Hidangkan Kek di Hari Raya dengan Eat Cake Today!

12:26:00 PM

Assalamualaikum semua 


Kalau raya kan, korang ada tak yang suka hidangkan tetamu dengan kek? Kadang-kadang bila pergi beraya tu, dah sampai 2-3 buah rumah - sedap jugak kalau dapat merasa kek kan. And ada jugak yang jadikan kek sebagai centre-of-view bagi para tetamu. Lagi-lagi kalau kek tu sedap-sedap dan cantik-cantik belaka. 

So, bersempena Ramadhan & Aidilfitri yang bakal menjelma ni tak lama lagi, Nanie nak suggest kat korang yang suka makan kek dan nak berikan sedikit kelainan pada hidangan tetamu untuk mencuba sendiri kek daripada Eat Cake Today.


Cake ni aura dia lain macam sikit tau. Kalau kek cantik, tambah lagi sedap... memang orang akan cari. Memang confirm orang makan dengan penuh senyuman. Nanie sendiri masa rasa cake dari Eat Cake Today ni, bukan main lagi Nanie suka. Sedap bukan main korang! 



Eat Cake Today adalah satu platform untuk membeli cake yang sangat berkualiti sedapnya. Dibawah Eat Cake Today, mereka menggabungkan lebih daripda 40 local favourite bakers di bawah satu bumbung dan menyediakan lebih 300 kek. Malahan, mereka turut memberikan komitmen untuk menghantar tempahan dalam masa 4 jam sahaja (tertakluk pada T&C). Kiranya, Eat Cake Today mengamalkan konsep "Booking & Delivered" kepada para pelanggan mereka supaya kek yang ditempah segar, sedap dan semestinya bermutu tinggi. 


Sepanjang Nanie mengenali Eat Cake Today, pada pandangan Nanie servis sebegini memang unik. Ianya sangat convenient untuk para pelanggan membuat tempahan bagi sebarang majlis. Malahan, paling Nanie suka adalah konsep "Same Day Deliveries" yang mana - mereka akan menyiapkan order dalam masa 4 jam, agar pelanggan menerima tempahan kek dalam kualiti yang bagus dan panas-panas kata orang tu. 

Selain itu, korang tak perlu risau dari segi ingredients yang digunakan kerana kebanyakan bakers di bawah Eat Cake Today menggunakan bahan-bahan yang berstatus Halal daripada JAKIM. Antara bakers yang bernaung dibawah Eat Cake Today adalah Cake Sense, Cat & The Fiddle, The Honest Treat and Just Heavenly. Mereka juga boleh buat customized cake tau untuk sebarang majlis korang!


Meh Nanie share dengan korang, sempena Ramadhan & Aidilfitri ni apa agaknya promo yang Eat Cake Today berikan. Nanie memang jamin korang tak menyesal lah beli kek dari Eat Cake Today! Serious talk korang! Nanie mulakan dengan Ramadhan Special Collection. 


Bulan Sabit Cake 6inch 
RM 123.00 


Hari Raya Jelly Cake 
RM 140.00 

Ni kalau letak atas meja, budak-budak datang mesti confirm yang ni diserbu dulu. Warna warni dia tu menggoda sangat kan! Haih!!! Silap-silap dengan mak budak pun sama naik. Tengok pun dah tau sedap. Lawa kan!




6 pieces of Raya Cupcakes 
RM 75.00

Untuk mereka yang suka cupcake, boleh juga tempah yang ini. Lebih mudah dimakan. Paling penting - comel sangat sampai rasa tak sampai hati nak gigit. Rasa dengan rupa sama-sama best! :)


Raya Jelly Cupcakes 
RM 75.00 


Sticky Date Toffee Pudding Bites 
RM 100.00 



 Sticky Date Toffee Pudding 9 inch
RM 125.00 

Korang rasa Ramadhan cake ni dah cukup dasyat kan? Ada yang meleleh air liur tak? Ni haaa, Nanie nak share kek dari Huckleberry yang feature di salah satu famous bakery cafe. 


Flourless Orange Cake 6 inch
RM 95.00


Carrot Pecan Cake 6inch
RM 84.00 


Alahai cantiknya kek macam ni. Tak sampai hati betul nak makan kan? Tapi tak kan nak buat perhiasan. Memang kena makan lah. Nanie sendiri pun tengok semula kek ni, memang terliur lah. Sedapnya carrot cake & pecan nuts! :) 



12-pieces of Butterscotch Banana Cupcakes 
RM 109.00 


12-pieces Salted Peanut Butter Cupcakes 
RM 109.00 


Yang Nanie pegang tu Salted Peanut Butter cupcakes. Ya Allah memang sedap. Nanie makan tu, sampai rasa macam nak bawak balik je semua. Memang sedap gila korang. Tak manis sangat, lembut... and paling penting rasa dia blend sangat salted peanut butter tu dengan cupcakes yang moist gila! 

Next, yang ini Nanie pernah review di http://www.coklateyes.my/2016/10/cheese-cake-halal-sedap-di-malaysia-cat.html. Nak cakap dari segi rasa, pun tak dapat dinafikan. Memang power! Memang sedap gila wei! 


Pada Nanie, bila ada pilihan yang sebegini memang best sangat untuk kita mencuba & present yang cantik - cantik pada tetamu. Rasa pun sedap, tak malu lah nak hidangkan! Hehehehe







Ya Allah sedap sangat ni! Korang boleh tengok segala details mengenai kek Cat & The Fiddle ni dekat link yang Nanie sediakan ni. Korang pun confirm lah meleleh tengok semua pilihan kek yang disediakan. Eh, tapi jangan sampai ada yang bukak puasa pulak ye lepas tgk kek-kek ni. Nanie tak jamin pape. Hehehehe. 

So, ni Nanie sediakan link-link untuk korang contact kalau korang nak order cake. 

Careline : 017-8800153
Website : https://www.eatcaketoday.com/




  • Share:

You Might Also Like

0 Inspirasi Dari Pembaca

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

.