Jangan Hanya Teringin, 2018 Ini Jom Makan Angin Bersama Traveloka!

1:52:00 PM

Assalamualaikum semua 

Nanie belek-belek kalendar 2018 yang ada atas meja ni. Rupa-rupanya tahun ni kita ada banyak cuti kahwin ye? Eh bukan Nanie yang nak kahwin.... maksud Nanie cuti umum yang kapit dengan cuti weekend. Jadi merasalah cuti panjang. Cuti Jumaat-Sabtu-Ahad. Tak pun Sabtu-Ahad-Isnin. Boleh plan dengan family kalau nak jalan mana-mana kan? 





Baru je dua hari lepas, kawan baik Nanie - si Arif Yeop tu ajak Nanie bercuti. Sebabnya kami dua orang memang busy memanjang. Bila jumpa pun lepas waktu kerja and sekejap je lah. So, macam tak dapat nak spend quality time together. Kitaorang pulak, bila jumpa borak cerita zaman kecik-kecik semua mana lah nak cukup sejam dua. Paling-paling kena 2-3 hari.


Tu yang Arif suggest nak bercuti sesama, spend masa & chill relax-relax dari bebanan kerja! Ada lah a few places yang kita dah finalize. Antaranya Thailand, Indonesia, Phillipines... tak pun dalam negara pun ok what! 





Bercuti dengan family dan kawan-kawan ni memang seronok tau. Keseronokannya sebab kita boleh spend masa dan focus on our relationship. Time tu lah kita mengenali kawan-kawan kita, kita hadapi sebarang masalah dan selesaikan sama-sama. Dan paling penting adalah, kita freshen up mood kita serta semangat kita supaya lepas cuti boleh kerja dengan lebih bertenaga! 

Dah alang-alang plan nak bercuti tu kan, Nanie pun terus lah survey di Traveloka! Yes.Yes! Traveloka. The best site to plan your holiday! Traveloka boleh Nanie katakan as one-stop-center untuk mereka yang nak bercuti dengan selamat, mudah dan terjamin! Korang cakap je nak book hotel, book tiket flight semua ada di Traveloka. Bukan tu je tau. Siap dengan pelbagai promosi dan diskaun menarik jugak disediakan ni. 



Pilihan? Tak perlu cakap lagi lah. Memang banyak. Hotel partners dan flight partners yang ditawarkan oleh Traveloka semuanya adalah reliable dan memberikan servis yang memang memuaskan hati. Highly recommended tau! 





Bukan tu je, Traveloka pun ada dalam bentuk aplikasi di telefon. Jadi lebih mudah lah untuk kita semua menyemak sebarang promosi terkini, mahupun nak check price pada tarikh yang kita nak travel dan bercuti. Senang sangat nak guna apps Traveloka ni. Segala info dan maklumat memang ada dalam tu. Tak perlu lagi korang bukak banyak-banyak site dan nak kena bandingan harga. Segalanya ada di Traveloka dengan harga yang dijamin murah namun kualiti tetap tip top tau! 


So, sempena Tahun Baru Cina yang akan datang ni, Traveloka tengah buat satu contest tau. Menarik jugak contest ni kalau korang sertai. Mana tahu ada rezeki untuk menang percutian! Bagus jugak tu. Boleh jimat duit banyak & spend pada itinerary lain. Kata orang rezeki kan berbeza-beza. Niat nak happykan family atau kawan-kawan dipermudahkan dengan kurniaan rezeki menang contest. Siapa tahu?


Ni nak bagitau, pada mereka yang tengah merancang-rancang nak pergi bercuti tu... mungkin kalau korang nak jimat sikit bajet travel tu - boleh gunakan taktik Traveloka ni. Macam mana caranya??? Senang je, dengan hanya JOIN CONTEST bersama Traveloka dan korang ada peluang untuk menang percutian tau!!! Lagi pulak ni nak cuti Tahun Baru Cina kan! Meriah ni kalau dapat plan bercuti satu famili.


Apatah lagi bila tengok hadiah utamanya merupakan percutian ke Seoul,Korea. Nanie pun nak try lah kan main game ni. Mana tahu menang. Senang je game dia. Main tekan-tekan kapal terbang & boleh menang dah! Bukan satu hadiah tau ditawarkan, ada banyak pemenang yang Traveloka cari!



CNY 2018 Contest ini terbuka untuk semua warganegara Malaysia yang berumur 18 tahun ke atas.  Tempoh peraduan berlangsung dari 22 Januari 2018 sehingga 28 Februari 2018.

Contest ini mudah sahaja, anda perlu ikuti langkah-langkah berikut :

1. Buka aplikasi contest di https://www.traveloka.com/en-my/cny-contest
2. Baca arahan permainan dan mula bermain
3. Tekan anak panah untuk bermula
4. Sentuh skrin telefon anda agar burung boleh terbang untuk memulakan permainan
5. Kumpul seberapa banyak Traveloka Ang Pows untuk mendapatkan points


Tiga ( 3 ) pemenang utama dengan skor paling tinggi akan menerima hadiah Cabaran Traveloka Fly & Win CNY iaitu :

a ) Pemenang Hadiah Utama – percutian selama 6 Hari 5 Malam ke Seoul, Korea ( penerbangan dan penginapan sahaja ) untuk 2 orang.

b ) 1st Runner Up akan memenangi hadiah percutian selama 5 Hari 4 Malam di Phuket ( penerbangan dan penginapana sahaja ) untuk 2 orang.

c ) Runner 2 akan memenangi percutian 4 hari 3 Malam di Langkawi ( penerbangan dan penginapan ) untuk 2 orang.

Serta hadiah sampingan untuk berkongsi Cabaran Traveloka Fly & Win CNY di Facebook :

a ) Dua ( 2 ) baucer Traveloka bernilai RM1000. Hanya ada 2 pemenang sahaja dimana setiap pemenang akan memenangi baucer Travel ( 1 ) RM1000 Traveloka.


Mudah kan bila segalanya berada di bawah satu bumbung. Klik je Traveloka, cari & booking semua sekali. Pilih je hotel dan tiket penerbangan mengikut bajet anda. Tak perlu pening-pening kepala nak cari itu ini. Semuanya mudah dengan Traveloka!

Nanie sendiri kalau nak bercuti memang plan out semuanya. Boleh kalau nak terjah-terjah, tak ada masalah. Tapi sementara ada kemudahan ni, why not kan gunakan Traveloka untuk lebih mudahkan urusan & berikan anda moment kebahagiaan?


Jom jemput datang ke website Traveloka & mulakan planning percutian anda sekarang jugak. Ingat! Antara tips percutian yang selesa dan memorable adalah bermula dari perancangan yang baik. Kalau semua dah ok, barulah senang hati kita nak pergi jalan-jalan!

Website : 


Fly & Win CNY Challenge 


Download Traveloka Apps 







  • Share:

You Might Also Like

6 Inspirasi Dari Pembaca

  1. suka Traveloka.. memang jimat banyak kalau guna apps traveloka ni. Murah dan memudahkan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Agree with you, my friends selalu guna and memang banyak dapat jimat actually kan

      Delete
  2. All the best! I used Traveloka few times to book my flight and surprisingly their rate is slightly cheaper than other search websites. Cool!

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

.