[VIDEO] Review THE FACE SHOP Flat Velvet & Glossy Lipstick

5:11:00 PM

Assalamualaikum semua

Lipstick? Hei, untuk perempuan... lipstick tu cam everything tau. Mana cukup dengan satu kaler. Setiap kali ada lipstick baru keluar, maunya tak geram tengok. Pandang je.. Aim lama-lama! Heheheeh. Nanie tahu memang ramai kat luar sana yang macam ni kan?

Disebabkan minat korang sama dengan Nanie, so alang-alang tu... meh la Nanie share dengan korang lipstick keluaran terbaru dari THE FACE SHOP. Yang ini memang lain dari yang lain. Nanie sendiri memang fall in love dengan design dan warna yang diberikan. Memperkenalkan...

THE FACE SHOP FLAT VELVET & GLOSSY LIPSTICK



Kali ni THE FACE SHOP mengorak langkah berani dengan memperkenalkan 12 warna baru untuk dua kategori lip stick mereka iaitu :

Flat Velvet Lipstick (Matte Finishing) 
RM 45 (inc.GST)
  • BE01 Solar Beige
  • PK01 Rose Pink
  • PK02 Be My Pink
  • RD01 London Red
  • RD02 Darjeeling Red
  • RD03 Cassis Red
RD 03 - Cassis Red 

BE01 - Solar Beige




Flat Glossy Lipstick (Semi-Glossy Finishing)
RM45 (inc.GST)
  • OR01 Punch Orange
  • CR01 Gemstone Coral
  • PK01 Lily Pink
  • PK02 Rococo Pink
  • RD01 New York Red
  • RD02 Berry Lip Red

PK02 - Rococo Pink 

RD 02 - Berry Lip Red

Setiap kategori tu ada 6 pilihan warna yang ditampilkan. Of courselah memang cantik-cantik dan sangat sesuai untuk tona kulit wanita di Malaysia ni. Ye lah.masyarakat kan ada stigma, kulit cerah kena dengan semua warna. Kalau kulit mendung-mendung berarak ni, jangan salah pilih, nanti gelap tak cantik! No! No! Untuk Flat Lipstick ni memang hampir semua warna cantik & senang match dengan semua skin tone ye! 



Ada tak korang tertanya-tanya kenapa agaknya THE FACE SHOP letakkan nama dia Flat? Basically nama range lipstick ni Flat sebab bentuk matanya yang rata. Ia adalah bagi memudahkan penggunaan untuk ikut bentuk bibir. Dengan mata hujung yang rata, sangat-sangat mudah nak apply dan penuhkan bahagian hujung bibir dan cupid bow kita. Serious senang! 



THE FACE SHOP Flat Velvet & Glossy Lipstick ni diperbuat daripada bahan-bahan semulajadi. Macam biasalah, THE FACE SHOP kan memang sentiasa mengekalkan penggunaan bahan semulajadi supaya pelanggan mereka mendapat manfaat kecantikan dan kesihatannya terjamin. Bahan yang digunakan dalam lipstick ini adalah beperanan untuk melembapkan bibir dan merawat bibir yang bermasalah seperti bibir menggelupas, bibir gelap, juga bibir kering dan merekah. 

1. Argan Oil 
2. Rosehip Oil 
3. Calendula Oil
4. Jojoba Oil
5. Olive Oil 

Sepanjang Nanie gunakan, korang sendiri THE FACE SHOP Flat Velvet & Glossy Lipstick ni, Nanie dapati memang senang sangat nak bentukkan bibir. Warna dia pun pigmented sangat. Sekali swipe je dah cantik dan dah penuhkan bibir untuk nampak mungil. 

Dari segi ketahanan, untuk yang Glossy tu - sekitar 2-3 jam. Manakala yang Velvet pulak sekitar 6-8 jam. Walaupun dia matte, tapi sangat mudah nak remove. Tak perlukan banyak makeup remover. Ingat tau, lipstick perlu diremove bersih-bersih. Kalau tak, bibir korang mudah jadi gelap dan sangat kering. Nanti bila kering, dah pedih pulak! 





Untuk maklumat lanjut, boleh klik link di bawah : 


THE FACE SHOP WEB PAGE :

THE FACE SHOP ONLINE STORE :


THE FACE SHOP OFFICIAL FB PAGE :

THE FACE SHOP OFFICIAL IG PAGE :



  • Share:

You Might Also Like

19 Inspirasi Dari Pembaca

  1. banyaknya lipstick tu.. kaler pun cantik sangat.. nampka smooth jer kat bibir..

    ReplyDelete
  2. cantik bekas dia. warna dia pun okay tak keterlaluan. thanks info #done follow blog sis
    http://cakapsinilah.blogspot.my/

    ReplyDelete
  3. Kak ana paling berkenan dengan color classic red tu. Nampak rich color dia. Nk try juga lah sebab bibir kak ana jenis yg selalu kering, so bila tgk bahan2 yg diguna rasa confident lah nk try.

    ReplyDelete
  4. I suka color for this collection. Cantik sangat. The design of this lipstick pun unik and senang nak glide kat bibir.

    ReplyDelete
  5. Wahhh mengancam betul warna-warnanya. Nampak cantik dan sesuai untuk pelbagai acara! Nanti bolehlah suggestkan pada kawan2 perempuan atau mak dan kakak. Hihi. Buat hadiah pun boleh ni.

    ReplyDelete
  6. Lipstick tu kan.........semua kaler minat. Adoiii dah la member face shop. Botak botak botak....hahahaha. Ni rasa macam nak bolot semua kaler nih. Comel inanie pakai lipstik ni

    ReplyDelete
  7. Semua tu rm45 ekk?
    Hmmm face shop ni aida pernah nampak kat mahkota parade. Berbaloi ni harga dgn item nyer. Pilihan warna yg tak bosan. Pelbagai.

    ReplyDelete
  8. Nak lipstik...cantiknyaa..warna dia cantik semuanya..sesuai dengan nannie..terus akak rasa nak beli..kena survey gak ni..

    ReplyDelete
  9. Wowww cassis red dia sgt menggoda.. dia punya packaging pun lain dr yg lain... kadungan minyak argan dan lain2 pun dah mmg sedia maklum bagus utk kulit

    ReplyDelete
  10. Amboi banyaknya lipstick tu boleh guna ke semuanya hehehe warna pun menarik cantik dan sesuai untuk kulir Asia best lah orang perempuan....

    ReplyDelete
  11. Wah banyaknyer barang mekap. Ni kalau bawa orang perempuan beli bela dekat The Face Shop ni maunya berjam jam baru siap membeli kan..hehe

    ReplyDelete
  12. Wahh. I suka dengan warna kod BE01 - Solar Beige. Sweet je warna dia, sesuai untuk semua warna kulit.

    ReplyDelete
  13. Cantiknyaa all color rambang mata ni kalau nak pilih
    Airah taj pernah cuba lipstick tapi bb cushion dia memang besttt

    ReplyDelete
  14. so many choices of colours... love the colour range... Can use different colour everydday, so superb!

    ReplyDelete
  15. I try it too and I love their new lipstick. I love the Peach color and easily apply on. And come in slim packaging.

    ReplyDelete
  16. Adudu cantiknya warna2 dia lagi cantik pulak tu bila kak innanie pakai menyerlah sangat

    ReplyDelete
  17. Cantik ka dik kaler2 dia...bold gitewwww...sesuai sangat warna dia dengan adik

    ReplyDelete
  18. wow.. it seems like your skin tone suit any color of the lipsticks. Cantik betullah. Makes me wanna buy for myself also.. hahaha...

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

.