Monday, June 19, 2017

Serum & Two Way Cake Yang Mudah Untuk Wanita Bekerja

Assalamualaikum semua

Bagi orang yang bekerja macam Nanie ni, kadang-kadang we need something yang simple, mudah dan senang diurus. Kata orang untuk kegunaan harian tu memang sangat bagus. Tak perlu yang leceh-leceh. Apatah lagi yang melibatkan makeup kan. Jadi baru ni Nanie diberi kesempatan untuk mencuba siri makeup & penjagaan wajah dari MEK International iaitu Two Way Cake with Full Coverage & MEK View Soothing Ivy Serum.






Ada sesetengah orang bertanya pada Nanie, apa kepentingan serum ye? Wajib ke pakai? Sebenarnya, serum takde lah sampai tahap wajib untuk pakai tapi kena diingat semakin usia kita meningkat tesktur kulit kita semakin kurang anjal, kurang firm dan kata orang semakin cepat kusam akibat terdedah banyak pada matahari dan kotoran. 

Dengan adanya serum yang bersifat lebih pekat dan mudah meresap, ia sedikit sebanyak dapat membantu memelihara tekstur kulit kita dan paling penting melindunginya. Penting tau untuk protect kulit. Kalau tak jaga dari sekarang, nanti lagi susah. 

So, ni Nanie nak perkenalkan MEK View Soothing Ivy Serum. Nampak tu, siap ada soothing effect tau. Kalau ada soothing effect ni, for sure ia adalah lebih kepada perlindungan buat kulit kita. Jadi, Nanie nak explain sikit ok. 


Dalam penjagaan kulit wajah, soothing adalah satu proses remedi untuk kulit kita. Bila kulit kita terkena panas matahari yang terlalu banyak, atau mungkin akibat pencemaran seperti asap kenderaan ke apa, mesti lah kulit jadi tak sihat. Jadi dengan adanya serum soothing Ivy ni - ia akan melindungi secara menyeluruh kulit wajah kita. 


 Antara manfaat Serum Mek View Soothing IVY Serum adalah :

1. Memberi kesan kelembapan 
2. Menyejukkan muka 
3. Menyegarkan kulit muka 
4. Membantu foundation tahan lebih lama 
5. Mengecutkan pori muka 
6. Mengurangkan rasa tidak selesa pada kulit 



So far, Nanie ada try dalam seminggu macam tu. Nani suka serum ni sebab dia water based, jadi lepas apply memang rasa cooling - sejuk sikit. The best part, serum ni jugak ada ingredients Pitera. Korang tahu pitera? Yes, ada satu jenama skincare international yang sangat famous menggunakan pitera ni jugak. Pitera memang telah terbukti lama dapat membantu mencantikkan kulit wajah. Memang terbaik kan! 

Next, adalah Two Way Cake with Full Coverage dari Mek. Yang ini, Nanie nampak banyak function dia. Antara yang disenaraikan adalah :

1. Colour Control - untuk mereka yang tona kulit tidak sekata
2. Oil Control - mengawal lebihan minyak pada muka 
3. 3D Effect - kasi glowing-glowing gitu 
4. Smooth Feeling - untuk kulit wajah nampak mulus je! 
5. Perfect Colour - mudah di blend dan tak nampak bercapuk 




Untuk Two Way Cake with Full Coverage ni, dia complete sekali dengan UV Protection. Jadi memang sesuai untuk daily use lah kan. Tak de masalah Insya Allah. Eh, wait... buat yang tak tahu apa itu Two Way Cake ni, sebenarnya ia adalah bedak asas dengan dwi-fungsi yang boleh jadi foundation dan concealer. Maksudnya sangat mudah untuk menutup cela pada muka. 



Tesktrusnya halus dan lembut buatkan ia mudah sangat di blend. Ketahanan yang panjang jadikan muka tak cakey walaupun seharian kita gunakan. Tapi of courselah kena touch up kan. Dan paling penting ia mudah ditanggalkan untuk kita ambil wudhuk.



Nanie suka sebab dia mudah diguna. Kan macam Nanie bagitahu awal-awal. Bila di office, memang i need something yang simple dan mudah digunakan! And here it is - Mek International Two Way Cake with Full Coverage. Korang tengoklah beza one swipe dengan two swipe, Memang boleh cover segala cela dan tona tak sekata. 





Bagi mereka yang selalu bermekap, bedak asas macam ni boleh dijadikan setting powder. Untuk fixkan solekan dan kata orang kawal solekan tampak kemas dan tahan lama. Nanie cuba untuk 2-3 hari ke tempat kerja, so far Alhamdulillah. Sesuai juga dengan kulit Nanie sebab tak berminyak dan smooth je bila disentuh.


Untuk maklumat lanjut mengenai harga & cara pembelian, korang boleh rujuk info di bawah :

Mek View International Two Way Cake
RM79.00 ( Semenanjung ) / RM85.00 ( SS )

Mek View  Soothing Ivy Serum
RM35.00 ( Semenanjung ) / RM40.00 ( SS )

Set Kombo Mek View International Two Way Cake
dan Mek View Soothing Ivy Serum
RM100.00 ( Semenajung ) / RM105.00 ( SS )

Order: 

Facebook : Mek View HQ Malaysia  
Instagram : @mekview.hq
Whatsapp : +6017 351 1510



5 comments:

  1. Sapu sapu je terus jadi cerah beberapa tona

    ReplyDelete
  2. Haah, saya pun pakai 2 way cake die sebab senang nak cuci masa nak solat waktu keluar. senang sikit

    ReplyDelete
  3. Mama ucapkan selamat hari raya pada sis. Nak dekat raya dah tak aktif berblog

    Banyak kerja kan

    ReplyDelete
  4. menarik ni. senang cuci solat tu yg best.

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork