Butterfly x Althea Xmas Party 2018

12:29:00 PM

Assalamualaikum semua 

Lama sangat ni Nanie peram entry ni. Again, macam Nanie bagitahu... kekangan tugasan memang buat Nanie exhausted sangat. Ok, kalau korang follow IG Nanie, memang korang ada nampak Nanie join event Butterfly X Althea Xmas Party! Woohoooo!


Memang meriah ye kalau Butterfly buat event. Mana taknya, bila ke event Butterfly.. tak kisah lah kau dah lama atau baru, kau tetap disambut mesra & dilayan baik dengan semua orang. Personally, aku enjoy bila join event Butterfly sebab kemesraan macam ni lah. Tu belum lagi dengan Tammy. Yang tak kira siapa, dia akan hug semua orang and greet nicely! :)

Keunikan event Butterfly ni adalah temanya. Kali ni, tema adalah Xmas Unicorn dengan warna tema pink. Haaa gigih sis mencari baju warna pink. Akhirnya Nanie gabungkan blouse Dusty Pink dari MisClaire. Penaja lokasi kali ini adalah  ChubbeeCloud, Uptown PJ. Cafe ni telah dihias dengan secantiknya untuk menaikkan mood Unicorn Party tu. Ditambah pula dengan beberapa hiasan comel yang sedia ada di situ, lagi meriah!








Tak sah lah event Butterfly kalau tak ada game kan. On that day, ada pelbagai aktiviti yang disediakan untuk kami semua. Enjoy je semua orang. Kena complete kan dulu semua aktiviti baru lah boleh bawak balik hadiah best yang sepenuhnya di sponsor oleh Althea Korea! Yahooo! Eksaited tau sis bila dengar Althea nak bagi hadiah. Sebab memang diketahui, Althea kalau bagi hadiah bukan sikit-sikit! 







Di kesempatan itu juga, Althea Korea memperkenalkan pelbagai produk baru keluaran mereka tau. Nampaknya Althea melebarkan sayap dalam bidang kosmetik. Ada concealer, ada loose powder dan yang terkini ada lip tint jugak tau! Memang menarik. Cuba korang check out kat website Althea : https://my.althea.kr/new-arrivals 






Apalah erti event Butterfly tanpa dessert comel yang kau rasa serba salah nak makan kan? Yes, tarikan utama hari tu adalah dessert table yang super duper comel dihias cantik ibarat "Charlie & Chocolate Factory!" Geram je rasa. Dan akhirnya memang kami korbankan satu per satu dessert yang ada. Yummmaaaaaay!!! 

Last but not least, apa lagi kalau bukan hadirnya kawan-kawan blogger yang bukan senang nak jumpa. Maklumlah masing-masing busy. Masing-masing ada urusan tersendiri. Kadang event pun tak sama. So, cemana nak jumpa. Jadi bila ada masa dan peluang macam ni, memang macam-macam lah cerita dia.







Terima kasih Butterfly Project for this great and wonderful event! Thank you so much buat semua sponsors, terutama Althea Korea yang berikan macam-macam kejutan buat kami. Superb! And of course, akan shopping selalu di Althea Korea! :)




  • Share:

You Might Also Like

0 Inspirasi Dari Pembaca

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

.