam entry sebelum ni. Kulit muka kita ni kena ada intensive care. Terutama bagi mereka yang memang nak fokus kepada satu-satu masalah. Bila kita fokus untuk masalah tersebut, maknanya cara rawatan juga adalah fokus. Barulah kata orang tu, masalah tersebut dapat extra care. 





Namun rata-rata semuanya berikan AnneSuraya Skincare 4-5 bintang! Hebat tu. Kata orang pelaburan yang berbaloi. Maklumlah... sebagaimana selalu Nanie cerita, keperluan kulit kita sentiasa berubah. Perubahan tersebut adalah ikut kepada pelbagai faktor. Antaranya adalah keseimbangan hormon, pemakanan, kadar stress, cuaca dan sudah semestinya gaya hidup dan persekitaran kita. 











Daripada testimony AnneSuraya Skincare, Alhamdulillah kesemuanya memang berpuas hati dengan hasil yang mereka peroleh. Malahan result yang mereka dapat tu adalah melebihi expectation mereka sendiri. Perlu diingat, keperluan setiap kulit untuk setiap orang adalah berbeza. Ada orang dia nak kulit tak ada jerawat, tapi tak nak cerah sangat. Ada yang nak kulit kusam jadi glowing, dan macam-macam lagi. 

Nanie nak bawak satu topik. Jarang orang bercakap pasal hal ni tapi selalu menganggu kulit wanita di Malaysia. Iaitu masalah KULIT KUSAM. Sana sini kita dengar, orang kata kulit dia kusam.. kulit dia rasa tak cerah, tak glowing apa semua. Tapi pernah tak kita kaji.. kenapa kulit kita jadi kusam? Sebelum kita mencari solusi, kita kenalah cari punca. Barulah boleh tahu dan nilai keberkesanannya. 


DEFINISI KULIT KUSAM 

Menurut kajian dan pakar dermatologi, kulit kusam membawa maksud kulit yang kering dan kelihatan tidak mempunyai sebarang lembapan di wajah. Malahan, kulit kusam juga menjadikan kulit wajah kita kelihatan "mendung" atau tidak cerah sebagaimana tona kulit asal kita. Kulit kusam kerap menyerang wanita yang berada pada iklim tropika dan iklim yang mempunyai cuaca panas melampau. 

Beberapa faktor yang menjadikan kulit kusam : 

1. Percampuran sel kulit wajah lama yang telah mati dengan kulit wajah baru yang segar 
2. Pertumbuhan sel baru yang lambat dan kurang berkembang 
3. Kesan daripada parut-parut jerawat yang lama
4. Terdedah pada terlalu banyak pencemaran 
5. Kesan daripada cahaya matahari dan menjadikan jeragat


Kulit kusam ini sebenarnya boleh menjadikan kita kelihatan lebih tua dari usia sebenar. Yelah, mana taknya... kalau dah kering, tak cerah, tak berseri.. confirm orang ingat kita dah tua kan. Sebab tu kena cari penyelesaian yang terbaik. Yang boleh cover up seluruh cela pada kulit wajah kita dan secara tak langsung menjadikan kulit wajah cerah berseri...gebu gebas lagi! 

Malahan kajian daripada pakar kulit mendapati, 87% wanita sangat takut jika kulit wajah mereka tidak setanding usia sebenar mereka. Dalam kajian lain pula, wanita berbelanja lebih 56% untuk mencari produk terbaik mengikut kesesuaian kulit mereka. 


Disebabkan inilah Nanie yakin AnneSuraya Skincare membantu korang semua mendapatkan kulit wajah idaman dengan baik, sempurna dan tanpa cela melalui krim-krim wajah mereka. Bahkan daripada mencuci, sehinggalah kepada merawat dan melindungi... AnneSuraya Skincare berfungsi dengan sangat baik. Insya Allah... korang kena try baru tahu & rasa apa yang Nanie sampaikan ni. 😊


Untuk maklumat lanjut, klik link di bawah :

ANNESURAYA SKINCARE 
SET 5 in 1 

Harga Asal : RM 120/ set
Harga Promosi : RM 90/ set 

NAK JIMAT & DISKAUN RM 10???
Gunakan KOD 
"INNANIE" 
Terus harganya jadi RM 80/set sahaja!!!


Instagram : 

Facebook : 

Whatsapp Untuk Info & Pembelian : 
010-4314406





2 comments:

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork