Thursday, September 28, 2017

Boleh Tunjuk Kat Anak Cucu Nanti!

Assalamualaikum semua

Dua hari lepas Nanie ke THEFACESHOP Store di Pavillion. Nanie kalau ke sana memang boleh makan sejam jugak lah menghadap barang apa nak beli dan nak restock kan! Buat mereka yang belum pernah ke THEFACESHOP, korang boleh tengok-tengok, test produk di outlet mereka ni. Boleh baca entry Nanie mengenai pembukaan TFS Flagship Store di sini : https://goo.gl/YTRcjB

So, tengah Nanie round and round di THEFACESHOP tu, tiba-tiba mata terpandang sesuatu. Lepas tu terus senyum lebar sendiri. Hahahaha. Nasib baik tak ramai orang sangat. Tak adalah segan. Kalau tak mahu orang cakap Nanie tak berapa sihat! Apa yang Nanie nampak tu? Ni haaaaa...




Woahhhhhh!!!! Kembang sekejap. Sumpah bangga berbunga-bunga dalam hati. Actually, benda ni dah lama di pacak di semua outlet THEFACESHOP Malaysia. Kakak Nanie dah jumpa jugak di Amanjaya Mall, Kedah, di IOI Putrajaya pun ada, lagi ada beberapa orang kawan-kawan Nanie yang bagitau mereka "nampak" Nanie kat TFS Outlet tu. Gambar Nanie ni ada di section cushion di THEFACESHOP. If ada yang keliru nak beli mana satu, cer baca-baca opinion Nanie atas tu! ☺☺☺

Memang betul, Nanie memang peminat cushion. And that's why Nanie berikan my honest opinion berkaitan TFS Cushion tu. Sebagaimana dalam entry Nanie sebelum ni kan, cushion memang memudahkan urusan kehidupan Nanie yang busy untuk touch-up makeup dan nampak presentable di hadapan orang ramai. Jemput baca entry ni jugak untuk TOP 5 Cushion Pilihan Nanie : https://goo.gl/7wNhhM


Berkaitan gambar tu, ada yang tanya kenapa Nanie pakai nametag. Actually gambar tu adalah masa Nanie ke Korea, yang mewakili Malaysia sebagai Key Opinion Leader THEFACESHOP di Seoul, South Korea akhir Disember tahun lepas. Allahuakbar, itu lagi lah pengalaman paling manis setakat ni untuk Nanie sebagai seorang blogger! Memang peluang keemasan yang tak pernah Nanie terduga. Alhamdulillah. Siapa kata jadi blogger tak ada masa depan? I can see my future here ok!!! Kihkihkih



Kalau korang ada masa, jemput lah baca tiga entry Nanie sepanjang di Korea bersama THEFACESHOP di link bawah ni :

- Korea Beauty Travel Part 1 : http://bit.ly/2nqaVWZ
- Korea Beauty Travel Part 2 : http://bit.ly/2nENWYl
- Korea Beauty Travel Part 3 : http://bit.ly/2xy4HtP


Sebagai blogger, Nanie memang cuba deliver sebaik mungkin info, maklumat dan pengetahuan yang Nanie tahu kepada para pembaca blog. Nanie nak jadikan sikap membaca secara interaktif tu adalah bermanfaat. Bukan sekadar surf internet, baca benda tak ada faedah. 

That's why, Nanie cuba letakkan pelbagai inspirasi, idea, opinion dan pelbagai angle informasi lagi dalam entry-entry Nanie. Pada Nanie, orang yang suka membaca ni banyak gunanya. Banyak ilmu, banyak pengetahuan. Dan boleh digunakan di kemudian hari. Nanie sangat suka membaca. Especially mengenai fakta! I love facts so much! Mungkin sebab ni gak, Nanie amek law masa belajar dulu. Kihkihkih! 



Last but not least, Nani akan share dengan korang barang apa yang Nanie beli masa di THEFACESHOP tempoh hari. Yang mana dah tengok kat IG Story tu, dah tau lah kan... hehehehe. Korang semua jemput follow Instagram Nanie : @innanieariffin. Biasa Nanie update IG Story dulu. 

To be honest, Nanie rasa proud menjadi seorang blogger. Sebab dari dunia blogger, Nanie belajar banyak benda. Especially to be confident in front of others and be yourself! Alhamdulillah, penerimaan orang ramai terhadap Nanie juga bagus. Ramai kawan-kawan yang tak pandang paras rupa pun... and again, dalam dunia blog... Nanie selalu ingatkan diri Nanie bahawa kelebihan & bakat yang Allah berikan ni perlu digunakan secara baik dan kepada jalan kebaikan!

Bye! 

20 comments:

  1. Miss Nur Fateen nama penuh nanie hehehe kita baru tahu....

    ReplyDelete
  2. Sedapnya nama adik akak ni ha...dah macam nama retis...jeles la dia selalu dapat event best2 macm ni...apa rahsia?ehhh

    ReplyDelete
  3. tahniah! takpernah try lagi produk thefaceshop, nanti nak try jugaklah. nanti boleh tunjuk entry ni kat anak cucu :p

    ReplyDelete
  4. Wah inanie..tahniahhhh...
    Akk suka semangat adik...
    Bila baca berkobar2 la nk majukan diri as blogger...
    Sebaab ya lah..tak semua org pandang karier as blogger ni kan...tpi adik da buktikan dirog salah!

    ReplyDelete
  5. wow, that's nice, I do like some of the products from the face shop

    ReplyDelete
  6. Saya tahu nak beli apa lepas Nanie share pasal 5 cushions tu. Thanks tau

    ReplyDelete
  7. Tahniah! Jadi inspirasi buat i nak berjaya macam Nanie. Good luck untuk lebih berjaya lagi.

    ReplyDelete
  8. tahniah nanie..alhamdulillah..dah jd sebahagian dari faceshop.Terimakasih juga atas segala info tentang cushion fd

    ReplyDelete
  9. Congrats Nanie. I love blogging too coz' it let my children to explore more things in their life.

    ReplyDelete
  10. Tahniah kakak hebat! Teruskan kehebatan, kayakinan dan kecantikan anda ye. Happy for you lah :)

    ReplyDelete
  11. Wahhh bestnya! Kita pun pakai produk dari thefaceshop tapi kenapa tak dapat produk review dari thefaceshop, tak dapat pergi Korea lagi T.T

    ReplyDelete
  12. Tak penah tak comel dia... Alalalalalala
    Sukw blog awak

    ReplyDelete
  13. Berseri seri n flawless je kulit wajah..kisahnya guna faceshop ya...:D

    ReplyDelete
  14. pernah baca nanie pergi korea tu...terbaik la nanie..

    ReplyDelete
  15. Tahniah nanie. Tak pernah try lagi product the faceshop

    ReplyDelete
  16. Panjangnya nama awak...

    Alhamdulillah, moga perjalanan hidup awak sebagai blogger dipermudahkan. Bukan senang nak dikenali diperingkat antarabangsa...

    Gua suspek sama lu hahahah

    ReplyDelete
  17. wah !!! best nye awak !!! gift tu.. gift tu siap ada nama besar gabak.. bangga.. hee~

    ReplyDelete
  18. Congrat kak nanies.
    alhamdulilah semoga segala perjalan kak nanie dipermudahkan.
    kita suka tengok kak nanie share pasal produk kecantikkan.
    Insha Allah ambil inspirasi dari kak nanie. nak lebih confident dan berani berhadapan dengan semua org.

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork