Wednesday, May 31, 2017

AVA Medispa Ampang : Manjakan Kulit Wajah dengan Rawatan Facial Berkualiti

Assalamualaikum semua

Salah satu cara untuk Nanie rasa relax sebenarnya bila pergi facial. Ye lah sapa yang tak rasa relax kalau muka dibelai, di bersihkan, di urut-urut... woi nikmat tau facial ni. Sapa yang tak pernah pergi facial, boleh Nanie kategorikan "agak rugi" disitu. Beberapa minggu lepas, Nanie ada jalani satu facial treatment di AVA Medispa Ampang. 

Bagi Nanie, pemilihan spa untuk facial ni mestilah dipilih dengan baik sebabnya, kita mestilah nak yang bertauliah untuk cantikkan wajah kita kan. So, pertama sekali jangan risau di AVA Medispa ni, beautician yang mengendalikan adalah jururawat aesthetic yang terlatih. 

Renting May Be Ideal For Your Lifestyle

Assalamualaikum semua

This post might be a little different from the rest. But, as for knowledge... we should take note on this matter. And nah, ni Nanie share a few info regarding renting a properties.



When you are looking for a new place to live, you really want to make sure that you do your research. You want to take some time to look into all of your different options. This is not something that you should do without putting in the effort and deciding what the best option is for you in your specific situation. Remember that you will be spending a lot of time in the place that you live, and you will be spending a lot of money to be there. You need it to be perfect. If you want to know the benefits of renting over buying a flat in Selangor, they are laid out below.

Tuesday, May 30, 2017

Resipi Muesli Breakfast Bowl with BOH Green Tea Latte untuk #BOHGTLBreakfastSearch

Assalamualaikum semua 

Baru-baru ni sebelum puasa hari tu, Nanie ada join #BOHGTLbreakfastsearch. Bukan senang ye nak dapatkan idea resepi apa lah yang bagus dan berkhasiat untuk dinikmati waktu pagi kan. Sebelum terlupa, saje nak share dengan korang semua... breakfast sangat penting ye untuk tubuh badan kita. Dulu masa zaman belajar Nanie bukan seorang yang breakfast, tapi bila dah kerja barulah rajin nak breakfast. And you know what, Nanie sendiri memang rasa bezanya bila sarapan dengan tak sarapan. 



Sunday, May 21, 2017

THEFACESHOP Miracle Finish Cushion Review Dengan 6 Pilihan Finishing Terbaru!

Assalamualaikum semua


Masa lawatan Nanie ke Seoul pada Disember lepas bersama THEFACESHOP, Nanie dah lama berkenan dengan CC Cushion terbaru mereka iaitu Miracle Finish Cushion yang menampilkan casing yang sangat elegan, cantik dan eksklusif. Sejak dari tu jugak lah, Nanie memang tak sabar nak tunggu pelancarannya di Malaysia. And here it is!!! THEFACESHOP Miracle Finish Cushion.



Monday, May 15, 2017

Kedai Emas MAYA, Kedai Emas Terbaik di Kuala Terengganu

Assalamualaikum semua 

Dulu kan masa kecik-kecik, bila lagi 2-3 hari nak raya, mak Nanie mesti dah siap-siapkan pakaikan rantai emas dengan gelang emas kat kitaorang adik beradik. Mulalah masing-masing tadah leher sebab mak nak ikatkan benang dekat gancu rantai tu. Anak semua perempuan, meriahlah mak hiaskan anak-anak dia dengan emas. Terus mood raya tu masuk bila mak dah pakaikan barang kemas tau! Suka bunyi loceng gelang tangan lah... pakai loket huruf-huruf lah. Memori betul. Tu belum lagi tengok kedai-kedai emas penuh ye bila nak raya. Meriah macam pesta. Sebab semua nak nampak berseri bling-bling di pagi Syawal.


Sunday, May 14, 2017

Baju Kurung Moden 2017 Yang Cantik

Assalamualaikum semua

Sana sini dah sibuk keluar koleksi Hari Raya. Bukan main lagi, geram je tengok baju-baju raya yang meriah dan cantik-cantik belaka. Dah mula terasa dah semangat lebaran tu. Tapi, sebelum tu Nanie nak pesan... dah habis ganti puasa belum? Kalau belum, sempat lagi ni.... 

Minggu lepas, Nanie dijemput oleh Scarffeya untuk menyaksikan pelancaran Koleksi Scarffeya Allure Raya 2017 bertempat di Glasshouse, Seputeh. Bagi yang belum mengenali Scarffeya, Scarffeya adalah brand fashion online yang telah mula menembus pasaran fesyen muslimah sejak tahun 2014 lagi. 




 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork