Monday, October 31, 2016

Shopping di Shopback & Terus Dapat Cashback!

Assalamualaikum semua




Hanya perlu shopping online dan dapat cashback? I mean like seriously? What you need is just purchase anything online, lepas tu dapat duit semula? Hish... macam tak percaya je. Dah sah-sahlah shopping tu memang kena keluar duit. Mana ada dapat duit semula. Tipulah! Tu lah... memang semua orang tak akan percaya kan? Kata orang putih apa tu... "Too good to be true!". Tapi itulah hakikatnya. Kenyataan dan tiada penipuan. Serious memang korang shopping online dan akan dapat semula duitnya. Macam mana? Semuanya dengan SHOPBACK

Image result for shopback malaysia

Friday, October 28, 2016

Review THE FACE SHOP Real Blend Calming Cleansing Oil

Assalamualaikum semua



Memang betul cucian muka tu penting, tapi ada satu lagi step yang penting sebelum kita cuci muka. Korang mestilah pastikan segala makeup-makeup telah ditanggalkan terlebih dahulu. Kalau sebelum entry ni, Nanie ada share mengenai THE FACE SHOP REAL BLEND CALMING CREAM SOAP [ Klik sini : http://bit.ly/2eTPXbL] , tapi kali ni Nanie nak share partner dia jugak iaitu THE FACE SHOP Real Blend Calming Cleansing Oil.

Wednesday, October 26, 2016

Cheese Cake Halal & Sedap di Malaysia : Cat & The Fiddle

Assalamualaikum semua


Bila weekend kan, kadang-kadang tekak Nanie ni ngada-ngada sikit. Nak fefeling makan sedap-sedap. Nak makan dessert lah, coffee lah, haih memacam betul.Tapi apalah sangat kan kalau setakat nak makan sepotong dua dessert. And because of that, Nanie nak share satu dessert yang confirm buat korang termimpi-mimpi tau! Are you ready??? 


Monday, October 24, 2016

Review THE FACE SHOP Real Blend Calming Cream Soap

Assalamualaikum semua


Bila kita mencuci muka, sebenarnya ia bukan sekadar menanggalkan kotoran yang terlekat pada wajah. Untuk memastikan kulit wajah kita benar-benar bersih, cucian wajah perlulah sekali dengan menanggalkan sel-sel kulit mati. Dari situ barulah, sel kulit yang baru akan memberikan kesan wajah yang bersih, cantik dan bersinar. Bila Nanie terima THE FACE SHOP Real Blend Calming Cream Soap, Nanie dapat rasakan sesuatu yang berbeza dari cucian muka yang lain. 

Friday, October 21, 2016

Beli Kelengkapan Rumah Ala IKEA dengan EZBUY

Assalamualaikum semua

Nanie selalu bayangkan tau kalau lah satu hari nanti Nanie ada rumah sendiri, haih memang macam-macam kelengkapan rumah yang Nanie nak beli. Dah berangan nak hias rumah macam yang selalu kita tengok dekat IKEA tu. Cantik, kemas dan siap ada tema-tema bagai kan. Kalau Nanie, of courselah Nanie suka minimalist tapi yang clean dan selesa. Paling penting, ia tak terlalu mahal dan within my budget. 

Inspiraci√ɳn para decorar nuestra casa.:


Tapi tu lah, masalahnya... bukan senang nak dapat barang-barang kelengkapan rumah yang comel-comel dan berpatutan harganya. Semua kena spent banyak tau. Kena pandai riki-riki harga baru boleh dapat yang kenan di hati. Nanie sajalah tengok-tengok dekat online kan, apa barang rumah yang menarik sekarang ni. Eh.. Nanie ada jumpa satu online website ni, namanya ezbuy. Seronok bukan main Nanie scroll sana sini di ezbuy tengok barang yang dijual. Cantik-cantik dan berpatutan pulak tu harganya. 

Wednesday, October 19, 2016

Tepung Gandum Yang Kita Makan Ada Racun?

Assalamualaikum semua



Seriously? Terkejut jugak Nanie bila baca statement ni. Tapi betul ke? Racun apa yang diletak dalam tu? Ish... sekarang ni makanan kita semuanya tak selamat lagi. Ada je bahan yang dicampur dalamnya dengan alasan yang secara basicnya memberi keuntungan pada mereka dan sebenarnya sangat berbahaya kepada kesihatan kita.


Nanie nak share sesuatu dengan pembaca blog Nanie. Tahukah korang bahawa tepung gandum - yang menjadi makanan ruji kita selain nasi - merupakan salah satu bahan asas makanan yang banyak terdedah pada bahan kimia. Memetik sumber dari Harian Metro :

Tuesday, October 18, 2016

Review Top 3 Krim Wajah Dari THE FACE SHOP

Assalamualaikum semua



Pakar dermatologi sangat menyarankan wanita untuk menggunakan krim wajah yang bersesuaian bagi melindungi - memperbaiki dan menjadikan kulit wajah kita kekal sihat dan cantik. Namun sebelum kita menggunakan krim wajah, kita haruslah benar-benar mengenali jenis kulit dan kesesuaiannya dengan krim tersebut. 



Untuk memudahkan anda memilih krim wajah terbaik, Nanie nak share TOP 3 Krim Wajah dari The Face Shop. Macam Nanie sendiri, Nanie gunakan krim wajah  di sebelah pagi dan sebelah malam sebab krim wajah kebanyakkannya berfungsi untuk memperbaiki struktur, tekstur dan memberikan kelembapan kepada kulit wajah. Jadi antara ketiga-tiga ni, apakah perbezaannya? Setelah hampir 4 minggu Nanie gunakan, Nanie nak share info dan tips berguna ni ok! 

Monday, October 17, 2016

Review Planner Muslim 2017 dari Planner Hut

Assalamualaikum semua

Sebelum lunch tadi, Nanie post di Instagram & Facebook  berkaitan dengan planner tahun 2017. Untuk tahun ni, awal sikit Nanie get ready. Cewah. Kononnya macam eksaited lah tak sabar nak habiskan 2016 kan. Padahal ada lagi wishlist tak tanda right tu! Cemana? Takpe. Semangatnya tu yang kita perlukan. Mudah-mudahkan segala yang Nanie rancangkan tahun ini dipermudah dah dimakbulkan Allah. Amin. 



So berkaitan planner, Nanie memang suka sangat planner. Dahlah comel-comel design kan. Kalau pergi kedai buku atau alat tulis, itu dulu yang Nanie serbu. Kalau korang nak tahu, Nanie start tulis planner ni sejak dah nak akhir-akhir zaman belajar tu. Masa tu Nanie kena juggling between belajar - event dan blogpost. Untuk tak nak ada yang tercicir dan tertinggal, Nanie gunakan planner untuk plan out keseluruhan bulan tersebut. To be honest, memang banyak sangat bezanya tau hidup ni bila ada planner dnegan yang tak ada planner. Kalau korang tak percaya, korang cubalah sendiri.


Sunday, October 16, 2016

Fiq's Gastronomy, Subang Jaya : Hidang Makanan Halal Super Star Chef Dari New York!

Assalamualaikum semua

Makan. Sapa tak suka makan?  Sapa tak suka makan, tak normal. Gitu tau, perumpamaan Nanie. Hari minggu lepas, Nanie dijemput untuk food review di Fiq's Gastronomy, sebuah restoren yang memberikan gaya casual dining. Selain daripada salah seorang chefnya bernama Syafiq, FIQ's Gastronomy juga membawa makna yang berlainan dari biasa.

Ruang makan yang selesa, berhawa dingin dan bersih 


FIQ'S GASTRONOMY atau F-Food, I-Innovation dan Q-Quality memberikan satu prospek berbeza dari restoren lain. Dari situ dah boleh nampak bagaimana chef-chef nya memberi penekanan kepada penghasilan makanan itu sendiri. 

Tuesday, October 11, 2016

TIPS BAGI MEREKA YANG SUSAH TIDUR

Assalamualaikum semua





Review SUTRA Multipurpose Aromatherapy Spray | Korang pernah tak rasa stress, badan letih dan rasa macam nak tidur yang nyenyak sangat-sangat! Tapi malangnya... kadang-kadang mata tak nak lelap. Pusing sana sini, eh masih lagi terkebil-kebil mata bulat. Padahal otak dah ngantuk sangat tu. Nanie nak kata selalu tu tak lah... tapidalam seminggu ada lah kena macam tu. Jawapannya, memang esok kat office rasa kurang produktif. Sebab otak tak cukup rehat kan. Makin lama, rasa makin tak boleh jadi ni. Kena cepat ambil tindakan. 

Nanie pun apa lagi, cepat-cepat google - macam mana nak dapatkan tidur yang nyenyak. Atau orang putih kata "deep sleep". Deep sleep atau tidur nyenyak ni sangat-sangat bagus untuk kesihatan tubuh badan dan otak kita tau. Menurut kajian, orang dewasa memerlukan kira-kira 6-7 jam tidur yang berkualiti untuk betul-betul menjadikan otak kita rehat sepenuhnya. Tidur yang berkualiti adalah tidur yang tanpa sebarang gangguan. Jadi apa perlu buat jika susah tidur?


Wednesday, October 5, 2016

Review Gunakan Servis Bateriku.com : Tukar Bateri Kereta Dengan Mudah

Assalamualaikum semua


Review Gunakan Servis Bateriku.com : Tukar Bateri Kereta Dengan Mudah | Pernah tak bateri kereta korang lemah atau kong terus??? Mesti panik kan. Nanie tak suka sangat bila situasi macam tu. Mesti nervous sendiri. Lagi-lagi kalau bateri kong waktu malam. Dengan bengkel dah tutup, mekanik mesti charge lebih. Kopak woi! Kawasan gelap dan tak selamat. Semua serba serbi menakutkan. 

So, baru-baru ni di FB, Nanie ada share mengenai Bateriku.com. Nanie memang HIGHLY RECOMMEND servis Bateriku.com ni. Nanie impress dengan idea perniagaan sebegini. Bukan senang nak bukak bisnes yang mampu selesaikan masalah orang kan. Bateriku.com adalah contoh yang terbaik! Sebelum tu, bagi yang tak tahu meh Nanie ceritakan apa itu Bateriku.com. 

Inilah abang mekanik, Abg Anuar yang bantu ganti bateri kereta kakak

APA ITU BATERIKU.COM 

Bateriku.com adalah satu perniagaan yang menawarkan servis on-site delivery & installation secara percuma untuk penggantian bateri kereta. Dengan semudah tempahan melalui Whatsapp atau panggilan telefon sahaja, Bateriku.com akan hantar bantuan bagi menggantikan bateri kereta kita yang bermasalah. Bagus kan! 


 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork