Tuesday, August 30, 2016

KENAL PASTI PRODUK KURUS ORIGINAL

Assalamualaikum semua

KENAL PASTI PRODUK KURUS ORIGINAL | Kalau kita tengok berita kat TV, selalu jugak nampak KPDNKK rampas produk-produk tiruan. Tak kiralah dari produk makanan, supplement, sampaikan ke produk kecantikan. Ya Allah ngeri betul lah kalau terguna atau terbeli produk tiruan ni. Bahaya! 

Produk kesihatan dan kecantikan yang tiruan ni dikhuatiri menggunakan bahan-bahan terlarang yang pastinya boleh memudaratkan kesihatan pengguna. Biasanya ia memberi kesan jangka masa panjang yang akhirnya menjadikan pengguna sakit atau mengalami masalah. 


Untuk itu, Nanie nak share sikit beberapa info dari kawan Nanie yang minta Nanie sebarkan mengenai produk Fat Burner Elite S7. Jom kita sama-sama tengok, macam mana nak tentukan ketulenan produk Fat Burner Elite S7 ni. Moga ianya membantu anda yang tengah mencari supplement untuk turunkan berat badan.


Friday, August 26, 2016

TIPS ELAK MUFLIS DI USIA MUDA : URUS KREDIT DENGAN BIJAK!

Assalamualaikum semua

Gambar Hiasan 


Musim perayaan yang lepas, segala persiapan memang Nanie buat di KL. Korang boleh agaklah kan, kalau dah nama di KL tu... mak ai memang banyak betul diskaun sana sini... lelong, offer sampai 70-80%, belum masuk happy hour lagi tu. Kadang-kadang harga yang ditawarkan memang tak masuk akal. Rasa macam nak borong semua je. Sebab tahu, hari lain confirm tak dapat harga macam tu. Tapi.... ingat... beraya, beraya jugak. Berbelanja ikut kemampuan. Jangan over budget! 

Alhamdulillah, Nanie sambut raya dengan cukup bersederhana. Nanie beli apa yang patut, mana yang penting. Tak nak keterlaluan. Bukan apa, Nanie tak nak terlebih spending, tak nak nanti esok lusa berikat perut sebab nak bayar kad kredit etc. Beli memang seronok tapi nak membayar balik tu, kena displin yang kuat tau!


Tuesday, August 23, 2016

Althea Turns #1 : Wishes & Pre-Celebration Surprise!

Assalamualaikum semua


Sana sini Nanie tengok semua orang post mengenai Althea Birthday Party kan! Yes!! Yes!! I am super duper excited for this! Memang besar-besaran Althea meraikan peminatnya di Malaysia. Tahniah Althea telah setahun bertapak di Malaysia dan kini semakin meluaskan kuasanya di serata Asia seperti Thailand, Singapore, Indonesia dan terkini di Pilliphina! Tahniah!


Bersempena dengan Birthday #AltheaTurns1 ni kan, tambah best bila Althea yang bagi hadiah pada kami semua tau!!! Ya Allah kau tahu lah, Althea tu dah lah memang syorrrrrgaaaaa untuk peminat K-Beauty... jadi Nanie memang rambang mata sat nak pilih mana satu tau hadiah nak diisi dalam kotak pink special mereka!!! But before that, meh Nanie kasi hadiah nyanyi happy birthday dulu untuk Althea! Walaupun suara tak sedap, tapi boleh lah nak bagi meriah!




Excited sangat tau bila kotak pink ni menjengah pintu. Dari jauh je dah bikin hati kembang berbunga-bunga. Untuk pengetahuan korang, ini adalah kotak Althea Nanie yang 12!!! Tudiaaa memang banyak kan. Nanie memang recommend sangat sapa-sapa yang suka K-Beauty product untuk beli di Althea.


Sebelum terlupa, sempena birthday AltheaTurns1 ni, kotak pink ni pun special design tau. Comel dan sweet je. Nanie boleh percaya, semua akan simpan kotak Althea yang pink comel ni sampai bila-bila. Tak sampai hati lah nak buang! Kotak ni juga datang dengan belon pink dan DIY Birthday Hat! So cute ok! 








Nak tengok apa pilihan Nanie? Memang banyak! Kan Nanie cakap, Nanie rambang mata. Sebab semua best-best. Dengan harga yang berpatutan, barangan yang original dan berkualiti. Mana nak dapat kan!




Antara pilihan Nanie kali ni : 

1. Banila.co  V-V Bouncing Cushion 
2. Banila.co It Radiant CC Cushion 
3. I am Sorry I'm Just Cleansing Water
4. Etude House Precious Mineral Any Cushion *Repurchased!* 
5. Witch's Pouch CC Corrector Cream 
6. 3CE Shimmer Stick 
7. W.Lab Blush Face Stick 
8. W.Lab Pure Peeling Gel 
9. Innisfree Jeju Sparkling Mineral Lotion 
10. It's My Brush 
11. Natural Republic Botanical Concealer 
12. Witch's Pouch Easy Drawing Gel Eye Drawer 
13. CFC Argan Glow Hair Oil 



Haaaa hamek kau!!! Banyak kan??? Macam Nanie cakap, sekali beli memang puas hati! Nanie selalu suggest pada kawan-kawan, kalau nak shopping K-Beauty tak yah fikir panjang. Pegi je beli kat Althea tu ha... 


Nanie akan share lagi suasana kemeriahan Althea Birthday Celebration & Party k. Sumpah best sebab environment yang serba pink. So girly!!! Nanie kasi teaser lah sikit ye!!! Mesti korang yang suka pink tu boleh meroyan tengok Althea Parrrrrrtyyyyyy!!! 




Facebook : 

Website : 

Instagram : 


Thursday, August 18, 2016

5 Aspek Yang Jadikan Nissan Almera Pilihan Hati

Assalamualaikum  semua

Tak tahu nak describe macam mana perasaannya. Syukur sangat-sangat atas segala nikmat yang diberikan Allah pada Nanie. Alhamdulillah semua urusan dipermudahkan. 4 Ogos 2016 yang lepas, Nanie tambah 'baby' baru. Hehehehe.



Actually to be honest memang takde niat pun nak tambah 'baby' ni. Cuma kebetulan hari tu lepas raya jalan-jalan kat Mid Valley ada nampak road show Nissan. Dalam hati memang Nanie ada aim untuk HRV tapi booking fee dia agak tinggi iaitu around RM 300- RM 500 and sekiranya tak jadi, tak boleh refund. Tu yang Nanie fikir semula. Kebetulannya, untuk Nissan booking fee hanya RM 100 dan sekiranya tak jadi boleh refund. Jadi we go for value!


 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork