Sunday, May 21, 2017

THEFACESHOP Miracle Finish Cushion Review Dengan 6 Pilihan Finishing Terbaru!

Assalamualaikum semua


Masa lawatan Nanie ke Seoul pada Disember lepas bersama THEFACESHOP, Nanie dah lama berkenan dengan CC Cushion terbaru mereka iaitu Miracle Finish Cushion yang menampilkan casing yang sangat elegan, cantik dan eksklusif. Sejak dari tu jugak lah, Nanie memang tak sabar nak tunggu pelancarannya di Malaysia. And here it is!!! THEFACESHOP Miracle Finish Cushion.



Monday, May 15, 2017

Kedai Emas MAYA, Kedai Emas Terbaik di Kuala Terengganu

Assalamualaikum semua 

Dulu kan masa kecik-kecik, bila lagi 2-3 hari nak raya, mak Nanie mesti dah siap-siapkan pakaikan rantai emas dengan gelang emas kat kitaorang adik beradik. Mulalah masing-masing tadah leher sebab mak nak ikatkan benang dekat gancu rantai tu. Anak semua perempuan, meriahlah mak hiaskan anak-anak dia dengan emas. Terus mood raya tu masuk bila mak dah pakaikan barang kemas tau! Suka bunyi loceng gelang tangan lah... pakai loket huruf-huruf lah. Memori betul. Tu belum lagi tengok kedai-kedai emas penuh ye bila nak raya. Meriah macam pesta. Sebab semua nak nampak berseri bling-bling di pagi Syawal.


Sunday, May 14, 2017

Baju Kurung Moden 2017 Yang Cantik

Assalamualaikum semua

Sana sini dah sibuk keluar koleksi Hari Raya. Bukan main lagi, geram je tengok baju-baju raya yang meriah dan cantik-cantik belaka. Dah mula terasa dah semangat lebaran tu. Tapi, sebelum tu Nanie nak pesan... dah habis ganti puasa belum? Kalau belum, sempat lagi ni.... 

Minggu lepas, Nanie dijemput oleh Scarffeya untuk menyaksikan pelancaran Koleksi Scarffeya Allure Raya 2017 bertempat di Glasshouse, Seputeh. Bagi yang belum mengenali Scarffeya, Scarffeya adalah brand fashion online yang telah mula menembus pasaran fesyen muslimah sejak tahun 2014 lagi. 




 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork