Tuesday, June 28, 2016

5 Ciri Kamera Terbaik untuk Travel | Canon EOS M10

Assalamualaikum semua



Bila nak pergi jalan atau travel, satu benda penting yang wajib kita titik beratkan adalah kamera. Pemilihan kamera yang tepat dan bersesuaian amatlah penting bagi memenuhi dan melengkapkan percutian kita. Kalau tak ambil gambar yang lawa-lawa di tempat kita lawati tu macam rugi sangat kan!



Baru-baru ni Nanie dijemput untuk menghadiri Majlis Pelancaran kamera terbaru Canon EOS M10 dengan kolaborasi bersama Rilakkuma. Kamera Canon EOS M10 amat sesuai menjadi travel partner kerana fungsinya dalam perkongsian gambar di media sosial dan beberapa fungsi terbaik untuk sesebuah kamera travel.


Monday, June 27, 2016

Hair Depot Pakar Penjagaan Rambut Anda!

Assalamualaikum semua

Bagi wanita berhijab seperti Nanie, tak dinafikan kadang-kadang rambut ada masalah. Ye lah bayangkan lebih dari 6-7 jam terkepam dalam tudung kan. Jadi Nanie kena ada inisiatif untuk menjaga kesihatan rambut juga.  Walaupun Nanie bertudung, pada Nanie rambut wanita berhijab lagi perlu dijaga dengan sempurna. Kalau ambil sambil lewa, macam-macam masalah boleh timbul dan boleh juga mendatangkan ketidak selesaan pada diri sendiri serta orang sekeliling.


Baru-baru ni Nanie dijemput oleh Hair Depot untuk ke outlet terbaru mereka iaitu Hair Depot Loft di One Utama, New Wing. Hair Depot merupakan one stop centre untuk penjagaan rambut sejak tahun 2009. Mempunyai 29 outlet di sekitar Lembah Klang dan JB, Hair Depot membawa lebih 13 jenama terkemuka dunia untuk produk penjagaan rambut seperti Midori, Hair Milk, Herbalogist, Cab's, Aurene dan banyak lagi.


Tuesday, June 21, 2016

Nasihat Buat Adik-Adik Yang Hangat Bercinta

Assalamualaikum semua

Semalam kecoh seantero warga netizen dengan kehadiran video viral seorang lelaki meraikan birthday kekasihnya dengan menaiki limosin beserta surprise yang kelihatan "sangat sweet". Video tersebut telah dikomen, dishare dan tak kurang juga dikritik hebat. Dari warga twitter, instagram sehingga ke facebook. Semua ada pandangan tersendiri. Termasuk Nanie... secara jujur ini pandangan Nanie selepas tengok video so-called sweet tu. 



Kalau ada yang nampak komen Nanie macam cemburu tu semua... baik dilupakan. Di usia 27 tahun ni tak de masa Nanie nak bercemburuan haih. Nanie cuma rasa sedikit sedih sebenarnya. Ye lah, apa lah yang nak dibanggakan sangat seorang kekasih sampai perlu disanjung sebegitu rupa. Katanya masa si lelaki itu susah, perempuan itu yang sama-sama makan maggi dengannya. Jadi sekaranglah masa untuk dia 'balas budi' dengan segala pengorbanan yang si perempuan lakukan padanya. Kalau dulu makan maggi, sekarang makan spaghetti! Dasyat.... 

Adik, ini nasihat kakak...


Wednesday, June 15, 2016

Review : THE FACE SHOP White Seed Brightening

Assalamualaikum semua

Selepas Nanie post entry berkaitan Beauty Workout bersama THE FACE SHOP tu, ada yang tak sabar rupanya ye nak tunggu review dari Nanie. Ye lah sebab THE FACE SHOP memberikan produk yang terbaik untuk kulit kita jadi cantik berseri dan cerah menawan! Jadi kali ni Nanie nak review this skincare line ok.




WHITE SEED BRIGHTENING merupakan penjagaan wajah yang terkini dari THE FACE SHOP. Sebagaimana kebiasaan, produk dari THE FACE SHOP ini memfokuskan untuk pencerahan wajah yang menjadikan kulit semakin sihat dalaman dan luaran. Ia menekankan 3 aspek mudah untuk menjadi cerah iaitu melalui :


Sunday, June 12, 2016

THE FACE SHOP BLOGGER BEAUTY WORKOUT

Assalamualaikum semua


Kira-kira dua minggu lepas, sebelum bulan Ramadhan Nanie dijemput oleh THE FACE SHOP untuk satu event TFS Beauty Work Out. Masa tu mengikut itinerary, Nanie kena berzumba! Wah.. first time ni Nanie nak berzumba. Ada lah tengok dekat You Tube & FB pasal orang berzumba tapi memang zero pasal step dia apa semua. Yang tahu dia ala-ala menari gitu! 

Atas cabaran kepada diri sendiri, Nanie pun beranikan diri join THE FACE SHOP untuk berzumba. Nervous memang nervous! Tapi wat lek wat pis! Lokasinya adalah True Fitness, Jaya 33. Nanie datang cewah lengkap dengan pakaian sukan. Lama tak merasa macam budak sekolah nak pergi kelas PJ. Hehehehe. 

haaaa... amek kau semua bersepah step zumba! 

Basically, TFS Beauty Work Out ni nak bagi kelainan sikit pada event blogger. Mula-mula sampai tu, tak lama ada seorang gym instructor datang dan terus kami menari zumba. Seronok jugaklah walaupun step Nanie ke laut ke longkang semua. Hahahah. Hamek kau, muka melekit, peluh jantan semua keluar ye! Ada lah dalam 45 - 1 jam jugak berzumba non-stop. Lenguh woh kaki semua. Lelemak kebahagiaan semua bergegar jatuh ke bumi. 


Nanie ingatkan setakat zumba je... selepas tu rupanya kami ada sesi Yoga. Fuh.. yang yoga ni paling best. Memang relaks habis lah. Suka betul Nanie. Tapi sebelum beryoga... kami semua kena cuci muka & freshkan muka dengan rangkaian terkini THE FACE SHOP iaitu White Seed Skincare Line





WHITE SEED BRIGHTENING SKINCARE LINE

THE FACE SHOP White Seed Brightening Line ni menggunakan formulasi White Lupine Seed & White Daisy sebagai bahan utamanya. Gabungan keduanya mengandungi Niancinamide iaitu sejenis agent pencerahan semulajadi yang boleh menjadikan kulit cerah sempurna dengan cantik. Malahan ia juga turut mengandungi Vitamin C yang diyakini memberi banyak kebaikan kepada kecantikan kulit wajah. 

Gabungan ketiga-tiga produk ni dan dengan 3 langkah mudah akan menjadikan kulit wajah kita bukan sekadar sihat dari dalaman malahan termasuk luaran juga. Ia akan mengembalikan keserian wajah dan menjadikan kulit rasa segar, cerah dan betul-betul bersih


Beauty Instructor dari THE FACE SHOP terangkan pada kami semua bagaimana nak dapatkan kulit yang segar, sihat dan glowing dengan penggunaan White Seed Brightening Skincare Line ni. Untuk range terkini ni, THE FACE SHOP memberikan :

1. White Seed Brightening Serum 
2. White Seed Brigtening Toner 
3. White Seed Brightening Lotion 

Tak tahu kenapa Nanie menganga wei! Hahahah.

Walaupun lepas balik tu kaki dah mula rasa kejang-kejang, tapi seronok dan rasa badan makin segar. Nanie enjoy betul TFS Blogger Beauty Workout ni. Seronok sebab semua suka pada kecantikan dan kesihatan. Dan paling penting bila semua dapat try White Seed Brightening Skincare Line dari THE FACE SHOP.



Insya Allah, Nanie akan review White Seed Brightening Skincare Line ni dalam masa terdekat ok. Nanie dah gunakan almost a week plus dan kesannya....tak boleh cerita dulu! Korang kena stay tune dengan entry Nanie yang seterusnya ok! :) Terima kasih THE FACE SHOP. 



FACEBOOK : 

INSTAGRAM : 




Friday, June 10, 2016

Mamonde Event Launch | Inspired by Flowers

Assalamualaikum semua

Produk kecantikan dari Korea telah mula menakluki negara kita dan semakin pesat meluas lebih kurang dua tahun kebelakangan ini. Sumber asli dan neutral dari negara Korea itu menjadi inspirasi hebat buat jenama-jenama kecantikan Korea. Apa sahaja sumber semulajadi mereka diguna sebaiknya malahan inspirasi semulajadi ini memang tidak dinafikan mempunyai kebaikan yang sangat hebat buat kulit kita. 



Terbaru di pasaran dan akan mula menembusi pasaran Malaysia pada bulan Ogos nanti, Amore Pacific Malaysia melancarkan satu jenama terkenal Korea iaitu Mamonde. Mamonde yang bermaksud "My World" telah dikenali di Korea sejak tahun 1991. Di Mamonde, mereka menginspirasikan bunga-bungaan sebagai formula asas dalam setiap produk kecantikan dan skincare mereka. 






Antara bungaan yang menjadi inspirasi mereka adalah Camomile, Rose, Magnolia, Honeysuckle, Hibiscus dan banyak lagi. Setiap bunga ini diekstrak melalui kajian R&D dan kemudian formulasi, kebaikan dan bauannya digunakan dalam produk mereka. Bunga-bungaan ini ditanam sendiri di Mamonde Garden di Korea. Sewaktu majlis tersebut, ada sedutan video yang menunjukkan Mamonde Garden di sana. Memang menakjubkan!

Daripada kajian mereka mengenai bunga-bungaan, pelbagai manfaat dan kebaikan yang diberikan oleh bunga-bungaan ni. Antaranya adalah : 

  • Vitalizing
  • Moisturizing and Hydrating
  • Anti-aging
  • Cleansing and Exfoliation
  • Brightening
  • Pore Care and Oil Balancing
  • Sun Protection
  •  Makeup 
Personalluy bila Nanie try product mereka, bauannya yang menenagkan dan tekstur yang lembut serta natural menjadikan ia sangat sesuai untuk semua jenis kulit. Walaupun kulit kita jenis sensitif. Ekstrak bungaan akan membuatkan kulit kita menjadi cantik secara dalaman dan luaran. Malahan sebagaimana bunga yang mempunyai perlindungan semulajadi, produk Mamonde memberikan kulit perlindungan terbaik daripada pencemaran luar yang boleh menyebabkan kulit menjadi tidak sihat. 



VITALIZING 

Honeysuckle & Evening Primrose mempunyai keupayaan yang hebat untuk memberikan kulit yang bermaya serta mengekalkan kesihatan kulit. Honeysuckle mampu untuk menyerap nutrisi semulajadi dari tanah dan menjadikan kulit kita segar, smooth dan firm. 


MOISTURIZING & HYDRATING 

Mamonde menggunakan Demask Rose (Rose Water), Hibiscus, Narcissus dan Peach Blossoms untuk Moisturizing & Hydrating regime mereka. Kesemua bunga-bungaan ini telah terbukti dapat menjadikan kulit lembap dan segar sehingga 24 jam. Malahan, kesegarannya bukan sekadar di luaran turut meliputi lapisan dalam kulit wajah!



CLEANSING & EXFOLIATION 

Lotus flower ada keupayaan untuk purify dan cleansing. Malahan ia juga turut mengandungi agen antioksida yang tinggi. Ia mengandungi natural alpha-hydroxy acids yang memberikan wajah terus kekal muda. Malahan fakta membuktikan Lotus Flower boleh menghilangkan kotoran pada wajah sehingg 99.2%!



BRIGHTENING 

Untuk set ini, Mamonde menggunakan bunga Magnolia. Bunga Magnolia adalah bunga yang telah lebih 100 tahun dikenalpasti memberikan pelbagai manfaat kepada kecantikan kulit. Mempunyai kebaikan dalam mencerahkan kulit dan mengurangkan sebarang kesan kemerahan pada kulit, bunga Magnolia turut memberikan kompleksi yang perfect untuk kulit. 



ANTI AGING 

Melalui set anti-aging mereka, Mamonde mengekstrak kebaikan Bunga Camillia. Bunga ini didapati mempunyai daya tahan yang kuat terhadap pencemaran, suhu serta cuaca yang sewajarnya diaplikasikan kepada kulit wajah supaya kekal muda dan remaja. 




Mamonde akan mula dijual di Malaysia pada 16 Ogos 2016 ini dan kaunter pertama mereka adalah di AEON Bandar Utama. Manakala dari segi harga pula, pada Nanie ianya sangat berpatutan kerana ia bermula serendah RM 6 - RM 169 je!  


Produk makeup mereka juga kelihatan bagus-bagus belaka. Nanie suka Cover Powder Cushion & The First Energy Essence mereka. Lepas try tu memang rasa sejuk pada kulit dan serta merta rasa lembut serta segar. Lipstick mereka juga tampak menarik. Dengan finishing lembapan yang bagus dalam memastikan bibir tidak kering dan menggelupas. 



Semasa majis tersebut jugak, kami diberikan satu tugasan untuk berkongsi inspirasi kecantikan dan keyakinan kami. Paling best kena diluahkan melalui flower petals. Hahaaa.... Nanie tak kreatif betul buat benda seni-seni ni. Tapi Nanie tetap cuba ok! 


Walaupun tak menang tapi takpe. Yang penting Nanie mencuba. Malu aih nak tunjuk. Tak kemas langsung art Nanie tu. Ehhh wait. Art mana ada kemas-kemas. Kena sepah-sepah sikit lah baru art namanya! Heheheh. Hari tu rezeki Kak Sabby sebab she is one of the winner. Congratulations kakak! 




Selama ni Nanie tahu bunga adalah untuk kecantikan pemandangan dan tak banyak yang Nanie tahu bunga-bungaan boleh memberi manfaat kepada kulit. Dengan R&D yang dijalankan Mamonde, setiap bunga mempunyai kelebihan tersendiri yang sangat bermanfaat buat manusia. Bunga bukan sekadar cantik dipandang dan dilihat malahan mempunyai kebaikan luar biasa yang menakjubkan.

Tak sabarnya rasa nak tunggu bulan Ogos nanti dan nak explore lebih lagi berkenaan jenama Mamonde ni. Nanie yakin korang pun mesti suka dengan jenama Mamonde ni. Untuk maklumat lanjut, korang boleh layari -

Facebook : 

Monday, June 6, 2016

Maju Home Concept @ Citta Mall | Memberi Inspirasi Hiasan Kediaman Impian Anda

Assalamualaikum semua



Alhamdulillah hari ni 1 Ramadhan. Bertemu lagi kita dengan Ramadhan kan. Insya Allah, moga-moga dipermudahkan urusan kita berpuasa dan dapat berjumpa Syawal nanti. Bila bercakap pasal Syawal, semalam saja tanya dengan mak Nanie. Apa tema hiasan raya tahun ni? Kalau ada sebarang tema yang mak berkenan atau teringin, Nanie balik KL boleh Nanie tengok-tengok apa yang patut dan belikan hiasan yang sesuai. 

Mak cakap, tahun ni mak suka sesuatu yang nampak moden kontemporari. Wah! Pandai mak tau pilih konsep. Mak pesan, tema hiasan rumah mestilah selesa, tak terlalu sarat dan paling penting mudah untuk diurus dan dibersihkan selalu. Korang ada sebarang idea nak hias rumah untuk Syawal macam mana? 

Kalau masih tak ada idea, atau tak tahu kat mana nak dapat perabot serta hiasan rumah yang cantik-cantik, moden dan in trend, Nanie nak suggest korang datang ke Maju Home Concept Store di Citta Mall. 


Maju Home Concept di Citta Mall ni besar sangat-sangat. Maju Home Concept di Citta Mall ni meliputi kira-kira 60,000 kaki persegi, 2 tingkat dan bersamaan dengan 20 buah lot kedai. Dalam Maju Home Concept ni ada pelbagai pilihan perabot dan hiasan rumah yang sangat cantik, trendy dan berpatutan. Korang boleh datang ke sini dan tengok ribuan pilihan yang merambangkan mata tau. Hari tu Nanie pergi pun geram tengok semua pilihan. Rasa nak angkut je semua! Hahahaha.



Pilihan untuk ruang tamu, ruang makan, ruang santai, bilik tidur, dapur sehinggakan ruang taman dan bilik mandi juga ada. Apa yang menariknya, kesemua produk pilihan perabot di Maju Home Concept Citta Mall ini adalah berkualiti tinggi dan memberikan suntikan inspirasi yang cukup indah buat ruang kediaman anda.













Dengan tagline terkini mereka "Redifining Lifestyle, Your Way", Maju Home Concept mengetengahkan pelbagai pilihan inspirasi perabot yang berkualiti tinggi kepada pengguna. Pelbagai fabrik, design serta reka bentuk yang unik, praktikal dan trendy diangkat. Ini menjadikan Maju Home Concept sangat digemari golongan muda serta berkeluarga yang mengimpikan kediaman selesa yang cantik dan menawan. Malahan, sekiranya kita masih tak pasti dengan konsep serta inspirasi yang sesuai dengan kediaman kita, boleh je berbincang dengan pakar hiasan dalaman mereka. Mereka akan memberi penerangan serta mencadangkan perabot yang sesuai dengan bajet kita. 






Tak tahu nak cari hiasan dalaman rumah? Ni di Maju Home Concept ni ada section untuk hiasan dalaman rumah. Section ni baru dibuka. Pelbagai pilihan yang comel dan kena dengan selera masa kini ada disediakan. Dari segi lampu, pasu kecil, bunga mahupun peralatan rumah turut dijual. Maju Home Concept ibarat "One Stop Centre" kepada pelanggan.







Selain tu jugak, Nanie berkesempatan untuk menghadiri Majlis Pembukaan Rasmi Maju Home Concept di Citta Mall dengan menampilkan Duta baru Maju Home Concept iaitu pemandu Formula 1 Negara, Alex Yoong. Alex dipilih kerana kredibilitinya dalam mengharumkan nama negara Malaysia di mata dunia serta lifestyle nya yang sibuk memerlukan dia untuk memiliki rumah kediaman yang selesa, menarik dan cantik untuk berehat.





Pada hari tersebut juga, para pemenang untuk Selfie Contest yang hari tu di Instagram Nanie ada war-warkan. Hadiah sebanyak RM 10,000 diberikan kepada para pemenang. Memang untung sangat kan menang perabot. Yelah bukan murah kot. Rezeki mereka kan! Tahniah kepada para pemenang. 

Sempena Hari Raya Aidilfitri ni, kalau anda nak tengok-tengok perabot untuk hiasan rumah kediaman, Maju Home Concept ada di 3 cawangan. Boleh pilih mana yang terdekat : 

MajuHome Concept - Citta Mall
Level 2-01, Citta Mall, No. 1, Jalan PJU 1A/48,
Pusat Perdagangan Dana 1, 47301 Petaling Jaya,
Selangor, Malaysia.
Tel: +603-7831 6858

MajuHome Concept - Setapak
Lot 48 & 49, Batu 4 1/2 Jalan Genting Klang,
53300 Setapak, Kuala Lumpur, Malaysia.
Tel: +603-4023 3876/ +603-4021 5954

MajuHome Concept - USJ
Wisma LKT, PT53200, Persiaran Subang Damai
LDP 57670 Subang Jaya, Selangor, Malaysia.
Tel: +603-8068 3661/ +603-8068 4661


Boleh juga klik laman Facebook mereka : https://www.facebook.com/majuhomeconcept/



 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork