Sunday, May 14, 2017

Baju Kurung Moden 2017 Yang Cantik

Assalamualaikum semua

Sana sini dah sibuk keluar koleksi Hari Raya. Bukan main lagi, geram je tengok baju-baju raya yang meriah dan cantik-cantik belaka. Dah mula terasa dah semangat lebaran tu. Tapi, sebelum tu Nanie nak pesan... dah habis ganti puasa belum? Kalau belum, sempat lagi ni.... 

Minggu lepas, Nanie dijemput oleh Scarffeya untuk menyaksikan pelancaran Koleksi Scarffeya Allure Raya 2017 bertempat di Glasshouse, Seputeh. Bagi yang belum mengenali Scarffeya, Scarffeya adalah brand fashion online yang telah mula menembus pasaran fesyen muslimah sejak tahun 2014 lagi. 





Dari situ, pelbagai fesyen yang diketengahkan dan menjadi kegemaran ramai wanita muslimah di luar sana yang mahukan gaya santai namun tetap cantik dan elegan. Antara fesyen yang digemari ramai hasil rekaan Scarffeya adalah seperti Baju Muslimah Moden, Baju Kurung Muslimah, Baju Kurung Moden, Baju Couple dan pelbagai lagi fesyen yang trendy masa kini.



Gaya yang ditonjolkan pada kali ini oleh Scarffeya sangat elegan dan minimalist. Bila pertama kali Nanie lihat koleksi mereka. Nanie perasan gaya yang ditampilkan adalah keselesaan. Biasalah musim raya, selesa tu penting supaya mudah nak gerak sini sana melayan tetamu. 



video










Detailing yang Scarffeya tampilkan juga minimalist tapi tetap kelihatan anggun pada si pemakai. Dengan masih mengekalkan potongan kurung moden sebagai pelengkap gaya mereka, Scarffeya turut memberi penekanan kepada warna-warna muda yang sangat sesuai buat mereka yang bijak bergaya. Melalu tema Neoraya, Scarffeya menampilkan koleksi raya yang cukup indah sekali. Meh Nanie kenalkan satu per satu koleksi Scarffeya supaya senang korang shopping d Scarffeya nanti. 





NeoRaya Adena - Kurung Moden
Colors: Emerald green, latte, mustard yellow
Material: premium neoprene
Size: S to XL
Special Price: RM239
Normal Price : RM 289

 Effortlessly elegance and modern elements on baju kurung with strong shoulder puff sleeve. A minimal modern kurung cutting with folded edgy peplum design. Has embellishment pastel color stone details on the sleeve


NeoRaya Blair - Kurung Moden
Colors: Champagne, navy blue and maroon 
Material: premium neoprene 
Size: S to XL
Special price: RM239
Normal Price : RM 289

 A minimal and effortless modern kurung cutting with strong shoulder puff sleeve and around the waist it has an embellishment pastel color stone details. 


NeoRaya Carmen - Kurung Moden
Colors: Soft pink, Royal Blue, Mocha
Material: premium neoprene
Size: S to XL
Special price: RM239
Normal Price : RM 289

Another mix minimalist and modern elements for baju kurung with cap sleeve design that has embellishment pastel color stone details on the cap sleeve.


On top of all these, Scarffeya turut mengeluarkan koleksi Ready-to-Eid dengan pilihan corak menarik serta koleksi Lebaran Luxe. Kedua-duanya memang cantik-cantik belaka. Ready-to-Eid ni menggunakan material Silky Cotton dengan pilihan saiz dari S sehingga L. Harga sepasang untuk Ready to Eid adalah RM 239. 






Untuk Glam Royal Luxe, koleksi ini menyerlah di gayakan di pagi Syawal. Menggunakan material mewah jacquard dengan corak yang cantik, koleksi ini menampilkan potongan moden dengan silhouette yang kemas dan menarik.  Ia juga turut dilengkapi engan 3D floral beading embellishment dan sedikit sentuhan gold stitching. Harganya RM 359 sepasang. 















Haih, Nanie yang tengok ni pun dah rambang mata tau. Tak tahu nak pilih yang mana satu. Sebab semua koleksi raya Scarffeya lawa-lawa. Berpadanan dengan kualitinya, Scarffeya sentiasa memberikan keselesaan dan kepuasan kepada pelanggan mereka untuk tampil cantik di hari lebaran. Tahniah buat Scarffeya dengan koleksi raya mereka ini! 

Bersama founder Scarffeya, Pn Iefa dan En Fariq Haikal 


Untuk mereka yang nak dapatkan koleksi raya Scrffeya ni, boleh hubungi nombor di bawah untuk info dan pembelian : 

Website: 

Facebook: 

Instagram: 
@scarffeya

Contact:-
No Telefon: 03-5523 6895
Cara Order: 016 329 8400 (Anna) / 012 329 6558 (Yaya)

Walk-in to Scarffeya Boutique:-
Alamat: 
G-35-01, Jalan Serai Wangi L/16L, Alam Avenue, 
Section 16 Shah Alam.

Waktu operasi : 9am-6pm 




1 comment:

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork