Friday, December 29, 2017

Pengalaman Gunakan Alcon Air Optix plus HydraGlyde Jadikan Pemakaian Contact Lens Lebih Selesa & Jelas!

Assalamualaikum semua 

Memang semua orang pun tahu yang Nanie pakai cermin mata dah lama. Tak silap Nanie sejak Nanie darjah 6 mata Nanie dah rabun. Tapi yang permanently pakai cermin mata adalah dalam tingkatan 2. Well, bagi pemakai cermin mata - ada masa memang agak sukar sebenarnya. Sebab rasa leceh. Especially bila ada aktiviti lasak. Macam hari tu ada training camp. Memang kena extra careful. Takut cermin mata pecah. Cemana nak drive kalau mata kabur kan!


Thursday, December 14, 2017

Review Shekku New Face Duo Stick & Shekku Chu Chu Tone Up Sun Stick

Assalamualaikum semua 

Masalah pori terbuka, blackhead dan white head merupakan masalah yang biasa kita dengar kan. Nanie sendiri pun ada masa memang sebatu dah boleh nampak pori terbuka luas. Kadang tu rasa macam lubang bola golf pulak pada kulit muka ni. Tu belum lagi kes black & white head yang bersepah di muka. Macam dah tak ada harapan nak hilang tau! 

Jadi untuk mereka yang senasib dengan Nanie, Nanie nak perkenalkan dua produk terkini dengan formulasi dari Korea keluaran Shekku Skin Revolution yang memang memfokuskan kepada masalah sebagaimana yang Nanie sebutkan kat atas tadi tu. 



Sunday, December 10, 2017

Rawat Ekzema & Psoriasis Dengan ELEXIA NATURALS

Assalamualaikum semua 

Bila Nanie mendalami bidang penjagaan kulit ni, macam-macam masalah kulit yang Nanie belajar. Bukan semata-mata masalah kulit kering dan kulit berjerawat. Ia lebih daripada itu. Sebagaimana yang ramai tahu, kulit merupakan organ terbesar pada tubuh badan manusia, dan ia juga merupakan organ yang paling banyak terdedah pada cuaca dan persekitaran luar. 

Disebabkan pelbagai masalah kulit yang melanda ramai orang hari ini, Nanie nak kongsikan satu produk keluaran Deyrnas Natural Essence iaitu ELEXIA yang Nanie dah kenal hampir setahun lepas. Untuk pengetahuan semua, Nanie jenis kulit sensitif di bahagian badan. Nanie tak boleh nak pakai emas mahupun jam besi. Jadi, ada masa kulit Nanie akan naik macam ruam dan kemerah-merahan. Nanie gunakan ELEXIA untuk mengawal dan merawat masalah kulit sensitif Nanie. 




Tuesday, December 5, 2017

KULIN Seven Days Later & Puresh : Rutin Skincare Serta Perlindungan Kulit Formulasi Halal Dari Korea

Assalamualaikum semua

Menjaga kesihatan dan kecantikan kulit adakalanya merumitkan. Kata orang selagi tak jumpa jodoh - kena cari skincare yang betul-betul berpadanan dengan jenis kulit kita. Ye lah, kulit kan berbeza-beza. Ada yang kulit kering ada yang kulit sensitif. Macam Nanie, Nanie jenis combination-to-dry. Ada masa dia berminyak dan ada masa jugak yang dia macam a bit kering. Tapi, Alhamdulillah kulit Nanie so far tiada sebarang jerawat. 

Lebih kurang sebulan lepas, Nanie diperkalkan dengan satu skincare range hasil keluaran KULIN SEA. KULIN SEA merupakan syarikat pengeluar serta pengedar bagi set skincare lengkap iaitu set  Seven Days Later dan UV Protector Puresh yang diformulasikan di Korea. 



Monday, December 4, 2017

Renovate Dapur & Ruang Rumah Terbaik Mengikut Bajet dari Intech Kitchen Sdn Bhd

Assalamualaikum semua 

Dalam usia Nanie menjejak tiga series ni, Nanie memang dah berimpikan untuk memiliki rumah kediaman sendiri. Ada lah beberapa perancangan yang Nanie dah buat untuk jadikan impian tu satu realiti. Insya Allah, doakan ye! Untuk Nanie, rumah atau kediaman tidak semestinya perlu besar dan luas. Apa yang paling Nanie titik beratkan adalah keselesaan dan penggunaan ruang yang ideal. 

Image may contain: indoor


 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork