Monday, February 27, 2017

PRUDENTIAL : Sejauh Mana Hubungan Dengan Keluarga & Ibu Bapa Mempengaruhi Hidup Kita?

Assalamualaikum semua 

Kebelakangan ni, Nanie terlalu sibuk. Boleh dikatakan hampir setiap minggu jadual Nanie penuh dengan pelbagai aktiviti. Adakalanya, Nanie sendiri rasa penat dan seolah-olah tiada masa untuk diri sendiri. Apatah lagi untuk pulang ke Johor dan bersama keluarga.

SEORANG YANG "FAMILY PERSON"

Jika anda mengenali Nanie secara peribadi, Nanie adalah "Family Person". Sejak dari zaman belajar lagi, setiap dua minggu Nanie akan pulang ke Johor berjumpa mak ayah. Sesibuk mana pun Nanie, Nanie tetap usahakan untuk pulang dan menguruskan mereka. Selain daripada menguruskan mak ayah, sebenarnya Nanie lebih berikan "Me Time" kepada diri sendiri apabila bersama keluarga. Sebab dengan berjumpa mereka, kemesraan antara Nanie dan mak ayah membuatkan Nanie hilang stress dan tekanan kerja. 



Sunday, February 26, 2017

STUFFIEE : Aplikasi Mobile Untuk Mudahkan Pengurusan Gambar Digital

Assalamualaikum semua 

Nanie ni memang suka sangat ambil gambar tau. Baru ni je Nanie upgrade storage iCloud Nanie kepada 200GB. Nanie suka ambil gambar sebab pada Nanie tu semua memori dan pengalaman. Masa Nanie ke Korea sahaja, lebih 6000 gambar Nanie ambil dan semuanya hanya menggunakan handphone. 

MASALAH BILA GAMBAR MELAMBAK

Tapi, ada masalah jugak bila banyak sangat gambar. Nanie rasa gallery Nanie sangat messy dan tak well-organised. Kadang tu bila nak trace semula gambar, ambil masa lama dan payah. Lama-lama Nanie buangkan je gambar yang tak perlu sangat. But, still... perlukan masa lah nak delete and sort out satu-satu kan. 


Seronoknya kalau ada aplikasi yang membantu kita on this part kan! Well. No worries anymore. Nanie nak perkenalkan STUFFIEE. Aplikasi yang memudahkan kehidupan seharian kita. A social ambassador app where friends recommend friend's stuffs! 

Friday, February 24, 2017

Olay Regenerist Miracle Duo : Berikan wajah 10 tahun lagi muda!

Assalamualaikum semua

Ingat tak entry Nanie mengenai simptom "Tua Sebelum Usia". Bagus kalau korang ingat. Itu tanda korang belum lagi tua. Masih muda. Hehehehe... Ok, Nanie kan nak share satu skincare yang Nanie gunakan untuk melawan penuaan kan? Now, ini diaaaaa yang Nanie maksudkan Olay Regenerist Miracle Duo. Produk terbaru dari jenama skincare terunggul , Olay.




Friday, February 10, 2017

Review THEFACESHOP YEHWADAM Revitalizing Anti-Aging Care

Assalamualaikum semua

Sejak Disember 2016 selepas Nanie ke Seoul, South Korea, Nanie memang dah announce dan beritahu dalam Instagram yang THEFACESHOP akan melancarkan skincare line terbaru mereka iaitu YEHWADAM Revitalizing  Anti-Aging Care. 


Pertama kali Nanie mendengar namanya, sudah pasti yang terlintas di kepala adalah apa itu Yehwadam? Sesuatu yang unik kan? Sebagaimana kebiasaan, set penjagaan wajah dari THEFACESHOP pasti akan memberikan sesuatu yang menarik dan mahal kepada pelanggan mereka. Dan untuk set skincare kali ini, apakah inspirasi THEFACESHOP dalam menghasilkan YEHWADAM Revitalizing Anti-Aging Care?



Monday, February 6, 2017

Masa Muda Bukan Masa Keseronokan Sahaja

Assalamualaikum semua 

Masa berlalu memang sangat pantas. Kadang kita tak sedar pun yang diam tak diam, kita semakin berusia. Nanie sendiri dah mencecah hampir ke 30 tahun. Ya Allah, rasa macam semalam je baru masuk sekolah, rasa macam semalam je masih lagi selekeh-selekeh main longkang semua. Dan tanpa kita sedar, banyak sungguh memori yang mengusik jiwa. Ada yang suka dan ada yang duka. 


YAAAAS: 9 Lala-Exclusive Downloadable Desktops - the Lala:

Friday, February 3, 2017

Review Smartphone GT-888 dari GT Mobile

Assalamualaikum semua 

Hari ni penggunaan smart phone sangat meluas. Tak kira tua, muda mahupun kanak-kanak, smart phone tu dah jadi perkara yang biasa. So, last 3 weeks Nanie terima satu smart phone iaitu GT-888 dari GT Mobile iaitu sebuah syarikat telekomunikasi dan teknologi yang bertapak di Singapore. 


Wednesday, February 1, 2017

GT DOLLAR GROUP MEDIA LAUNCH

Assalamualaikum everyone! 


Y.B. Datuk Mas Ermieyati Binti Samsudin, Deputy Minister of Tourism and Culture debuted the launch of e-commerce giant, GT Dollar Malaysia at Sime Darby Convention Centre, Bukit Kiara, Kuala Lumpur today at the Malaysia FinTech Ecosystem Conference and GT Dollar Grand Launch.

The event was witnessed by distinguished government officials as well as 3,000 prominent IT and e-commerce industry leaders who support the development of a dynamic FinTech ecosystem, paving way for SMART innovations like GT Dollar, making Malaysia a force to reckon with in the FinTech sector.


 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork