Wednesday, September 20, 2017

iOS 11 : 7 Pembaharuan Yang Buatkan iPhone Anda Seperti Baru!

Assalamualaikum semua 




Nanie baru je update iOS11 untuk phone Nanie. Memang ditunggu-tunggu ni. Dari malam tadi lagi di Twitter orang semua dah bercerita pasal iOS11 ni. Haiii Apple ni selalu tau jadi trend setter. Bila Nanie dah update iOS11 ni terus rasa macam pakai phone baru. Macam iPhone X pulak! Hahahahah berangan lah kau! Padahal iPhone7+ ni pun belum setahun lagi. Jangan mengada nak tukar lain! 

Bercakap mengenai iOS11, ada beberapa pembaharuan yang iOS11 berikan. Dari semasa ke semasa Apple memberikan keselesaan dan kemudahan yang lebih sistematik untuk user experience dia. And to be honest, i love it so much!!! Serious best. 

Meh Nanie senaraikan antara beberapa update yang iOS 11 berikan :


Sunday, September 17, 2017

Baru Je Kahwin! Majlis Resepsi Teha & Dr.Taha

Assalamualaikum semua 


Akhir Julai yang lepas, Alhamdulillah dah selesai majlis nikah dan resepsi untuk kakak sulung Nanie dan juga merupakan majlis perkahwinan pertama untuk family Nanie. Nanie boleh tarik nafas lega, sebab kalau selagi tak selesai... selagi tu lah macam-macam yang perlu diuruskan. Syukur sangat majlis di kedua-dua pihak berjalan lancar. 


Wednesday, September 13, 2017

Pelancaran iPhone X Yang Memukau!

Assalamualaikum semua 

Bagi peminat Apple, malam tadi merupakan antara yang ditunggu-tunggu. Mula-mula Nanie cam excited gak nak tengok Live Preview iPhone 8, tapi memandangkan mata tak larat nak bukak, baik layan tidur je lah. Dan sebagaimana dijangka, iPhone 8 telah dilancarkan semalam. Ni baru lancarkan kat luar negara dulu. Malaysia belum masuk lagi ye. Namun apa yang menjadi highlight semalam bukannya iPhone8, tetapi iPhone X. 


Monday, September 11, 2017

5 Kedai Wajib Masuk Untuk Mereka Yang Suka Dekorasi Ruang & Bilik

Assalamualaikum semua



Nanie ni takde lah suka sangat berkemas, tapi Nanie suka tengok barang-barang kemas & in place. Tak suka bersepah sangat. Janji terletak di tempat yang tak semakkan mata. Malangnya, Nanie ni jenis yang banyak barang. Cuba sebenarnya untuk kawan pembelian barang, tapi memang tak boleh. Dari apa segi pun, baju banyak, bag banyak, makeup jangan cakap lah! Payahnya bila nak organize and mengemas. That's why Nanie prefer something yang mudah diurus dan tak mendatangkan habuk. 

Wednesday, September 6, 2017

THEFACESHOP YEHWADAM Pure Brightening Skincare Line Guna Formulasi Tradisional Korea Untuk Cerahkan Wajah!

Assalamualaikum semua


Jika sebelum ni, Nanie perkenalkan kepada korang semua mengenai YEHWADAM Revitalizing Anti-Aging Care (Klik Sini), kali ni THEFACESHOP ketengahkan YEHWADAM Pure Brightening Skincare Line pulak. Untuk skincare yang ini, ia lebih memfokuskan kepada pencerahan kulit supaya tampak cantik dan glowing. 



 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork